Kirsebæris med kirsebærsovs er meget nemt at lave med kondenseret mælk og en købe kirsebærsauce fra karton.
Faktisk så skal du kun bruge 3 ingredienser til denne is. Fløde, kondenseret mælk og kirsebærsovs. Denne is er uden æg og iscremen er nem og hurtig at lave, med få minutters forberedelse.

Piskefløde og kondenseret mælk er tit billigt omkring juletid, og kirsebærsauce også. Her er det oplagt at købe stort ind og fylde fryseren med lækker hjemmelavet kirsebæris.
Kirsebæris er både nem og billig at lave og der bliver is nok til mange is-sultne gæster – og din lækkersultne familie.
Til denne is har jeg bare brugt den billige på karton, men du kan også flotte dig og bruge de noget dyrere Amarena kirsebær. Så vil det blive en rigtig luksus version af isen.

Jeg har også tilsat lidt Amaretto likør og lidt chokolade/marcipan, men det kan du sagtens udelade, hvis du ikke lige har det på lager.
Kirsebærisen vil være rigtig god at servere som juleis. En skøn dessert til jul. Måske I er nogle hjemme hos jer, der ikke er så vilde med risalamande? Så kunne denne kirsebæris være et rigtigt godt bud.
Kirsebæris vil også være lækker at servere som is til nytår, måske som is til en dejlig brownie? Piskefløden er jo meget billig imellem jul og nytår. Bare lige et tip til dig – og mig selv. 🙂

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på hjemmelavet is.
Kirsebæris med kirsebærsovs – nem opskrift på lækker is dessert

Ingredienser
- 500 gram kirsebærsauce jeg brugte bare én af de billige kartoner. Amarena kirsebær/syltede kirsebær kan også bruges
- 5 dl. piskefløde
- 400 gram kondenseret mælk dåsen skal ikke koges
- 50-100 gram evt. chokolade / marcipan grofthakkede snebolde eller anden chokolade / marcipan i tern
- 3-4 spsk Amaretto likør smag til. Kan udelades
Sådan gør du
- Pisk fløden let til flødeskum og

- Pisk herefter kondenseret mælk i direkte fra dåsen, så det bliver til en tyk råcreme. Dåsens indhold skal ikke koges. Smag evt. råcremen til med Amaretto likør.

- Bland kirsebærsovsen i og tilsæt f.eks. grofthakket chokolade/snebolde/grofthakket marcipan? Jeg brugte 2/3 af chokoladen i iscremen og gemte resten til toppen.

- Hæld blandingen i en rugbrødsform/ plastbeholder til is og frys isen minimum 3-4 timer eller til isen er frosset. Du behøver ikke omrøre isen undervejs, der bliver intet bundfald. Iscremen kan også røres i ismaskine.

- Tag gerne isen ud 5-10 minutter før du skal bruge den, så er det nemmere at skære isen ud/lave iskugler.

Noter

Kirsebærisen med kirsebærsauce er nem og hurtig at lave med kondenseret mælk
Hjemmelavet is med kirsebær af kondenseret mælk bliver cremet, sød og god. Den smager virkelig lækkert.
Amaretto likøren giver et dejligt pift og understreger marcipan smagen i kirsebærrene. Den allerbedste kombination.
Skal isen også spises af børn, eller har du ingen likør, så kan den selvfølgelig sagtens udelades.
Måske det er min nye yndlingsis? Jeg tror det. Den smager skønt og jeg tror virkelig at der må hængelås på fryseren. 🙂

Note til mig selv: Jeg skal hamstre mega mange kartoner med kirsebærsauce til jul, så jeg kan lave kirsebærisen flere gange i løbet af året. Heldigvis kan kirsebærsovsen jo holde sig længe.
Du kan selvfølgelig også bruge en hjemmelavet kirsebærsovs til isen. Måske du har frosne kirsebær i fryseren du kan bruge, hvis du gerne vil lave kirsebærsaucen selv?
Iscremen kan også laves med friske kirsebær. Det er faktisk bare cremen fra denne kirsebærmousse du skal fryse.

Kan man lave kirsebærisen med anden frugt/andre bær?
Jeps. Du vil også kunne lave isen med anden frugtsovs/bærsauce/ andre friske bær. Prøv f.eks. også denne jordbæris med jordbær – denne is er også lavet med kondenseret mælk.
Kan man lave isen uden kondenseret mælk?
Ja sagtens. Du kan godt lave isen som “normalt” med æggeblommer. Prøv denne opskrift på Daim is til inspiration.
Jeg glæder mig til at eksperimentere endnu mere med opskriften. Vi har fået en ny god fryser, som klarer nedfrysningen nemt og hurtigt. Det betyder at jeg virkelig har fået blod på tanden på is-fronten.
Det kan være lidt forskelligt fra fryser til fryser, hvor lang tid indfrysningen tager. Er du meget utålmodig, så tjek isen undervejs. Måske du ikke skal vente 3-4 timer? 🙂

På bloggen finder du flere opskrifter på hjemmelavet is. Du kan også lave isen uden kirsebærsauce. Den smager også rigtigt godt naturel, bare som den er. 
Spring du bare på lækre kirsebæris. Den smager skønt, kan du tro. Rigtig god fornøjelse med is-mageriet. 🙂
Få flere opskrifter på hjemmelavet her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.







Denne is er lavet med succes sidste år mellem jul og nytår. 😋
Jeg undlod dog likøren og tilsættes blot lidt chokolade ud over kirsebærsovsen.