•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Æblekage med marcipan - nem æblemazarinJa jeg ved det godt! Jeg skriver jo om æbler hele tiden! Kan det ikke snart få ende? Ja indrømmet, sådan tænker jeg også et svagt øjeblik. Endnu en weekendlørdag brugt på at skrælle og skære, vaske og ordne æbler.

Ingen beklagelser. Æbler kan jo føre til alskens lækkerier, og det må da bare stimulere kreativiteten at have 1000 kilo æbler i haven. Kreativiteten SKAL stimuleres. Ingen af os orker at spise den samme æblekage, uanset hvor god den er.DSC_9306

I dag blev der kogt æblemos til æblekage som skal med ud til bedstemor i morgen. Det tager en KRIG at skrælle en million æbler, resten af dagens æblehøst blev brugt til en lækker lækker æblemazarin med masser af smør, mandelstykker og masser af marcipan. Lutter gode sager! Sådan en kage kan kun blive god.DSC_9324

Uhm glæd dig! Kagen var rigtig lækker og her kommer opskriften på smørbagt æblemazarin:

Æblekage med marcipan – nem æblemazarin

Smuk smørbagt æblemazarin med rigeligt marcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: æblekage, æblemazarin
Portioner: 10 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 150 gram smeltet smør
  • 150 gram rørsukker eller almindeligt sukker
  • 3 æg
  • 250 gram revet marcipan kan udelades
  • 100 gram mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 gram mandelstykker grofthakkede eller mandelsplitter/flager. Kan udelades
  • 5 æbler skåret i både gerne med skræl. Kan erstattes af anden frugt/andre bær
  • Perlesukker til drys. kan erstattes med almindeligt sukker

Sådan gør du

  • Smelt smør og bland med sukker.
  • Rør smør og sukker godt og tilsæt æg et af gangen. Rør godt efter hvert æg.Dejen kan fint røres sammen blot med ske eller dejskraber
  • Riv marcipanen og bland den i æggeblandingen sammen med mel, bagepulver og mandelstykker.
    Æblekage med marcipan - nem æblemazarin
  • Smør dit smukkeste tærtefad og fordel dejen heri. Mit fad målte ca. 28 cm i diameter
    Æblekage med marcipan - nem æblemazarin
  • Vask og skær æblerne i smalle både. Er de fine og uden stødmærker, så lad bare æbleskrællen blive på. Stop æblerne ned i dejen i et smukt mønster.
  • Drys med perlesukker på toppen.
    Æblekage med marcipan - nem æblemazarin
  • Så er kagen klar til ovnen. Bag den ved. 175 grader varmluft i 35-40 minutter nederst i ovnen. Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt
  • Servér gerne kagen med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum til

Noter

Kagen kan bages med anden frugt/andre bær.
Kagen kan også bages som muffins
Kagen er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Æblekage med marcipan - nem æblemazarin

 Æblekage med marcipan – den skønneste æblemazarin

Marcipan gør underværker i frugttærter, men har du det ikke på lager, så kan det fint udelades.

Kagen kan sagtens bages med al anden frugt og andre bær også. DSC_9292

DSC_9298Stik æblebådene ned i kagen i et smukt mønster.
DSC_9302

Så er der lækker æblemazarin. Den smager himmelsk og man kan tydeligt smage at den består af lutter gode sager. Nyd kagen med en klat vanilleis, cremefraiche eller en klat flødeskum.

Det er en kage der er så fin og fornem, at den sagtens vil kunne spises som dessert til gæstemiddage f.eks.

Uhm! Så var det måske alligevel sliddet værd at ordne æbler 😉DSC_9324

Jeg håber du alligevel kan fornemme hvor lækker kagen var? For lækker, det var den! 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •