Paprika koteletter i fad. Uhm her får du opskriften på saftige og lækre koteletter i fad tilberedt i Römertopf stegeso.
Åh weekend – regnvejr – store Bagedag og simremad i Römertopfen. Alle mine kære omkring mig.
Så fås en søndag ikke meget bedre, hvis man spørger mig.
Der blev bagt brød, kage og cookies og stegesoen blev fyldt med koteletter i flødesauce, og alskens andre lækkerier. Comfort food af allerbedste slas.
Hvor skal man starte, når man har lyst til at skrive om det hele på én gang?
Man spørger da bare sit skønne læserpanel inde på bloggens Facebookside, følgerne hér, er altid klar på at hjælpe med en afstemning.
Stemmerne tikkede ind og det blev koteletterne der vandt. Sikke et herligt heppekor jeg har.
I dag skal du høre om søndags-simre-middagen. En koteletter i fad med fløde, paprika og tomat. En lækker ret med lutter gode sager:
Paprika koteletter i stegeso – med løg, tomat og flødesovs. Få en god nem opskrift her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 kg koteletter svinekoteletter, nakkekoteletter, svinemørbrad. Kyllingefilet eller kalkun kan også bruges
- 4-5 løg finthakkede
- 4 dåser flåede tomater
- 500 gram champignon ell. 3 glas incl. væde
- 1 glas syltet paprika / paprikastrimler 320 gram/165 gram drænet vægt Kan udelades
- 1 glas perleløg 320 gram / 190 gram drænet vægt Kan udelades
- ½ liter piskefløde el. madlavningsfløde/kaffefløde/cremefine
- 2 svinebouillonterninger anden bouillon kan bruges
- 2-400 gram cocktailpølser el. andre pølser. Kan udelades
- 3 spsk stødt paprika
- Salt/groftkværnet peber.
- 1 brev kartoffelmospulver kan udelades eller erstattes med anden jævning
- Tilbehør: Ris.
Sådan gør du
- Sæt Römertopfen i vand i 15-30 minutter. Fyld den underste del i vasken og sænk den øverste del ned oveni. Begge dele skal fyldes.Jeg brugte min store stegeso på 5 liter.
- Svits koteletterne og drys med salt, peber og paprika. Stil koteletterne til side.
- Hak løgene og svits dem på en pande. Tilsæt champignon og bouillonterninger. Lad dem svitste med i stegeskyen fra koteletterne.
- Hæld perleløg og syltede paprika i stegesoen. Læg koteletter og cocktailpølser ovenpå. Fordel løg/champignonblandingen på koteletterne.
- Kog panden af med lidt vand og tilsæt stegeskyen til Römertopfen. Hæld flåede tomater ved.
- Drys med kartoffelmospulver - det jævner retten. Hæld fløden ved til sidst
- Sæt stegesoen i ovnen 2 timer ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller 3 timer ved 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn).
- Servér med ris og f.eks. sennepsbagte rodfrugter. Det gjorde vi.
Noter
Møre koteletter i fad med tomat, fløde, champignon og løg – nem lækker simremad
Vi nød retten med ris og sennepsbagte rodfrugter til. Det smagte skønt! Sikke en lækker ret. Møre saftige koteletter.
Kan retten laves uden stegeso/Römertopf?
Jeps du kan sagtens lave retten i ildfast fad i ovnen. Tildæk fadet med stanniol. Kan også laves i slow cooker.
Svinekoteletter, nakkekoteletter og svinemørbrad kan bruges, eller du kan lave retten med f.eks. kylling eller kalkun kød.
Nedenfor kan du se hele processen i små billeder. Håber du kan følge med?
Sådan laver du paprika koteletter i stegeso – se billederne her:
Hvordan jævner man en Römertopf ret?
Du drysser bare retten med kartoffelmospulver. Det jævner nemlig retten. Et smart fif, jeg fik fra en læser. Kartoffelmospulver klumper slet ikke og smagen bliver så fin, rund og blød.
Perleløg og syltede paprika gav en rigtig god smag i den lidt flødetunge ret. Fint modspil.
Jeg plejer at bruge fløde-light, men havde ½ liter piskefløde i fryseren. Sikke en jubel ved middagsbordet.
Flødesovs med ægte fløde er bare en succes hver gang. Du kan dog sagtens også bruge Cremefine, madlavningsfløde eller kaffefløde.
Retten blev straks udnævnt til at være en familie-favorit-ret.
Den søde paprikasmag, cocktailpølserne og flødesaucen vil gøre den til et hit ved langt de fleste middagsborde, også med børn, tænker jeg?
Koteletter med paprikasovs er mild i smagen også selvom der er en del løg i retten.
Faktisk har jeg et “Tøm-fryser-projekt” igang lige nu.
Vi har prøvet at lægge bånd på os selv og VIL bare bruge, dét vi har i fryseren og IKKE købe nyt?
Jeg prøver og maden i dag blev faktisk udelukkende lavet med ingredienser fra gemmerne. Lagrene er stadig fyldte, så projektet fortsætter lidt endnu.Det mest ærgerlige ved Römertopf-mad er at det ikke ser særligt fotogent ud, ja det ser SLET ikke så appetitligt ud som det rent faktisk er.
Møre koteletter og den lækreste fyldige flødesauce du kan forestille dig. Min familie giver retten den allerbedste anbefaling.
Tænk gerne kreativt og brug hvad du har i gemmerne. Jeg havde perleløg og syltet paprika, måske du har noget helt andet der kan bruges?
Friske grøntsager som porrer, gulerødder og peberfrugt, vil også være godt at bruge i retten.
Få flere opskrifter på retter til stegeso / Römertopf her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hej Gitte, når du kommer perleløg og syltede paprika i retten, er det så med eller uden væden fra glassene. Jeg har lavet retten før, jeg havde glemt perleløg og syltede paprika, men det smagte skønt alligevel, så nu glæder jeg mig til den ægte version, venlig hilsen Jette og tusind tak for den dejlige opskrift. 😋
Ser lækker ud – men den var svær at finde, for jeg ville finde denne fra siden med de sennepsbagte rodfrugter, og linket duede ikke, og tilmed har retten har fået nyt navn, så bare et lille tip til at få ændret dette, så man kan bruge dine gode tips til kombinationer :-). God dag!
Virkelig lækker ret ? jeg havde kun 4 koteletter, men så brugte jeg bare den resterende sovs til lidt reste-tøm-køleskabet fest næste dag. Smagte bare endnu bedre anden dagen ?
Har i årevis ledt efter en tilfredsstillende koteletter i fad opskrift, og den her hitter for vildt, de syltede pebre og perleløgene giver lidt retten et tiltrængt pift, synes retten normalt er ret tung, men vil på den anden side heller ikke undvære fløden ?
En ny familiefavorit fra din køkken, dæleme en fornøjelse!
Knus herfra!