Marengs med kakao. Uhm her får du opskriften på nemme, sprøde, lækre kyskager. Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskagerUhm – marengskys. Sikke nogle dejlige kager og så er de jo også bare super nemme at lave.

Har du et par æggehvider i overskud, så har du ikke lang vej til en portion hurtige marengs eller kyskager som de også kaldes.

Du skal kun bruge ganske få ingredienser til marengs. Faktisk er de fedtfattige også, så vil du gerne spare lidt på kalorierne, så er marengs en rigtig god småkage.

Der er ganske få trin i marengs-processen. Du skal have lidt tålmodighed, når du pisker sukkeret ind i massen. Kagerne skal også bage rimeligt længe i ovnen, men ellers er de meget nemme at lave.

Mine marengs kommer altid til at se forskellige ud, men uanset udseendet,skal dine marengs nok komme til at smage rigtigt godt.

Denne gang blev marengsene små, fine og runde, uden synderlig megen top. Du kan lægge marengs på bagepladen med to skeer, eller du kan sprøjte dem ud med sprøjtetylle.

Nederst i dette indlæg, kan du se flere gode opskrifter på marengs kyskager i mange afskygninger.Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskager

I opskriften nedenfor vil jeg alligevel prøve at give dig nogle marengs-tips og fiduser.

Jeg har igennem årene gjort mig en del erfaringer med marengs, som jeg gerne vil dele med dig.

Marengsene med kakao smager skønt og et fad med kager bliver hurtigt tømt.

Har du lyst til helt lyse marengs, så kan du sagtens udelade kakaopulveret eller erstatte med vaniljesukker eller lakridspulver? Uhm – disse lakridsmarengs smager også bare så godt 🙂Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskagerHvis du tilsætter finthakkede mandler, så har du faktisk lavet hjemmelavede makroner. Smart og de smager super godt 🙂

Find opskriften på de små kakao-marengs lige her:

Marengs med kakao – få en nem opskrift på kyskager hér

Marengs med kakao - nemme, lækre og fedtfattige
Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskager
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: kyskager, marengs
Portioner: 50 små marengs
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æggehvider
  • 100 gram flormelis
  • 3 tsk kakao kan udelades eller erstattes af 1 tsk vaniljesukker eller 1 tsk lakridspulver
  • Evt.: 1 tsk eddike (lagereddike) eller hvidvinseddike kan udelades

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne stive
  • Tilsæt flormelisset 1-2 spsk af gangen, imens du pisker massen godt.
  • Pisk til marengsen bliver sej og blank og du kan trække små toppe i den.
  • Sigt kakaopulveret i og vend forsigtigt
  • Tilsæt eddike (eddiken gør, at marengs-kernen bliver lidt sej, ønsker du en marengs der er sprød helt igennem, så udelad bare eddike)
  • Læg marengs på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug 2 teskeer eller en spiseske, hvis du ønsker større marengs.
  • Du kan også putte massen i en sprøjtepose med en lille tylle, og sprøjte marengsen ud
  • Bag marengsene ca. 25-30 minutter v. 125 grader varmluft. Bager du større kager end jeg har gjort, skal dine kager have lidt længere tid.

Noter

Marengs kan holde sig længe hvis du opbevarer dem i en tætsluttende kagedåse
Du kan tilsætte alle slags smagsvarianter. Prøv også med finthakkede hasselnødder eller lakridspulver
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skønne og nemme kyskager med kakao – fedtfattige marengskys

Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskagerDer er da en lille spids på mine marengs, ikke? Kan du ikke få øje på den? 🙂

Jeg har lavet marengs mange gange, men de bliver på forunderlig vis aldrig ens.

Faktisk synes jeg at dagens marengs ser ret nuttede ud.  😉Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskagerDer er få trin i marengs-processen og ingrediens-listen er jo dejlig overskueligt kort.

Sådan laver du marengs kyskager – se billederne her:

 

Jeg har tilsat lidt eddike og det gør, at kyskagerne bliver lidt seje i det. Det kan jeg rigtigt godt lide.

Du kan sagtens udelade eddike, eller erstatte det med f.eks. hvidvinseddike. Du kan ikke smage eddiken, bare rolig.

En-to-vupti er der et fad marengs klar til dig.

Gem derfor altid æggehvider, hvis du skulle have nogle i overskud.

Forleden lavede jeg øllebrød af en rugbrødsrest og her skulle der lige bruges to æggeblommer til æggesnapsen. Perfekt – det betød jo så lige marengs til dessert. Win-win 🙂

Rigtig god kage-bagefornøjelse til dig 🙂
Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskager

Få flere gode opskrifter på marengs kyskager her:

1.

Kyskager med chokolade - store marengs - marengskys
Nemme kyskager med chokoladestriber
Se opskriften her
Marengs - store marengskys med chokolade

2.

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
Marengs fuglereder med fløde og bær - nem lækker sommerdessert
Se opskriften her
Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

3.

Æggeblomme marengs - gule klap småkager
Sprøde marengs småkager med æggeblomer
Se opskriften her

4.

Forårslagkage med marengs - opskrift
Forårslagkage med marengs og mokkaflødeskum
Se opskriften her
Lagkage med marengs forårslagkage opskrift

5.

Marengsroulade med rabarber og flødeskum
Nem og lækker marengsoulade med rabarber og flødeskum
Se opskriften her
Marengsroulade med rabarber flødeskum

6.

Kyskager med lakrids - lakridsmarengs kys
Små søde lakridskys - kyskager af lakridsmarengs
Se opskriften her

7.

Makroner opskrift - glutenfri med mandelmel
Hjemmelavede makroner med mandelmel
Se opskriften her
Makroner opskrift - glutenfri med mandelmel


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.