Kransekagekonfekt.  I dag får du opskriften på nem og lækker kransekage konfekt. Seje, søde, lækre kransekagetoppe af marcipan.

Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebund

Uhm – kransekonfekt er det bedste i verden. Jeg elsker, elsker, elsker det og kunne jeg spise det til morgen- middags- og aftensmad, så gjorde jeg det.

Faktisk er det også det nemmeste i verden at lave kransekagekonfekt selv. Man behøver jo heller ikke kun lave og servere det til nytårsaften?

Et stykke kransekagekonfekt vil være perfekt at servere til kaffebordet eller som dessert efter en god middag?

Lav en portion og frys ned. Kransekagekonfekt bliver nemlig endnu bedre af at komme en tur i fryseren. Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebundTro mig, det vil vække jubel, hvis du serverer en portion.

Du skal kun bruge få ingredienser, når du laver kransekage og formen bestemmer du jo helt selv.

Kransekagen kan laves som toppe eller som kransekagestænger. Få inspiration til flere opskrifter nedenfor.

Ønsker du lidt ekstra luksus, så kan du smelte lidt chokolade og smøre under bunden, men strengt taget behøves det ikke.Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebundMen åh det skønne chokoladeknæk, når du tager en bid!

Chokoladesmagen klæder også bare marcipanen så godt, så tøv du ikke med at smelte lidt chokolade til din kransekage.

Put gerne en ristet hasselnød på toppen. Du kan også bruge kandiserede bær, hvis du er til den slags eller dekorere med noget helt tredje? Du bestemmer. 🙂 Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebundOpskriften er rigtig nem og du får den lige her

Kransekagekonfekt – opskrift på nem kransekage

Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebund
Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebund
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 28 minutter
Ret: Dessert og sødt
Kategori: Brød og kager
Portioner: 25 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram revet marcipan
  • 1-2 æggehvider
  • 60 gram flormelis
  • Bund: evt.: 75 gram smeltet mørk chokolade kan udelades
  • Pynt ca. 25 hasselnødder kan erstattes af kandiserede bær

Sådan gør du

  • Riv marcipanen groft
    Kransekagekonfekt - nem kransekage opskrift
  • Rør én æggehvide i først og vend flormelis'en i til sidst. Rør nu massen godt og tilsæt evt. den sidste æggehvide. Massen skal have sådan en konsistens, at den kan sprøjtes ud med sprøjtetylle
    Kransekagekonfekt - nem kransekage opskrift
  • Er kransekagemassen for fast, så lun den 15-20 sekunder i mikroovnen. Er massen lidt for blød, så tilsæt lidt ekstra flormelis
    Kransekagekonfekt - nem kransekage opskrift
  • Put massen i en sprøjtepose og brug en tylle til at sprøjte massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Min tylle er på 16 mm - men en mindre/større kan sagtens bruges.
  • Har du ikke en tylle, kan du sagtens forme almindelige kransekagestænger. Dyp evt. fingrene i flormelis, hvis du synes massen klistrer for meget. Sæt gerne en hasselnød på toppen (eller cocktailbær måske?). Kagerne flyder ikke meget ud
    Kransekagekonfekt - nem kransekage opskrift
  • Bag kransekagerne midt i ovnen i 8-10 min. v. 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn). Hold øje, de må ikke blive for mørke, kun let gyldne i kanten. Sæt gerne 2 bageplader ovenpå hinanden, så undgår du de bliver for mørke under bunden.
  • Lad kransekagerne afkøle helt, før du evt. pensler med smeltet chokolade (den smeltes nemmest i mikrobølgeovn: 10 sekunder af gangen - rør godt og fortsæt med 10 sekunder, til den er smeltet helt)
    Kransekagekonfekt - nem kransekage opskrift
  • Opbevar kransekagekonfekten i en tætsluttende beholder. Kransekagerne kan også fryses, men så skal du vente med at putte chokolade på.
    Kransekagekonfekt - nem kransekage opskrift

Noter

Kransekagekonfekten kan holde sig i minimum 2-3 dage indpakket. Bliver bedre af en tur i fryseren. 
Kan laves i airfryer
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Konfekt af kransekage – de nemmeste lækreste kransekagetoppe du kan lave. God til kaffe og som dessert

Hold godt øje i butikkerne, når der er marcipan på tilbud. Det eneste minus med kransekagekonfekt er jo nemlig, at det er ret dyrt at lave, hvis du skal købe marcipan til fuld pris. Nogle gange kan man være heldig at butikkerne sælger ud (lige efter jul især).

Køb marcipan, når det er på tilbud og frys ned. Marcipan kan nemlig holde sig længe i fryseren, så slå til, når der er billige kup i farvandet.

Jeg brugte ½ pakke (200 gram) til denne portion og det rækker langt. Kransekage er meget sødt, så 3-4 stykker pr. mand kan fint række.

Mon ikke også denne hjemmelavede marcipan vil kunne bruges til kransekagetoppene? Det må vi prøve.

Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebundVær dog lige opmærksom under bagningen, for det er kun få sekunder der afgør om kransekagerne har fået for meget.

Pludselig svitses spidserne. Der er meget sukker i kransekagemassen, og det er derfor den nemt bliver for mørk. Hold et vågent øje.

Et snedigt trick er, at bage kransekonfekten på to bageplader. Så undgår du nemlig, at de bliver for mørke under bunden. Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebundSmå, fine kager på ingen tid og arbejdsprocessen er faktisk rigtigt nem. Billederne her viser hvordan:

Sådan laver du kransekagekonfekt – se billederne her:

Mon ikke du har fået blod på tanden og har fået lyst til at servere hjemmelavet kransekagekonfekt næste gang?

os os laver vi altid kransekagen selv og det er alle anstrengelser værd, også selvom de er få.Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebundHer i huset er vi ikke i tvivl.

Den hjemmelavede kransekagekonfekt smager SÅ meget bedre end den færdigkøbte, selv bagerens.

Jep det passer! Jeg ved ikke hvad bagerne putter i, måske de tilsætter noget ekstra for at få marcipanen til at strække? 

Hjemmelavet er bare bedst. Sådan er det, så spring du bare på at bage en portion af disse.

Vi giver hermed kransekagekonfekten vores allerbedste anbefalinger 🙂

Prøv også disse petit fours med cocktailbær. Skal du kun bage en lille portion, så kan du bage kransekage i airfryer. Prøv også disse nougat medaljoner – kransekage med nougat er nemlig også lækkert.  Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebund

Få flere lækre opskrifter på hjemmelavet kransekage her:

1.

Kransekage til nytår
Nemme lækre opskrift på kransekagestykker
Se opskriften her
Kransekage opskrift på kransekagestykker

2.

Kransekagetoppe opskrift på kransekagekonfekt
Små, sprøde kransekagetoppe der bare smager skønt
Se opskriften her
Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppe

3.

Kransekager med nødder - nem opskrift
Lækker kransekagekonfekt med hasselnødder
Se opskriften her
Kransekagekonfekt med hasselnødder opskrift

4.

Kransekage - kransekagestykker nem opskrift
Nem og lækker kransekage opskrift
Se opskriften her
Kransekage - kransekagestykker nem opskrift

5.

Kransekage med nougat - kransekagestænger
Hjemmelavede kransekagestænger med nougat
Se opskriften her
Kransekage med nougat - kransekagestænger

6.

Petit four kransekage - nem opskrift
Nem sprød kransekagekonfekt
Se opskriften her
Petit four kransekage - nem opskrift

7.

Kransekage i airfryer - nem opskrift
Nem sprød kransekage i airfryeren
Se opskriften her
Kransekage i airfryer - nem opskrift

8.

Nougat medaljoner - nem kransekage konfekt
Nem sprød kransekage med blød nougat
Se opskriften her
Nougat medaljoner - nem kransekage konfekt


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.