Marineret okseculotte i ovn. I dag får du opskriften på en rigtig lækker marineret culottesteg med tilbehør.

Marineret okseculotte i ovn - mør culottestegHalløj i skuret en fornem menu!

En 2 kg stor marineret okseculotte flottede vi os med og vi har nu spist lækkert mad i to dage nu.

Opskriften du får i dag, kan bruges både til cuvettesteg og culottesteg.

Hvis du ikke kan finde en marineret oksesteg, så kan du lave marinaden selv. Få opskrifter på hjemmelavet marinade nederst i dette indlæg.

Du kan jo selvfølgelig også sagtens bruge en okseculotte uden marinade. Få også en god opskrift her.

Marineret okseculotte i ovn - mør culottesteg

Oksestegen blev mør og lækker og selvfølgelig hænger pris og kvalitet sammen.

Jeg har luret et godt trick med oksestege. Gem gerne stegen i køleskabet, til den nærmer sig sidste holdbarhedsdato. Så er kødet nemlig mest “velhængt”. 🙂

Du kan derfor også med fordel købe en oksesteg som datovare.

Dagens culottesteg blev den bedste, vi længe spist! Saftigt lækkert mørt oksekød.

Stegen var mør og saftig. Kødets kvalitet og måske også marinaden, gjorde sit til det?Marineret okseculotte i ovn - mør culottesteg

Menuen du skal høre om i dag, er marineret okseculotte serveret tilbehør.

Sprøde hasselback kartofler, lækker flødesovs og hertil en lækker tomatsalat. En skøn menu!Tomatsalat med feta og rødløg

Menuen var nem at lave. Den vil være et hit at servere den som lækker weekendmenu eller en dag I får gæster?

Det er nemt at lave okseculotte i ovn med tilbehør og du får opskriften på det hele her:

Marineret okseculotte i ovn – saftig og lækker culottesteg. Få en god opskrift her

En lækker mør okseculotte serveret med tilbehør
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Mormormad - klassiske oldschool retter
Kategori: Dagens ret
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 okseculotte - gerne marineret. Vores vejede 2 kilo. Cuvettesteg kan også bruges.

Hasselback kartofler:

  • kg kartofler
  • Olie
  • Salt/peber

Flødesovs:

  • Sky fra stegen
  • dl fløde gerne kaffefløde eller madlavningsfløde. Kan erstattes med mælk
  • dl mælk
  • Maizenajævning
  • Kulør
  • Salt/peber

Tomatsalat med mozzarella:

  • 8 tomater i skiver
  • 1 kugle mozzarella á 125 gram ca.
  • 1 rødløg fintsnittet
  • 3-4 spsk. olivenolie anden olie kan bruges
  • Frisk/tørret basilikum eller oregano

Sådan gør du

  • Læg stegen i et stegefad og steg den v. 175 grader varmluft i 45-60 minutter i ovnen. Kan også tilberedes på grill. Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse.
    Marineret okseculotte, hasselbackkartofler og tomatsalat
  • Brug stegetermometer. Få tips til kernetemperatur i opskriftens noter
    Lad stegen hvile 10-20 minutter før udskæring

Hasselback kartofler:

  • Skræl kartoflerne og halvér dem. Pensl. med olie og drys med krydderi.
  • Steg kartoflerne 45 minutter ca. De er færdige, når de er sprøde og gennembagte
    Marineret okseculotte i ovn - mør culottesteg med tilbehør

Tomatsalat med mozzarella:

  • Skær tomaterne i skiver, drys med rødløg og mozzarella og drys med krydderier. Dryp med olie.
    Tomatsalat med rødløg og feta
  • Når stegen er færdig, lader du den hvile 10 imens du laver

Flødesovs:

  • Hæld skyen fra stegefadet i en gryde. Skyl fadet med lidt vand for at få den sidste stegesky med
  • Tilsæt mælk og fløde. Tilsæt jævning og kulør og smag til med salt og peber
    Marineret okseculotte i ovn - mør culottesteg
  • Skær stegen ud og servér
    Marineret okseculotte i ovn - mør culottesteg

Noter

Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse. Brug stegetermometer:
Rosa: 55-59 grader Medium: 60-63 grader Gennemstegt: 64-66° grader
Oksestegen kan intervalsteges. Få opskrift her.  Culottesteg kan også tilberedes på grill. 
Hjemmelavet marinade: Barbecue marinade med chili og øl , marinade til kylling og svinekød
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En mør og saftig rosa oksesteg – marineret culottesteg med tilbehør

Kernetemperatur og stegetid – når du steger culottesteg:

Tilberedningstiden, når du steger culottesteg, afhænger af hvor gennemstegt du ønsker din steg skal være.

Nogle foretrækker rødt kød, andre medium og andre gennemstegt oksekød.

Brug derfor et stegetermometer, når du steger oksesteg og gå ca. efter denne tabel:

Rosa: 55-59 grader Medium: 60-63 grader Gennemstegt: 64-66° grader

Lad stegen hvile 10 minutter før udskæring.

Vær obs på at temperaturen også stiger, imens stegen hviler. Tag derfor gerne stegen ud 1 grad før den rammer den ønskede temperatur.

Det blev en rigtig lækker flødesovs. En skysauce plejer at blive lækker. Måske den blev ekstra lækker fordi det var en marineret okseculotte?

Det blev den bedste sauce. Den smagte godt med fløde, men du kan sagtens også lave den bare med mælk.

Marineret okseculotte i ovn - mør culottesteg

Sådan laver du marineret culottesteg med tilbehør – se billederne her:

Behøver jeg fortælle, at der var nogle teenagere (og en gemal) der fik julelys i øjnene over denne menu?

Brun sovs ad libitum, sprøde kartofler og mør culotte?

Jamen så kommer man da vist heller ikke højere op på madhimlen, vel? Tror familien var ekstra glade for deres madmor lige i dag 🙂

Der blev taget to, tre, og fire gange og snakken gik højt med masser af grin.

Marineret okseculotte i ovn - mør culottesteg

Stemningen var høj og løftet. En helt absolut godkendt menu!

Få opskrifter på nemme lækre hjemmelavede marinader her:

1.

Sennepsmarinade med honning og timian
En nem og lækker marinade til kød, kartofler og grøntsager
Se opskriften her
Sennepsmarinade med honning og timian

2.

Barbecue marinade - BBQ sauce opskrift
Nem og lækker BBQ marinade til kød og grill
Se opskriften her
Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn

3.

Pulled pork og rub marinade opskrift til stegeso
Pulled pork i stegeso & burgere lavet af koldthævet dej
Se opskriften her
Pulled pork og rub marinade opskrift til stegeso

Okseculotten kan laves i ovn, men den kan også sagtens laves på grillen. Se f.eks. med her:

Culottesteg på grill - grillet okseculotte
En skøn og lækker grillet culottesteg på gasgrill
Se opskriften her
Grillet culotte på gasgrill - krydret, mør og lækker

Det passer altså det med kartoflerne.

De hasselback kartofler dér bliver altså bedre hvis de bliver halveret. Uhm SÅ sprøde kartofler!

Hasselback kartofler opskrift - sprøde og ovnstegte
Sprøde og lækre ovnstegte hasselback kartofler
Se opskriften her
Hasselback kartofler - opskrift på ovnstegte kartofler

Tomatsalaten er altid en succes – især med mozzarella, hvis du spørger mig.

Jeg skal lave et kæmpe fad, når jeg laver tomatsalat, for her i familien er vi bare vilde med tomatsalat.
Okseculotte i ovn - marineret culottesteg

Få andre opskrifter lækre tomatsalater her:

1.

Tomatsalat med grøn pesto nem salat opskrift
Tomatsalat med grøn pesto - nem og lækker salat på 5 minutter
Se opskriften her
Tomatsalat med pesto - nem salat på 5 minutter

2.

Tomatsalat med avocado og basilikum opskrift
Tomatsalat med avocado og basilikum - nem og lækker
Se opskriften her
Tomatsalat med avocado og basilikum

3.

Tomatsalat med forårsløg og mozzarella - opskrift
En nem og lækker tomatsalat med mozzarella og forårsløg
Se opskriften her
Tomatsalat med forårsløg & mozzarella - nem

4.

Tomatsalat med mozzarella og basilikum
En nem og lækker tomatsalat med mozzarella og basilikum
Se opskriften her
Tomatsalat med mozzarella basilikum - nem

Det blev en rigtig fornem og lækker menu.

Perfekt gæstemenu eller hvis din familie bare fortjener ekstra forkælelse. Det gør min. Altid <3
Okseculotte i ovn - marineret culottesteg


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.