Marineret okseculotte i ovn. I dag får du opskriften på en rigtig lækker marineret culottesteg med tilbehør.
Halløj i skuret en fornem menu!
En 2 kg stor marineret okseculotte flottede vi os med og vi har nu spist lækkert mad i to dage nu.
Opskriften du får i dag, kan bruges både til cuvettesteg og culottesteg.
Hvis du ikke kan finde en marineret oksesteg, så kan du lave marinaden selv. Få opskrifter på hjemmelavet marinade nederst i dette indlæg.
Du kan jo selvfølgelig også sagtens bruge en okseculotte uden marinade. Få også en god opskrift her.
Oksestegen blev mør og lækker og selvfølgelig hænger pris og kvalitet sammen.
Jeg har luret et godt trick med oksestege. Gem gerne stegen i køleskabet, til den nærmer sig sidste holdbarhedsdato. Så er kødet nemlig mest “velhængt”. 🙂
Du kan derfor også med fordel købe en oksesteg som datovare.
Dagens culottesteg blev den bedste, vi længe spist! Saftigt lækkert mørt oksekød.
Stegen var mør og saftig. Kødets kvalitet og måske også marinaden, gjorde sit til det?
Menuen du skal høre om i dag, er marineret okseculotte serveret tilbehør.
Sprøde hasselback kartofler, lækker flødesovs og hertil en lækker tomatsalat. En skøn menu!
Menuen var nem at lave. Den vil være et hit at servere den som lækker weekendmenu eller en dag I får gæster?
Det er nemt at lave okseculotte i ovn med tilbehør og du får opskriften på det hele her:
Marineret okseculotte i ovn – saftig og lækker culottesteg. Få en god opskrift her

Ingredienser
- 1 okseculotte - gerne marineret. Vores vejede 2 kilo. Cuvettesteg kan også bruges.
Hasselback kartofler:
- 2½ kg kartofler
- Olie
- Salt/peber
Flødesovs:
- Sky fra stegen
- 2½ dl fløde gerne kaffefløde eller madlavningsfløde. Kan erstattes med mælk
- 2½ dl mælk
- Maizenajævning
- Kulør
- Salt/peber
Tomatsalat med mozzarella:
- 8 tomater i skiver
- 1 kugle mozzarella á 125 gram ca.
- 1 rødløg fintsnittet
- 3-4 spsk. olivenolie anden olie kan bruges
- Frisk/tørret basilikum eller oregano
Sådan gør du
- Læg stegen i et stegefad og steg den v. 175 grader varmluft i 45-60 minutter i ovnen. Kan også tilberedes på grill. Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse.
- Brug stegetermometer. Få tips til kernetemperatur i opskriftens noterLad stegen hvile 10-20 minutter før udskæring
Hasselback kartofler:
- Skræl kartoflerne og halvér dem. Pensl. med olie og drys med krydderi.
- Steg kartoflerne 45 minutter ca. De er færdige, når de er sprøde og gennembagte
Tomatsalat med mozzarella:
- Skær tomaterne i skiver, drys med rødløg og mozzarella og drys med krydderier. Dryp med olie.
- Når stegen er færdig, lader du den hvile 10 imens du laver
Flødesovs:
- Hæld skyen fra stegefadet i en gryde. Skyl fadet med lidt vand for at få den sidste stegesky med
- Tilsæt mælk og fløde. Tilsæt jævning og kulør og smag til med salt og peber
- Skær stegen ud og servér
Noter
Hjemmelavet marinade: Barbecue marinade med chili og øl , marinade til kylling og svinekød
En mør og saftig rosa oksesteg – marineret culottesteg med tilbehør
Kernetemperatur og stegetid – når du steger culottesteg:
Tilberedningstiden, når du steger culottesteg, afhænger af hvor gennemstegt du ønsker din steg skal være.
Nogle foretrækker rødt kød, andre medium og andre gennemstegt oksekød.
Brug derfor et stegetermometer, når du steger oksesteg og gå ca. efter denne tabel:
Rosa: 55-59 grader Medium: 60-63 grader Gennemstegt: 64-66° grader
Lad stegen hvile 10 minutter før udskæring.
Vær obs på at temperaturen også stiger, imens stegen hviler. Tag derfor gerne stegen ud 1 grad før den rammer den ønskede temperatur.
Det blev en rigtig lækker flødesovs. En skysauce plejer at blive lækker. Måske den blev ekstra lækker fordi det var en marineret okseculotte?
Det blev den bedste sauce. Den smagte godt med fløde, men du kan sagtens også lave den bare med mælk.
Sådan laver du marineret culottesteg med tilbehør – se billederne her:
Behøver jeg fortælle, at der var nogle teenagere (og en gemal) der fik julelys i øjnene over denne menu?
Brun sovs ad libitum, sprøde kartofler og mør culotte?
Jamen så kommer man da vist heller ikke højere op på madhimlen, vel? Tror familien var ekstra glade for deres madmor lige i dag 🙂
Der blev taget to, tre, og fire gange og snakken gik højt med masser af grin.
Stemningen var høj og løftet. En helt absolut godkendt menu!
Få opskrifter på nemme lækre hjemmelavede marinader her:
1.

2.

3.

Okseculotten kan laves i ovn, men den kan også sagtens laves på grillen. Se f.eks. med her:

Det passer altså det med kartoflerne.
De hasselback kartofler dér bliver altså bedre hvis de bliver halveret. Uhm SÅ sprøde kartofler!

Tomatsalaten er altid en succes – især med mozzarella, hvis du spørger mig.
Jeg skal lave et kæmpe fad, når jeg laver tomatsalat, for her i familien er vi bare vilde med tomatsalat.
Få andre opskrifter lækre tomatsalater her:
1.

2.

3.

4.

Det blev en rigtig fornem og lækker menu.
Perfekt gæstemenu eller hvis din familie bare fortjener ekstra forkælelse. Det gør min. Altid <3