Halløj en lækker menu vi spiste i dag. Sprød grillet flæskesteg serveret med ovnkartofler med hvidløg og timian – sprødstegt i rigeligt olie. Nemme og lækre kartofler i ovn.
Vi spiste ovnbagte grøntsager til og som dyp en lækker hvid creme fraiche-dressing rørt med akaciehonning og timian.
Halløj hvor lækkert! Opskriften på det hele får du nedenfor.
Hvis du nu sidder og tænker “Åh den dér grillede flæskesteg, hvordan laver hun den?” Tja det bliver svært at gøre uden en grill – jeg bruger en Weber gasgrill, men kulgrill kan også bruges. Du finder en opskrift på grillet flæskesteg lige her.
Du kan jo selvfølgelig også sagtens grille flæskestegen i ovnen – det bliver den også lækker af – du kan f.eks. finde en opskrift lige her og her finder du en lækker variant med timiandrys. Uhm flæskesteg! 🙂
I dag skal du høre om det tilbehør vi spiste til flæskestegen i dag. Lækre sprøde ovnstegte kartofler med hvidløg, citron og timian. Smagen er uovertruffen – og kartoflerne vil smage fortrinligt som tilbehør til alt: oksekød, svinekød, kylling, fisk?
Hvis du går i gang i god tid, og vender kartoflerne ofte, bliver de helt sprøde – og så er de allerbedst. Knasende sprøde kartofler i ovn:
Kartoflerne er nemme at lave og opskriften får du lige her:
Kartofler i ovn med hvidløg og timian – opskrift

Ingredienser
Ovnkartofler med hvidløg og timian
- 2 kilo kartofler påregn ca. ½ kilo pr. voksen - jep man kan spise mange, når de smager så godt
- 1½ dl. olie
- 2 spsk tørret timian eller frisk. Andre krydderurter kan bruges
- 2 spsk citronsaft
- 5 fed friskpresset hvidløg
- 2 tsk groft salt
- 2 tsk hvidløgspeber
Creme fraiche dressing:
- ½ liter creme fraiche
- 2 tsk timian tørret
- 1 tsk akaciehonnong ell. alm. honning/lidt sukker
- 1 fed hvidløg friskpresset
- salt/hvidløgspeber
Bagte grøntsager:
- 5 gulerødder i stave
- 3 rødløg i både
- 2 peberfrugter i grove tern
- 3 fed hvidløg friskpressede
- 2 spsk olie raps- eller solsikkeolie
- salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte ell. mindre. Jo mindre stykkerne er, jo sprødere bliver de.
- Hæld kartoflerne i dit/dine stegefade. Kartoflerne bliver mest sprøde, hvis de bliver tilberedt i et lag. Det er derfor bedst hvis du kan fordele dem i to fade (hvis du bruger varmluftovn).
- Bland olien med citronsaft, krydderier og hvidløg og fordel krydderolien over kartoflerne.
- Vend kartoflerne godt rundt.
- Steg kartoflerne v. 200 grader varmluft i minimum 1 time og vend kartoflerne ofte
- Hold øje med kartoflerne og skru evt. lidt ned, hvis de begynder at branke
- Rør gerne en hvid dressing til kartoflerne.
- Bagte grøntsager: Skær grøntsagerne i grove tern og fordel olie og krydderier over. Bages 30 minutter i ovnen sammen med kartoflerne.
- Servér kartofler og grønt til et lækkert stykke kød
Noter
Sprøde lækre kartofler i ovn med hvidløg og timian
Lækre sprøde kartofler, der også ville smage lækkert med aioli til?
Du får lige lidt billeder af arbejdsprocessen fra start til slut:
Sådan laver du kartofler i ovnen med timian og hvidløg og bagte grøntsager – se billederne her:
Der blev brugt MANGE hvidløg i kartoflerne, men fortvivl ej, du får ikke fæl hvidløgsånde når de er tilberedt.
Vi spiste bagte grøntsager til- sikke farvestrålende det kan være at spise grønt 🙂 Smart at lave bagte grøntsager, når ovnen alligevel er igang. Bare lige et tip til dig.
Så er der serveret. En rigtig lækker og nem menu. Hold øje i butikkerne og slå til når der er billig flæskesteg og fyld fryseren op.. Er du vimmer vi spiser mange flæskestege efter vi har købt rotisserie til vores grill! Det grillspyd – og den gasgrill har vi bestemt ikke fortrudt.
Dejligt at have fået gang i grillen igen, selvom jeg nu glæder mig til at blive lidt mere varm om fødderne, når jeg griller. Hvem skruer op for udetemperaturen? 🙂
Håber du har haft den skønneste påskeferie? Det har jeg – og nu venter hverdagen på os. Mon ikke vi klarer den du og jeg? 🙂
Ååh, dejligt