Paprika koteletter i fad. Uhm her får du opskriften på saftige og lækre koteletter i fad tilberedt i Römertopf stegeso.

Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs

Åh weekend – regnvejr – store Bagedag og simremad i Römertopfen. Alle mine kære omkring mig.

Så fås en søndag ikke meget bedre, hvis man spørger mig.

Der blev bagt brød, kage og cookies og stegesoen blev fyldt med koteletter i flødesauce, og alskens andre lækkerier. Comfort food af allerbedste slas.

Hvor skal man starte, når man har lyst til at skrive om det hele på én gang?

Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs

Man spørger da bare sit skønne læserpanel inde på bloggens Facebookside, følgerne hér, er altid klar på at hjælpe med en afstemning.

Stemmerne tikkede ind og det blev koteletterne der vandt. Sikke et herligt heppekor jeg har.

Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs

I dag skal du høre om søndags-simre-middagen. En koteletter i fad med fløde, paprika og tomat. En lækker ret med lutter gode sager:

Paprika koteletter i stegeso – med løg, tomat og flødesovs. Få en god nem opskrift her

Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs
Møre koteletter i fad i Römertopf
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Ret: Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

  • 1 kg koteletter svinekoteletter, nakkekoteletter, svinemørbrad. Kyllingefilet eller kalkun kan også bruges
  • 4-5 løg finthakkede
  • 4 dåser flåede tomater
  • 500 gram champignon ell. 3 glas incl. væde
  • 1 glas syltet paprika / paprikastrimler 320 gram/165 gram drænet vægt Kan udelades
  • 1 glas perleløg 320 gram / 190 gram drænet vægt Kan udelades
  • ½ liter piskefløde el. madlavningsfløde/kaffefløde/cremefine
  • 2 svinebouillonterninger anden bouillon kan bruges
  • 2-400 gram cocktailpølser el. andre pølser. Kan udelades
  • 3 spsk stødt paprika
  • Salt/groftkværnet peber.
  • 1 brev kartoffelmospulver kan udelades eller erstattes med anden jævning
  • Tilbehør: Ris.

Sådan gør du

  • Sæt Römertopfen i vand i 15-30 minutter. Fyld den underste del i vasken og sænk den øverste del ned oveni. Begge dele skal fyldes.Jeg brugte min store stegeso på 5 liter.
  • Svits koteletterne og drys med salt, peber og paprika. Stil koteletterne til side.
    Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs
  • Hak løgene og svits dem på en pande. Tilsæt champignon og bouillonterninger. Lad dem svitste med i stegeskyen fra koteletterne.
    Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs
  • Hæld perleløg og syltede paprika i stegesoen. Læg koteletter og cocktailpølser ovenpå. Fordel løg/champignonblandingen på koteletterne.
    Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs
  • Kog panden af med lidt vand og tilsæt stegeskyen til Römertopfen. Hæld flåede tomater ved.
    Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs
  • Drys med kartoffelmospulver -  det jævner retten. Hæld fløden ved til sidst
    Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs
  • Sæt stegesoen i ovnen 2 timer ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller 3 timer ved 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn).
    Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs
  • Servér med ris og f.eks. sennepsbagte rodfrugter. Det gjorde vi.
    Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs

Noter

Retten kan også laves i ildfast fad i ovnen. Tildæk fadet med stanniol. Kan også laves i slow cooker. 
Kan også laves med kalkun eller kylling 
Friske grøntsager som porrer, gulerødder og peberfrugt kan også bruges i retten. 
Fryseegnet.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Møre koteletter i fad med tomat, fløde, champignon og løg – nem lækker simremad

Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs

Vi nød retten med ris og sennepsbagte rodfrugter til. Det smagte skønt! Sikke en lækker ret. Møre saftige koteletter.

Kan retten laves uden stegeso/Römertopf?

Jeps du kan sagtens lave retten i ildfast fad i ovnen. Tildæk fadet med stanniol. Kan også laves i slow cooker.

Svinekoteletter, nakkekoteletter og svinemørbrad kan bruges, eller du kan lave retten med f.eks. kylling eller kalkun kød.Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs

Nedenfor kan du se hele processen i små billeder. Håber du kan følge med?

Sådan laver du paprika koteletter i stegeso – se billederne her:

Hvordan jævner man en Römertopf ret?

Du drysser bare retten med kartoffelmospulver. Det jævner nemlig retten. Et smart fif, jeg fik fra en læser. Kartoffelmospulver klumper slet ikke og smagen bliver så fin, rund og blød.

Perleløg og syltede paprika gav en rigtig god smag i den lidt flødetunge ret. Fint modspil.

Jeg plejer at bruge fløde-light, men havde ½ liter piskefløde i fryseren. Sikke en jubel ved middagsbordet.

Flødesovs med ægte fløde er bare en succes hver gang. Du kan dog sagtens også bruge Cremefine, madlavningsfløde eller kaffefløde.

Retten blev straks udnævnt til at være en familie-favorit-ret.

Den søde paprikasmag, cocktailpølserne og flødesaucen vil gøre den til et hit ved langt de fleste middagsborde, også med børn, tænker jeg?

Koteletter med paprikasovs er mild i smagen også selvom der er en del løg i retten. Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs

Faktisk har jeg et “Tøm-fryser-projekt” igang lige nu.

Vi har prøvet at lægge bånd på os selv og VIL bare bruge, dét vi har i fryseren og IKKE købe nyt?

Jeg prøver og maden i dag blev faktisk udelukkende lavet med ingredienser fra gemmerne. Lagrene er stadig fyldte, så projektet fortsætter lidt endnu.Paprika koteletter i stegeso - med flødesovsDet mest ærgerlige ved Römertopf-mad er at det ikke ser særligt fotogent ud, ja det ser SLET ikke så appetitligt ud som det rent faktisk er.

Møre koteletter og den lækreste fyldige flødesauce du kan forestille dig. Min familie giver retten den allerbedste anbefaling.

Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs

Tænk gerne kreativt og brug hvad du har i gemmerne. Jeg havde perleløg og syltet paprika, måske du har noget helt andet der kan bruges?

Friske grøntsager som porrer, gulerødder og peberfrugt, vil også være godt at bruge i retten. 
Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs

Få flere opskrifter på retter til stegeso / Römertopf her:

1.

Svinemørbrad med bouillonkartofler i stegeso
Svinemørbrad i baconsvøb med bouillonkartofler i stegeso
Se opskriften her
Svinemørbrad med bouillonkartofler i stegeso

2.

Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
Møre koteletter i stegeso i tomat flødesovs
Se opskriften her
Koteletter i stegeso med tomat & flødesovs

3.

Koteletter i stegeso med grøntsager - opskrift
Møre nakkekoteletter i stegeso - med porrer, fløde, tomat og løg
Se opskriften her
Koteletter i stegeso med grøntsager - opskrift

4.

Koteletter i fad - langtidsstegt i stegeso
Møre koteletter i Rømertopf - koteletter i rød flødesovs
Se opskriften her
Koteletter i fad i flødesauce - opskrift til stegeso

5.

Koteletter i karry med mango & kokosmælk
Koteletter i karry med mango & kokosmælk - opskrift til stegeso
Se opskriften her
Koteletter i karry med mango & kokosmælk

6.

Steaks af oksefilet i stegeso - med flødesovs
Steaks i flødesauce - langtidsstegt i Römertopf
Se opskriften her

7.

Kylling i stegeso med øl - Römertopf opskrift
Saftig stegeso kylling i øl
Se opskriften her

8.

Nakkefilet i stegeso - langtidsstegt nakkesteg
Nakkefilet i Römertopf med løg og gulerødder i tomat & flødesovs
Se opskriften her
Nakkefilet i stegeso - langtidsstegt nakkesteg

9.

Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift
Nakkesteg i Römertopf stegt som vildt med bacon og flødesauce
Se opskriften her

10.

Nakkefilet i stegeso med karry, løg og æbler
Lækker mør nakkesteg med løg og æbler i karrysauce
Se opskriften her

11.

Nakkefilet i stegeso med pesto flødekartofler
En mør og lækker marineret nakkesteg med pesto flødekartofler
Se opskriften her
Marineret nakkesteg i stegso og pesto flødekartofler