Smuk smørbagt æblemazarin med rigeligt marcipan

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_9300Ja jeg ved det godt! Jeg skriver jo om æbler hele tiden! Kan det ikke snart få ende? Ja indrømmet, sådan tænker jeg også et svagt øjeblik. Endnu en weekendlørdag brugt på at skrælle og skære, vaske og ordne æbler.

Ingen beklagelser. Æbler kan jo føre til alskens lækkerier, og det må da bare stimulere kreativiteten at have 1000 kilo æbler i haven. Kreativiteten SKAL stimuleres. Ingen af os orker at spise den samme æblekage, uanset hvor god den er.

I dag blev der kogt æblemos til æblekage som skal med ud til bedstemor i morgen. Det tager en KRIG at skrælle en million æbler, resten af dagens æblehøst blev brugt til en lækker lækker æblemazarin med masser af smør, mandelstykker og masser af marcipan. Lutter gode sager! Sådan en kage kan kun blive god.DSC_9324

Uhm den var lækker og her kommer opskriften på smørbagt æblemazarin:

Smuk smørbagt æblemazarin med rigeligt marcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 1 tærte
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 150 gram smeltet smør
  • 150 gram rørsukker
  • 3 æg
  • 250 gram revet marcipan
  • 100 gram mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 gram mandelstykker grofthakkede eller mandelsplitter
  • 5 æbler skåret i både gerne med skræl
  • Perlesukker til drys.

Sådan gør du

  • Smelt smør og bland med sukker.
  • Rør smør og sukker godt og tilsæt æg et af gangen. Rør godt efter hvert æg.Dejen kan fint røres sammen blot med ske eller dejskraber
  • Riv marcipanen og bland den i æggeblandingen sammen med mel, bagepulver og mandelstykker.
  • Smør dit smukkeste tærtefad og fordel dejen heri.
  • Vask og skær æblerne i smalle både. Er de fine og uden stødmærker, så lad bare æbleskrællen blive på.Røde æbler er de smukkeste, synes jeg. Stop æblerne ned i dejen i et smukt mønster.
  • Drys med perlesukker på toppen.
  • Så er kagen klar til ovnen. Bag den ved. 175 grader varmluft i 35-40 minutter nederst i ovnen.

 DSC_9302

Marcipan gør underværker i frugttærter!DSC_9292DSC_9298Stik æblebådene ned i kagen i et smukt mønster.
DSC_9302

DSC_9306

Så er der lækker æblemazarin. Den smager himmelsk og man kan tydeligt smage at den består af lutter gode sager. Nyd kagen med en klat vanilleis, cremefraiche eller en klat flødeskum.

Det er en kage der er så fin og fornem, at den sagtens vil kunne spises som dessert til gæstemiddage f.eks.

Uhm! Så var det måske alligevel sliddet værd at ordne æbler 😉

Denne weekend er gået med blogopdateringer. Ja faktisk gik hele min fridag i går med hovedet i bloggen. Spændende at lege med teknikken 🙂DSC_9324

Jeg beklager at vi nu er rendt ind i den årstid, hvor fotolyset er dunkelt og det er umuligt at tage lækre appetitlige billeder. Øv og dobbelt øv når det nu var sådan en lækker kage?

Nå pyt, om ½ år kommer solen tilbage……Suk…

Jeg håber du alligevel kan fornemme hvor lækker kagen var? For lækker, det var den! 🙂

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

14
Skriv en kommentar

6 Kommentar tråde
8 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
7 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lene madsen

Hej Gitte
Den må jeg prøve.
Ser så lækker ud.
Bliver skrællen ikke sej når den bliver siddende på?
Hvor mange personer rækker kagen til?
Kh Lene

Maja Emcken Bengtsson

Hej Gitte Som altid, er jeg stor fan af dine opskrifter – og det er mine kollegaer også… At bage til tyve kollegaer en gang om ugen kræver altid at det er en bradepandekage. Da jeg er på cykel på vej til arbejdet, skal kagen kunne skæres ud og lægges i en kagedåse. Denne gang har jeg en udfordring og har brug for lidt sparring. Jeg har fået leveret lækre æbler fra en kollega, marcipan fra en anden kollega og masser af smør fra en tredje. Alle ønsker sig æblekage. Både som denne mazarin men også som æblecrumble. Det sidste… Læs mere »

Irene Karlsen-Fischer

Super laekker kage! Den blev slugt i loebet af nul komma fem sidste gang jeg lavede den.:) Tusind tak!!

Mie Belin

Hej Gitte

Hvor ser den æbletærte bare lækker ud. Har faktsik været på æblerov idag, så nogle af æblerne skal da bruges på den. ☺
Jeg har prøvet at hente din app (nogetioven med og uden mellenrum) men den kan ikke finde den. ?
Hilsen Mie

hvadskalvibage/Mette

Hvor ser de bare lækre ud 🙂

Dorthe

Hvor er den bare fin! Sådan én må jeg også lave en af dagene 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer