Langtidsstegt oksecuvette i stegeso. I dag får du opskriften på en nem og lækker oksesteg langtidsstegt i Römertopf.

 Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskrift

En stegeso er en fantastisk opfindelse. Maden kan lave sig selv, imens man har travlt med andre gøremål.

Ja behøver ikke engang være hjemme imens. Man kan være på skovtur? Dét er da fantastisk!

og hvad fyldte jeg så i Römertopfen denne gang?Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskrift

Kort fortalt dette: Kartofler, rødløg, peberfrugt og en stor oksecuvette.

En hel del salt og hvidløgspeber som krydderi. Låget på. 5 timer ved 120 grader varmluft og 2o minutters hvile. Voila.

Det smarte ved at tilberede mad i stegeso er, at:
  • Både kød og tilbehør bliver færdigt i ét og samme fad.
  • Både kød og grøntsager giver god smag til hinanden.
  • Maden kan lave sig selv i ovnen, selvom man ikke er hjemme.
  • Selv opvasken går som en leg. Stegesoen kan nemlig puttes i ovnen
  • Maden bliver super lækker. Kødet bliver mørt og tilbehøret gennestegt

Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskriftTilberedningstiden til denne ret kan variere, for det afhænger af hvor stor din steg er og hvor godt din ovn varmer.

Tjek steg og kartofler undervejs og skru evt. lidt op/ned for temperaturen. Gå efter en kernetemperatur på 65-68 grader.

Behøver jeg næsten fortælle, at det blev den møreste steg? Römertopfen har gjort det igen! 🙂Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskrift

Her kommer opskriften på langtidsstegt oksecuvette. Du kan sagtens bruge opskriften til en culottesteg også, så bare spring på.

Langtidsstegt oksecuvette i stegeso – få en god nem opskrift hér

Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskrift
En mør cuvettesteg stegt i Römertopf med kartofler og løg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 5 timer 30 minutter
Samlet tid: 6 timer
Ret: Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskrift
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 oksecuvette min vejede 1,4 kg - du kan bruge en culottesteg også
  • dl vand
  • kg kartofler
  • 4 rødløg eller almindelige løg
  • 1 peberfrugt i strimler.
  • Hvidløgspeber og salt.

Skysovs:

  • Stegesky
  • dl fløde

Sådan gør du

  • Sæt Römertopfhalvdelene i vand. Fyld den underste del og sænk den anden del ned oveni. Lad stegesoen suge vand ca. 20 minutter. Bruger du en stegeso af glas, springer du jo bare dette punkt over
  • Skræl kartoflerne, halvér løg i både og snit peberfrugten.
    Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskrift
  • Bland grøntsagerne i Römertopfen sammen med vand.
    Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskrift
  • Krydr oksecuvetten godt med salt og peber på begge sider og læg stegen på toppen.
    Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskrift
  • Læg låget på og sæt Römertopfen i en kold ovn v. 120 grader varmluft i ca. 5 timer. (el. 140-150 grader alm. ovn)
  • Tilberedningstiden afhænger af hvor stor din steg er og hvor godt din ovn varmer.
  • Tjek stegen og kartoflerne undervejs og skru evt. lidt op/ned for temperaturen.  Stegens kernetemperatur skal være ca. 65-68 grader, brug gerne stegetermometer.
  • Du kan også følge disse anvisninger:
  • 2½ timer v. 175 grader varmluft, 3½ timer v. 150 grader varmluft, 4½ time v. 125 grader varmluft, 5½ timer v. 100 grader, 6½ timer v. 75 varmluft. Hvis du bruger alm. ovn, så skal temperaturen bare sættes 25 grader op.
  • Når stegen er ved at være færdig, så tag låget af og skru temperaturen op til 175 grader varmluft i 10 minutter, så steg og kartofler og løg kan få lidt farve.
    Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskrift
  • Tag stegen op og lad den hvile. Lad gerne kartoflerne stege videre selv (uden låg), gerne 15 minutter, så de kan sprødstege lidt.
    Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskrift
  • Si stegeskyen fra bunden af stegesoen, til en skysovs.Tilsæt fløde, jævning og salt og peber.
  • Efter hviletid var stegen klar til at blive skåret.
    Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskrift
  • Server med steg, kartofler og sovs.

Noter

Du kan bruge opskriften både til en langtidsstegt oksecuvette og okseculotte
Man  kan også stege stegen efter disse anvisninger:
2½ timer v. 175 grader varmluft, 3½ timer v. 150 grader, 4½ time v. 125 grader , 5½ timer v. 100 grader, 6½ timer v. 75 varmluft.
Hvis du bruger alm. ovn, så skal du bare sætte tempteruren 25 grader op. 
Tjek stegen og kartoflerne undervejs og skru evt. lidt op/ned for temperaturen.
Har du ikke en stegeso af rødler, så kan en stegeso af glas eller en stegegryde også sagtens bruges. Bare spring på. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Mør cuvette i stegeso tilberedt med kartofler – langtidsstegt cuvettesteg i stegeso er et hit

Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskrift

Stegesoen blev fyldt til randen.

Jeg brugte min lille Römertopf af rødler til retten, men burde vist have brugt den store. Den var fyldt til randen. Den lille stegeso rummer kun 2½ liter, så brug gerne en stor, hvis du har sådan én. 🙂

Oksecuvetten blev krydret godt med salt og peber på begge sider og lagt på toppen. Se lige nogle fine farver 🙂Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskriftTilberedningstiden kan svinge meget alt, alt efter stegens størrelse og hvor lang tid du har.

Sådan steger du en cuvettesteg eller culottesteg i stegesoen – følg gerne disse anvisninger:

2½ timer v. 175 grader varmluft, 3½ timer v. 150 grader varmluft, 4½ time v. 125 grader varmluft, 5½ timer v. 100 grader, 6½ timer v. 75 varmluft. Brug gerne stegetermometer.

Ved langtidsstegning, skal kernetemperaturen være højere. Når stegen når 65-68 grader er kødet gennemstegt.

Lad gerne steg og kartofler brune til sidst, så de får lidt farve, så kommer retten til at se mere appetitlig ud. 😉

Sådan så stegen ud efter bruning. Uhm!Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskrift

Du kan bruge stegeskyen til en lækker skysovs. Jævn den gerne med fløde.

Efter hviletid var stegen klar til at blive skåret. Jeg var så spændt på om projektet lykkedes.

Det lykkedes. Fin mør steg og godt den lige blev brunet lidt til sidst, så overfladen blev stegt.

Lækker mør oksesteg, også selvom det var en oksecuvette, der ellers nogle gange kan være svær at få mør.

Langtidsstegning kan trylle næsten alt oksekød mørt. Det må du prøve. Langtidsstegt oksecuvette i stegeso - opskriftSå er der serveret. Hov forresten.

Jeg lavede også lige lidt hvidløgsbagte gulerødder til, fordi vi havde 1½ kilo gulerødder der trængte til at blive brugt.

Stop madspild du ved? Få en lækker opskrift på bagte gulerødder med hvidløg her her:

Gulerødder i ovn med hvidløg - nem opskrift
Bagte gulerødder med hvidløg - lækre snack gulerødder
Se opskriften her
Gulerødder i ovn med hvidløg - nem opskrift

Hvis jeg selv skal sige det, var det en ganske fornem menu. Især når man tænker på at dagens kok passede sin søndagsvagt på biblioteket, imens maden lavede sig selv. Smart!

Elsker min Römertopf! Har du ikke en stegeso af rødler, så kan en stegeso af glas eller en stegegryde også sagtens bruges. Bare spring på.

God fornøjelse til dig 🙂

Få flere gode opskrifter til stegeso ved at klikke her eller se med nedenfor

1.

Svinemørbrad med bouillonkartofler i stegeso
Svinemørbrad i baconsvøb med bouillonkartofler i stegeso
Se opskriften her
Svinemørbrad med bouillonkartofler i stegeso

2.

Kylling i stegeso med kartofler & tomat
En mør og lækker ret med kylling, kartofler, tomat, hvidløg og rosmarin
Se opskriften her
Kylling i Römertopf med kartofler & tomat - god ret til stegeso

3.

Culottesteg langtidsstegt i stegeso med kartofler
Langtidsstegt culottesteg i Römertopf med kartofler og grønt
Se opskriften her
Langtidstegt culottesteg i Römertopf med kartofler og grønt

4.

Skinkeculotte & bearnaisekartofler i stegeso
Mør og lækker skinkeculotte med bearnaisekartofler i stegeso
Se opskriften her
Skinkeculotte & bearnaisekartofler i steges

5.

Culottesteg i stegeso med gulerødder og løg
En mør og lækker oksesteg med gulerødder og løg
Se opskriften her
Culottesteg i stegeso med kartofler og sovs

6.

Pulled pork og rub marinade opskrift til stegeso
Pulled pork i stegeso & burgere lavet af koldthævet dej
Se opskriften her
Pulled pork og rub marinade opskrift til stegeso

7.

Kalkunbryst i stegeso - langtidsstegt kalkun
Kalkunbryst i baconsvøb med flødekartofler i Römertopf
Se opskriften her
Kalkunbryst i stegeso - langtidsstegt kalkun

8.

Nakkefilet i stegeso med karry, løg og æbler
Lækker mør nakkesteg med løg og æbler i karrysauce
Se opskriften her

9.

Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift
Nakkesteg i Römertopf stegt som vildt med bacon og flødesauce
Se opskriften her

10.

Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler
Kyllingeinderfilet i baconsvøb på kartoffelbund
Se opskriften her
Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.