Koldhævet franskbrød – uhm i dag får du opskriften på det nemmeste, lækreste langtidshævede brød, du kan lave helt uden æltning.
Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

Vi har sommerferie og dette brød er da bare det helt perfekte brød i ferier eller i weekender.

Dejen skal bare røres hurtigt sammen om aftenen, det tager kun 2 minutter. Herefter hæver dejen på køkkenbordet natten over.

Om morgenen skal dejen bare lige vendes og lægges i bageform. Hæve og bages.

Vupti har du, med ganske få anstrengelser, tryllet det lækreste hjemmebagte franskbrød, med den blødeste krumme.

Et saftigt hjemmelavet franskbrød – helt æltefrit.Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

Der er tilsat lidt havregryn til dejen, men ellers bare brugt hvedemel.

Man kan sagtens eksperimentere med andre meltyper, grahamsmel, sigtemel, speltmel? Du bestemmer.

Bare brug opskriften nedenfor som  udgangspunkt.

Super nemt brød at bage. Franskbrødet mætter godt – det smager godt og så har jeg altid ingredienserne på lager. Smart!

Mon ikke også du har melposerne klar i dine køkkenskabe du kan bruge? Jeg tror det.:-)Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

Dette lækre franskbrød kommer jeg til at bageMANGE gange herhjemme fremover.

Det er nemmere, hurtigere og billigere at lave, sammenlignet med det brød, du kan købe hos bageren. Smagen er helt i top.

Franskbrødet kan hæve og bage imens du er i bad og brygger morgenkaffen.

Hvis du er vild med hjemmebagt franskbrød, vil du elske dette. Få flere gode nemme opskrifter på franskbrød nederst i dette indlæg.Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Koldhævet franskbrød – få en god nem opskrift på langtidshævet brød

Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
Nem opskrift på langtidshævet franskbrød - æltefrit
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 timer 40 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 11 timer 15 minutter
Ret: Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
Kategori: Brød og boller
Portioner: 1 brød
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 dl vand koldt
  • 5 gram gær (en lille klump) det der kan ligge på 1 tsk.
  • 1 tsk sukker eller honning
  • 40 gram havregryn kan erstattes med anden grovere meltype
  • 450 gram hvedemel erstat evt. 1/3 med en grovere meltype
  • 1-1½ tsk salt
  • Drys: birkes, sesamfrø ell. lign

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt sukker Tilsæt havregryn, salt og hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke æltes, men bare røres med ske. Konsistensen skal være som klistret havregrød
  • Læg låg på dejskålen og lad nu dejen hæve i køleskabet natten over. Kan også hæve på køkkenbordet 8-10 timer.
    Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
  • Drys mel på køkkenbordet og vend dejen ud herpå
    Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
  • Fold dejen 2-3 gange sammen i melet, så den ikke klistrer i bordet
    Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
  • Fordel dejen i en franskbrødsform. Drys evt. med birkes eller sesamfrø. Brødet vil ca. vokse til dobbelt størrelse. Lad nu dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 30 minutter, gerne i ovnen v. 30 grader varmluft
    Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft (tag brødet ud imens, hvis du har ladet det hæve i ovnen) og bag nu brødet ca. 30-35 minutter v. 200 grader varmluft
    Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
  • Brødet er færdigt, når det er sprødt og gyldent og lyder hult, når du banker det under bunden
    Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
  • Lad gerne brødet dampe, før du skærer det ud. Læg det gerne på en bagerist imens
    Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

Noter

Fryseegnet. 
Kan bages som boller også. Påregn ca. den halve bagetid
Havregryn og evt. lidt af hvedemelet, kan erstattes med anden grovere meltype
Dejen kan hæve både på køkkenbordet og den kan koldhæve i køleskabet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Koldhævet franskbrød - langtidshævet brødEt nemt og lækkert hjemmebagt franskbrød med havregryn – smart, det er helt æltefrit

Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

En super nem dej, for den skal bare røres sammen med ske og så vendes ud på på køkkenbordet, i lidt mel.Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

Løft bare dejen indover hinanden, til formen er fin og rund og løfter forsigtigt dejen over i en franskbrødsform.

Du kan også hælde dejen direkte ned i formen, uden at vende dejen eller lade den efterhæve. Dejen hæver dog bedre op med efterhævning.

Dejen kan hæve på køkkenbordet med langtidshævning i 8-10 timer. Du kan også lave dejen som et koldhævet franskbrød og lade den hæve i køleskabet natten over.

Her ser du franskbrødet, efter det er speedhævet 30 minutter i ovnen v. 30 grader varmluft.

Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød En smart måde at hæve brød på, for du kan være sikker på at temperaturen altid er den samme i ovnen.

Sprødt lækkert franskbrød, det må du prøve.

Desværre har jeg ikke målene på min franskbrødsform, men jeg tænker det er en standard franskbrødsform.

Dejen og brødet hæver ca. til den dobbelte størrelse undervejs, så ved du ca. hvor meget den må fylde i din form.

Mit brød blev lidt lavt i den ene ende, men pyt med det. Det gør ikke noget at man kan se at franskbrød er hjemmelavet.

Sådan tænker jeg ihverfald. 🙂Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

Verdens nemmeste franskbrød. Det kommer jeg helt sikkert til at bage MANGE gange i sommerhuset denne sommer – og i weekenderne der følger.

Kan du nøjes med et lille franskbrød, så prøv dette franskbrød i airfryer.

Hvis du gerne vil bage et hurtigere brød, der ikke skal hæve så længe, så prøv denne opskrift på æltefrit brød i form.

Du kan også lade dejen hæve på køkkenbordet, hvis du ikke har plads i køleskabet. Få opskrift på langtidshævet franskbrød her. 

Få flere gode nemme opskrifter på hjemmelavet franskbrød her:

1.

Hjemmebagt franskbrød - mormor franskbrød
Klassisk gammeldags franskbrød bagt uden form
Se opskriften her
Hjemmebagt franskbrød - mormor franskbrød

2.

Franskbrød i airfryer - nem opskrift på brød
Nemt brød bagt i airfryeren
Se opskriften her
Franskbrød i airfryer - nem opskrift på brød

3.

Koldhævet brød uden form - nemt franskbrød
Nemt franskbrød af koldhævet dej
Se opskriften her
Koldhævet brød uden form - nemt franskbrød

4.

Franskbrød - opskrift med rugmel og havregryn
Lækre grove franskbrød med rugmel og havregryn
Se opskriften her
Franskbrød - opskrift med rugmel og havregryn

5.

Yoghurtbrød & yoghurtboller - hvid hvedebrød
15 luftige yoghurtboller og 1 yoghurtbrød
Se opskriften her
Yoghurtbrød & yoghurtboller - hvid hvedebrød

6.

Rosinbrød - opskrift på sødt brød med rosiner
Saftigt blødt brød med rosiner
Se opskriften her
Rosinbrød - opskrift på sødt brød med rosiner

7.

Squashbrød - nem opskrift på brød med squash
Saftige franskbrød med squash, solsikkekerner og havregryn
Se opskriften her
Squashbrød - nem opskrift på brød med squash

8.

Gulerodsbrød med solsikkekerner & havregryn
Saftige franskbrød med gulerødder, solsikkekerner og havregryn
Se opskriften her
Gulerodsbrød med solsikkekerner & havregryn

9.

Fuldkornsboller og franskbrød - nem opskrift
Lækre grove boller med havregryn, solsikkekerner og hørfrø
Se opskriften her
Fuldkornsboller og franskbrød - nem opskrift

10.

Franskbrød med Manitoba & majsmel - majsbrød
Lækkert franskbrød og bløde boller med Manitoba og majsmel
Se opskriften her
Franskbrød med Manitoba & majsmel - majsbrød

11.

Æltefrit brød i form - franskbrød af nem æltefri dej
Et nemt æltefrit brød i form
Se opskriften her
Æltefrit brød i form - franskbrød af nem æltefri dej

Rigtig god fornøjelse med dit hjemmebagte franskbrød. Jeg er sikker på at det også vil blive et hit hjemme hos jer.

P.S.: Kan I ikke spise hele brødet, så kan det fint fryses. Du vil også kunne bage brødet som boller. Halvér i så fald bagetiden. Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.