Råsyltede brombær. I dag får du opskriften på den nemmeste måde at tilberede brombær på.
Det er jo næsten som magisk trylleri! Når du råsylter, betyder det, at du faktisk kan lave en slags marmelade eller syltetøj, helt uden kogning. 
Siden jeg prøvede at råsylte ribs / rysteribs, har jeg opdaget, at det jo bare er super nemt.

Bær kan du sylte rå, ved at mose dem med sukker og vanilje. Det er ikke alle bær duskal mose, f.eks. ikke ribs.
De råsyltede bær kan du bruge i kager og desserter, som topping på en ostemad eller på morgengrød eller morgenskyr?
Jeg tænker at du kan råsylte næsten alle slags bær? Hindbær, jordbær, ribs, solbær, blommer, rabarber, mirabeller?
Råsyltede brombær er faktisk bare friske brombær, der er vendt med sukker og evt. vaniljesukker. Man “sylter” bare rå bær= råsylte.

Opskriften nedenfor er rigtig nem. Du kan tilpasse den, til den mængde bær du har, så bare op-/nedjustér sukkermængden.
Råsyltede brombær på 2 minutter – få en god opskrift til dessert eller morgenmad hér

Ingredienser
- 100 gram brombær andre bær kan bruges, hindbær, blommer, jordbær, ribs
- 1 spsk sukker smag til. Du kan også bruge honning. Afhænger af hvor søde/syrlige dine bær er
- 1 tsk vaniljesukker kan udelades
Sådan gør du
- Vask brombærrene og dryp dem godt af

- Bland brombær med sukker og vanilje og mos bærrene med en gaffel.

- Smag til. Hvis brombærrene er meget søde, så hold igen med sukkeret. Stil de råsyltede brombær på køl, til de skal bruges

Noter
Brombær kan man sagtens råsylte. Det er super nemt – helt uden kogning. Du skal bare bruge sukker og vaniljesukker
Det er ikke lyv. En portion råsyltede brombær kan du lave på under 5 minutter. 
Jeg spiste brombærrene til de lækre pandekager med brombær og flødeskum. De var altså bare et hit her. De lidt syrlige bær, klædte de søde pandekager og flødeskummet rigtigt odt.

Brombærrene smagte også godt på morgenskyr med granola. Se f.eks. en version med råsyltede ribs til inspiration her.

Råsyltede brombær er ikke så tyktflydende som marmelade eller syltetøj. Konsistensen er næsten som kompot, men bare med rå ukogte bær.
Hvis du spiser de råsyltede brombær på en ostemad f.eks., så kan du opleve at “kompotten” kan løbe lidt.
Det er derfor oplagt at servere det i desserter – i en trifli med makroner og flødeskum f.eks.? Få en god nem opskrift her.

De smager skønt til f.eks. pandekager med is. Du kan også blande det i flødeskum, så du får en lækker bærskum, der vil være god at bruge i roulade, lagkage eller walesboller?
Hvis du ønsker en lidt tykkere marmelade, så prøv denne brombærmarmelade eller denne nemme brombærmarmelade med æbler.
Glæd dig. Smagen er god og de råsyltede bær er klar på 5 minutter.
Lige nu er der stadigvæk brombær i skov og krat.
Måske du skal på tur i weekenden og samle en gratis portion brombær, du kan eksperimentere med? Go for it 🙂
Du skulle også prøve denne brombærsaft eller denne brombærsirup?
Rigtig god fornøjelse med brombærjagten – og de råsyltede bær – til dig. 
Få mange flere opskrifter med brombær ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.







Kan jeg bruge frosne brombær til at lave råsyltede brombær?
Hvorfor ikke mose ribs? Altså at de ser pænere ud ikke mosede, men det gør de fleste bær