Koldhævet franskbrød – uhm i dag får du opskriften på det nemmeste, lækreste langtidshævede brød, du kan lave helt uden æltning.
Vi har sommerferie og dette brød er da bare det helt perfekte brød i ferier eller i weekender.
Dejen skal bare røres hurtigt sammen om aftenen, det tager kun 2 minutter. Herefter hæver dejen på køkkenbordet natten over.
Om morgenen skal dejen bare lige vendes og lægges i bageform. Hæve og bages.
Vupti har du, med ganske få anstrengelser, tryllet det lækreste hjemmebagte franskbrød, med den blødeste krumme.
Et saftigt hjemmelavet franskbrød – helt æltefrit.
Der er tilsat lidt havregryn til dejen, men ellers bare brugt hvedemel.
Man kan sagtens eksperimentere med andre meltyper, grahamsmel, sigtemel, speltmel? Du bestemmer.
Bare brug opskriften nedenfor som udgangspunkt.
Super nemt brød at bage. Franskbrødet mætter godt – det smager godt og så har jeg altid ingredienserne på lager. Smart!
Mon ikke også du har melposerne klar i dine køkkenskabe du kan bruge? Jeg tror det.:-)
Dette lækre franskbrød kommer jeg til at bageMANGE gange herhjemme fremover.
Det er nemmere, hurtigere og billigere at lave, sammenlignet med det brød, du kan købe hos bageren. Smagen er helt i top.
Franskbrødet kan hæve og bage imens du er i bad og brygger morgenkaffen.
Hvis du er vild med hjemmebagt franskbrød, vil du elske dette. Få flere gode nemme opskrifter på franskbrød nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Koldhævet franskbrød – få en god nem opskrift på langtidshævet brød
Ingredienser
- 4 dl vand koldt
- 5 gram gær (en lille klump) det der kan ligge på 1 tsk.
- 1 tsk sukker eller honning
- 40 gram havregryn kan erstattes med anden grovere meltype
- 450 gram hvedemel erstat evt. 1/3 med en grovere meltype
- 1-1½ tsk salt
- Drys: birkes, sesamfrø ell. lign
Sådan gør du
- Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt sukker Tilsæt havregryn, salt og hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke æltes, men bare røres med ske. Konsistensen skal være som klistret havregrød
- Læg låg på dejskålen og lad nu dejen hæve i køleskabet natten over. Kan også hæve på køkkenbordet 8-10 timer.
- Drys mel på køkkenbordet og vend dejen ud herpå
- Fold dejen 2-3 gange sammen i melet, så den ikke klistrer i bordet
- Fordel dejen i en franskbrødsform. Drys evt. med birkes eller sesamfrø. Brødet vil ca. vokse til dobbelt størrelse. Lad nu dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 30 minutter, gerne i ovnen v. 30 grader varmluft
- Varm ovnen op til 200 grader varmluft (tag brødet ud imens, hvis du har ladet det hæve i ovnen) og bag nu brødet ca. 30-35 minutter v. 200 grader varmluft
- Brødet er færdigt, når det er sprødt og gyldent og lyder hult, når du banker det under bunden
- Lad gerne brødet dampe, før du skærer det ud. Læg det gerne på en bagerist imens
Noter
Kan bages som boller også. Påregn ca. den halve bagetid
Havregryn og evt. lidt af hvedemelet, kan erstattes med anden grovere meltypeDejen kan hæve både på køkkenbordet og den kan koldhæve i køleskabet
Et nemt og lækkert hjemmebagt franskbrød med havregryn – smart, det er helt æltefrit
En super nem dej, for den skal bare røres sammen med ske og så vendes ud på på køkkenbordet, i lidt mel.
Løft bare dejen indover hinanden, til formen er fin og rund og løfter forsigtigt dejen over i en franskbrødsform.
Du kan også hælde dejen direkte ned i formen, uden at vende dejen eller lade den efterhæve. Dejen hæver dog bedre op med efterhævning.
Dejen kan hæve på køkkenbordet med langtidshævning i 8-10 timer. Du kan også lave dejen som et koldhævet franskbrød og lade den hæve i køleskabet natten over.
Her ser du franskbrødet, efter det er speedhævet 30 minutter i ovnen v. 30 grader varmluft.
En smart måde at hæve brød på, for du kan være sikker på at temperaturen altid er den samme i ovnen.
Sprødt lækkert franskbrød, det må du prøve.
Desværre har jeg ikke målene på min franskbrødsform, men jeg tænker det er en standard franskbrødsform.
Dejen og brødet hæver ca. til den dobbelte størrelse undervejs, så ved du ca. hvor meget den må fylde i din form.
Mit brød blev lidt lavt i den ene ende, men pyt med det. Det gør ikke noget at man kan se at franskbrød er hjemmelavet.
Sådan tænker jeg ihverfald. 🙂
Verdens nemmeste franskbrød. Det kommer jeg helt sikkert til at bage MANGE gange i sommerhuset denne sommer – og i weekenderne der følger.
Kan du nøjes med et lille franskbrød, så prøv dette franskbrød i airfryer.
Hvis du gerne vil bage et hurtigere brød, der ikke skal hæve så længe, så prøv denne opskrift på æltefrit brød i form.
Du kan også lade dejen hæve på køkkenbordet, hvis du ikke har plads i køleskabet. Få opskrift på langtidshævet franskbrød her.
Få flere gode nemme opskrifter på hjemmelavet franskbrød her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Rigtig god fornøjelse med dit hjemmebagte franskbrød. Jeg er sikker på at det også vil blive et hit hjemme hos jer.
P.S.: Kan I ikke spise hele brødet, så kan det fint fryses. Du vil også kunne bage brødet som boller. Halvér i så fald bagetiden.
Perfekt, blødt og lækkert langtidshævet brød, som mine unger vil elske! Tak for en god opskrift 🙂
Jeg bruger altid den her opskrift til brød, og er superglade for den. Jeg hælder dog ikke dejen ud på bordet, men direkte i formen, og det fungerer fint😊
Har lige bagt brødet. Det smager godt, men er ret klæg og er ikke hævet ret meget.
Hvad nu, hvis man hælder dejen direkte i brødformen, og sætter det til hævning natten over i køleskabet, vil det have negativ indvirkning på hævningen?
Vil det være en fordel at sætte vand ind i bunden, ligesom du anbefaler til bollerne?
Kan man erstatte noget af eller alt vandet med kærnemælk og stadig lade dejen langtidshæve?