Marengs med kakao. Uhm her får du opskriften på nemme, sprøde, lækre kyskager. Uhm – marengskys. Sikke nogle dejlige kager og så er de jo også bare super nemme at lave.
Har du et par æggehvider i overskud, så har du ikke lang vej til en portion hurtige marengs eller kyskager som de også kaldes.
Du skal kun bruge ganske få ingredienser til marengs. Faktisk er de fedtfattige også, så vil du gerne spare lidt på kalorierne, så er marengs en rigtig god småkage.
Der er ganske få trin i marengs-processen. Du skal have lidt tålmodighed, når du pisker sukkeret ind i massen. Kagerne skal også bage rimeligt længe i ovnen, men ellers er de meget nemme at lave.
Mine marengs kommer altid til at se forskellige ud, men uanset udseendet,skal dine marengs nok komme til at smage rigtigt godt.
Denne gang blev marengsene små, fine og runde, uden synderlig megen top. Du kan lægge marengs på bagepladen med to skeer, eller du kan sprøjte dem ud med sprøjtetylle.
Nederst i dette indlæg, kan du se flere gode opskrifter på marengs kyskager i mange afskygninger.
I opskriften nedenfor vil jeg alligevel prøve at give dig nogle marengs-tips og fiduser.
Jeg har igennem årene gjort mig en del erfaringer med marengs, som jeg gerne vil dele med dig.
Marengsene med kakao smager skønt og et fad med kager bliver hurtigt tømt.
Har du lyst til helt lyse marengs, så kan du sagtens udelade kakaopulveret eller erstatte med vaniljesukker eller lakridspulver? Uhm – disse lakridsmarengs smager også bare så godt 🙂Hvis du tilsætter finthakkede mandler, så har du faktisk lavet hjemmelavede makroner. Smart og de smager super godt 🙂
Find opskriften på de små kakao-marengs lige her:
Marengs med kakao – få en nem opskrift på kyskager hér
Ingredienser
- 2 æggehvider
- 100 gram flormelis
- 3 tsk kakao kan udelades eller erstattes af 1 tsk vaniljesukker eller 1 tsk lakridspulver
- Evt.: 1 tsk eddike (lagereddike) eller hvidvinseddike kan udelades
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne stive
- Tilsæt flormelisset 1-2 spsk af gangen, imens du pisker massen godt.
- Pisk til marengsen bliver sej og blank og du kan trække små toppe i den.
- Sigt kakaopulveret i og vend forsigtigt
- Tilsæt eddike (eddiken gør, at marengs-kernen bliver lidt sej, ønsker du en marengs der er sprød helt igennem, så udelad bare eddike)
- Læg marengs på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug 2 teskeer eller en spiseske, hvis du ønsker større marengs.
- Du kan også putte massen i en sprøjtepose med en lille tylle, og sprøjte marengsen ud
- Bag marengsene ca. 25-30 minutter v. 125 grader varmluft. Bager du større kager end jeg har gjort, skal dine kager have lidt længere tid.
Noter
Skønne og nemme kyskager med kakao – fedtfattige marengskys
Der er da en lille spids på mine marengs, ikke? Kan du ikke få øje på den? 🙂
Jeg har lavet marengs mange gange, men de bliver på forunderlig vis aldrig ens.
Faktisk synes jeg at dagens marengs ser ret nuttede ud. 😉Der er få trin i marengs-processen og ingrediens-listen er jo dejlig overskueligt kort.
Sådan laver du marengs kyskager – se billederne her:
Jeg har tilsat lidt eddike og det gør, at kyskagerne bliver lidt seje i det. Det kan jeg rigtigt godt lide.
Du kan sagtens udelade eddike, eller erstatte det med f.eks. hvidvinseddike. Du kan ikke smage eddiken, bare rolig.
En-to-vupti er der et fad marengs klar til dig.
Gem derfor altid æggehvider, hvis du skulle have nogle i overskud.
Forleden lavede jeg øllebrød af en rugbrødsrest og her skulle der lige bruges to æggeblommer til æggesnapsen. Perfekt – det betød jo så lige marengs til dessert. Win-win 🙂
Rigtig god kage-bagefornøjelse til dig 🙂
Få flere gode opskrifter på marengs kyskager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Hej Gitte
En anden nem cookie med æggehvider
https://www.101cookbooks.com/archives/chocolate-puddle-cookies-recipe.html