Nakkesteg i stegeso. Uhm i dag får du opskriften på en lækker mør nakkefilet tilberedt i  stegesoen.

 Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift

Römertofpen kom så og sejrede igen! I dag serverede den den lækreste nakkefilet for os.

Nakkesteg i stegeso stegt som vildt med rigeligt flødesovs og tyttebær, hertil hasselback kartofler. Sikke en fornem søndagsmenu!

Så velsmagende, så mør, så velduftende. Den helt perfekte søndagssteg med perfekt tilbehør!

Det er virkelig en lækker ret. Den kan du altså godt glæde dig til 🙂Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift

En kæmpestor nakkefilet til 4 personer lavede jeg, men ok heldigvis var der også rester bagefter.

Tro mig, I vil kunne spise meget nakkesteg, når stegen serveres på denne måde.

Stegen vil være et hit i din familie og menuen er så lækker, at den sagtens også vil kunne serveres for gæster. De vil også elske dem 🙂Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift

Her kommer opskriften på den lækre søndagsmenu:

Få opskriften på nakkesteg i stegeso –  stegt som vildt. Mør og lækker

Nakkesteg i Römertopf stegt som vildt med bacon og flødesauce
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 50 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 hel nakkefilet min vejede ca 2 kg
  • 3 rødløg 3 almindelige løg
  • 200 gram bacon i skiver - ca.
  • 1,2 liter vand
  • Salt/peber.
  • Evt. 6 fed hvidløg eller flere. Hvidløg kan også udelades

Flødesovs:

  • Stegesky
  • ½ liter fløde gerne kaffefløde eller light madlavningsfløde
  • 5-6 spsk tyttebærsyltetøj kan erstattes med ribsgelé eller æblegelé
  • Kulør
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Hasselbackkartofler og tyttebærsyltetøj

Sådan gør du

  • Sæt stegesoen i blød i vand i en halv times tid. Begge halvdele fyldes med vand. Jeg bruger helst min store Römertopf, men den lille 3 liters kan også gå an.
  • Skræl løg og læg dem i bunden af stegesoen. Anden type stegeso, stor gryde eller tildækket ildfast fad kan også bruges.
    Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift
  • Skyl nakkefileten og læg den på toppen af løgene. Krydr godt med salt og peber på begge sider. Snit dybe lommer i nakkefiletten og stop evt. hvidløgsfed. Hvidløgene giver smag til kødet..
    Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift
  • Læg baconskiver ovenpå stegen. Pak baconskiverne godt omkring stegen
    Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift
  • Hæld vand ved, så stegen er 2/3 dækket, så bliver der stegesky til den lækreste sovs. Vandet gør også stegen ekstra saftig.
  • Sæt stegesoen en kold ovn på nederste rille og tilbered stegen ca. 2½ timer ved 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn). (+ lidt ekstra tid uden låg til sidst, se nedenfor) Stegen er færdig, når den er mør men stadig fast. Kernetemperatur ca. 80-85 gr.
  • Skræl nu kartoflerne. De sættes i ovnen når stegen har stegt i 2 timer.
  • Når stegen har stegt 2½ time hældes stegeskyen over i en gryde. Brug en si. Læg evt. nakkestegen på en tallerken imens. Tilsæt fløde og jævn sovsen. Smag den til med krydderier og gerne tyttebærsyltetøj.
    Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift
  • Sæt stegen tilbage i ovnen bagefter, uden låg denne gang. Bacon og filet vil nu sprødstege færdig, imens du jævner saucen. Den skal ca. have et kvarter uden låg v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til baconen er sprødstegt
    Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift
  • Skær stegen ud i passende skiver og servér med kartofler, brun flødesovs og tyttebærsyltetøj
    Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift

Noter

Nakkestegen kan også steges i et tildækket ildfast fad eller en støbejernsgryde, du sætter i ovnen
En evt. rest kan skæres i skiver og steges på panden eller lunes i ovn/airfryer
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Helstegt nakkefilet stegt som vildt i stegeso – mør og lækker nakkesteg, der er nem at lave

Har du ikke en stegeso af rødler, så kan en anden type stegeso sagtens bruges.Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift Du kan også sætte din stegegryde i ovnen og bruge den som stegeso? Et tildækket ildfast fad kan du også sagtens bruge

Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift

Hvidløgene giver smag til kødet og du er heldig hvis du bagefter får et kødstykkerne med hvidløgsfed i. De bagte/stegte hvidløgsfed smager fantastisk!Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift

Når jeg laver mad i stegesoen, benytter jeg gerne lejligheden til at bage brød, småkager eller lave kartoffeltilbehør.

Jeg bruger nemlig altid varmluft,  og så kan man jo sagtens lave flere ting i ovnen af gangen.

Det er oplagt at udnytte energien og ovnvarmen. En god undskyldning for at bage en rask lille kage måske? 🙂Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift

Jeg bruger gerne Milda eller Cremefine, i denne flødesovs til nakkestegen.

Der er meget fedt i kødet og jeg synes at saucen kan blive for fed med piskefløde.

Du bestemmer jo helt selv, om du vil bruge “den ægte vare” eller en fedtreduceret efterligning. Kaffefløde eller madlavningsfløde vil også være fint. Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskriftUndrer du dig over jeg bruger en halv liter fløde??

Jamen det er såmænd bare fordi min familie (og især min teenagesøn) STOR elsker sovs.

Hvis der er skal være mad til to dage, skal der derfor laves en soldatergryde stor spand sauce. Det blev der også og sovsen bliver altid spist op. Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift

Min familie spiser flødesovs og en vildtsovs med tyttebær smager bare lækkert!

Uhm det var en ekstra lækker flødesovs jeg serverede idag, da jeg lavede nakkesteg i stegeso. Jeg fik stor ros af sønnike.

Han udbrød højt “den sauce, smager jo næsten lige så godt som IKEA’s?!” Jamen så bliver det da vist ikke meget bedre?? Han ELSKER IKEA’s frikadeller og flødesovs  😉

Hvorfor står der tyttebærsyltetøj på norsk? Såmænd fordi tyttebær syltetøj er hamrende billigt i Norge (vel nærmest det eneste der er til at betale deroppe for os danskere?)

Nå men vi hamstrer tyttebærsyltetøj når vi er der. Ca. 1/3 af den pris man giver i Danmark. Vores tyttebærlager er snart brugt.

Hvis du ikke vidste det, så er det tyttebærsyltetøj der giver den særligt gode “vildtsmag” til sovsen.

Det er virkelig et hit, det må du prøve. Du kan også sagtens bruge ribsgele eller æblegelé. Du bestemmer.
Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift

Oh la la. Sikke en lækker steg og sikke et fint baconsvøb! Skær skiver af stegen. Det gøres nemmest med en savtakket kniv.

Stegen er ikke så mør at den vil smuldre som pulled pork, den bliver fin fast og nem at skære skiver af.
Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift Så er der søndagssteg på matriklen! Nakkesteg i stegeso er en af mine livretter!  Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskriftSikke en fornem søndagsservering.

Er du så heldig at “falde over” en nakkefilet på tilbud så køb gerne et par stykker og fyld fryseren.

Denne ret vil fint bruges til gæster. Der vil være nok til 10 personer tænker jeg?

Hermed min og min families allerstørste anbefaling af nakkesteg i stegeso stegt som vildt i stegeso.

Helt klart en af familiens favoritter. Alle jublede og der var stor tilfredshed hele vejen rundt.

Ren Römertopf-glæde! It did it again….Fantastiske Römertopf! 🙂
Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.