Kringle med kanelremonce. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig nem galopkringle, der smager SÅ godt.
I weekenden var Amanda hjemme. Ej hvor nyder vi altså bare når vores voksne børn kommer hjem.
Vi elsker bare samværet med dem og tit vanker der jo også lidt ekstra lækkert mad og kage, når de kommer.
Jeg elsker især, når børnene “plager” sig til lidt livretter og yndlingskager.
Efter børnene er flyttet hjemmefra, så er det jo ikke altid de får smagt på de lækkerier jeg serverer på bloggen. Amanda sagde i går:
“Åh mor, jeg vil så gerne prøve at smage kanelstangen!”
Straks gik jeg i tænkeboks. Min mand elsker kringle og jeg ville jo gerne gøre to af mine yndlingsmennesker glade, på samme tid.
Noget med kanel var da en meget god idé?
Det blev ikke til en kanelstang, men en dejlig kanelkringle med kanelremonce. Det blev den hurtige slags, hvor dejen slet ikke skal hæve.
Du kan tro, der var begejstring i sommerhuset, da kringlen med kanel remonce blev serveret. En sprød og lækker kringle, der smagte SÅ godt. 
En galopkringle er den nemmeste hurtigste kringle du kan bage, for den er nemlig bagt med bagepulver i dejen, så den skal slet ikke hæve.
Det er denne opskrift på kringle med marcipan remonce jeg har fundet inspiration i
Opskriften kan du sagtens eksperimentere mere med. Fyldet kan du nemlig udskifte med fyld du selv bestemmer: jordbærsyltetøj, Nutella, æble i tern? 
Opskriften er rigtig nem og du får den den lige her:
Kringle med kanelremonce – få en god nem galopkringle opskrift

Ingredienser
Kringledej:
- 250 gram mel ca.
- 3 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 2 spsk. sukker
- 100 gram blødt smør
- ½ sammenpisket æg
- 1 dl. mælk
Kanel remonce
- 150 gram brun farin
- 100 gram smør
- 2 spsk kanel kan udelades
- evt. 1 æble i tern
Pensling og drys:
- ½ sammenpisket æg
- mandelflager eller mandelsplitter
- perlesukker eller alm. sukker
- 1 tsk kanel
Sådan gør du
- Bland mel med bagepulver, sukker og salt. Tilsæt ½ sammenpisket æg og mælk (gem resten pensling). Ælt smørret i til sidst. Brug hænder eller køkkenmaskine
- Del dejen i to og rul dejen ud i lange smalle firkanter, på bagepladens lange led. Drys lidt mel på kagerullen. Rul bare ud direkte på bagepapiret. Dejtykkelse: ca ½ cm.

- Rør kanelremoncen sammen: rør smør, brun farin og kanel sammen. Læg halvdelen af kanelremoncen i midten på hver kringle. Glat remoncen lidt ud med kniv. Læg evt. æbletern med på som fyld, evt. på den ene kringle

- Fold enderne ind og læg siderne indover. Luk kringlerne godt sammen, så fyldet ikke løber ud.

- Pensl med resten af det sammenpiskede æg og drys med perlesukker blandet med kanel. Drys mandelflager/ grofthakkede mandelstykker på til sidst.

- Bag kringlen v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) i ca. 15-20 minutter. Kringlerne er færdige når de er sprøde og gyldne. Kig til den et par gange de sidste 5 minutter. Får den bare for meget, kan den blive tør og kedelig.

- Nyd kringlen lun eller afkølet

Noter
Nutella eller syltetøj er også lækkert i kringle
Kringlerne er bedst samme dag, men de kan godt lunes i ovn eller mikrovn dagen efter. Fryseegnede.Nemme kringler med kanel bagt med bagepulver – de skal slet ikke hæve. Er klar på ½ time.
Ja det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at du kan have 2 kringler klar, på ½ time.
Kanelremonen var virkelig et hit. Den må du prøve eller du kan udskifte og vælge andet fyld.
Nederst i dette indlæg, tipper jeg om flere gode kringleopskrifter, du kan få inspiration i.
Kanelkringlen var dog virkelig et hit. Den må du prøve. Jeg tror også det ville have været et scoop med æbletern i kringlen.
Det vil jeg prøve næste gang. Prøv evt. med et æble i én af kringlerne?
De syrlige æbler, ville klæde kringlerne. Æble og kanel passer bare så godt sammen. 
Hvordan smager de så kringlerne? Kan man virkelig bage kringle med bagepulver?
Kringlerne smager rigtigt godt. De blev sprøde og lækre. Selvom de er bagt med bagepulver, så er de fint sprøde og lækre. også dagen efter.
Det smarte ved at bruge bagepulver er jo at dejen slet ikke skal hæve. Jeg tænker det er derfor de kaldes galopkringle? De kan jo nemlig bages med galopfart.
Perfekt, hvis man skulle blive akut lækkersulten. Det kan jo ske. 🙂
Hvis du gerne vil bage kringle med gær, så prøv den gode Søren Ryge kringle. Den kaldes også Danmarks Bedste Kringle.

En galopkringle er både nem og hurtig at lave og den smager bare så godt. Kanelfyldet kan du udskifte med andet fyld.
En sprød og lækker kringle med kanel remonce. Prøv også denne med remonce uden kanel. Den er også super god.
Du kan tro, at kringlen vakte jubel i sommerhuset. Både Amanda og min mand var glade. Vi guffede kringle til en god kop kaffe igår og i dag.
Resten ville Amanda gerne have med hjem. Det må da siges at have været den allerbedste anbefaling 🙂
Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig. Den skønne kringle må du da prøve. God fornøjelse med bageriet til dig. Du vil helt sikkert ikke fortryde dette kringle eksperiment.
Prøv en kringle med kanel. Den vil være et hit, hvis du får kaffegæster på besøg.
Den vil også være et populært indslag, til et kagebord, som fødselsdagskringle eller som sødt indslag til brunch?
Spring du bare på. 🙂
Få inspiration til flere lækre kringler her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.







Kan jeg bage den uden varmluft?
Kan du lave madlavningstilstand til Ipad, så skærmen ikke går i sort, ligesom på pc?
Venlig hilsen og Tak
Bodil Kornerup