Pizza med hjemmelavet kebab, løg, peberfrugt og pepperoni

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2013-09-02 19.11.172013-09-02 19.11.56

Det er mandag. Vi er kvadrede og trætte alle mand, men når nogen har sat sig i hovedet at der skal laves pizzaer på matriklen, ja så bliver der lavet pizzaer på matriklen. Nogen der er altså…mig. Ingen svinger pisken over mig, heldigvis, altså ikke andre end jeg selv (men det er nu også slemt nok! ;-))

Der blev lavet to kæmpe store pizzaer. Den ene med pepperoni, løg, peberfrugt og mozzarella og den anden i bedste “stop madspilds-stil”: hjemmelavet kebab, løg, peberfrugt og ost.

Jeg startede med at lave kebab. Jeg brugte resten af okstestegen fra forleden. Skar den i skiver og lagde kødet i en marinade af olie, soya, salt og cayennepeber. Lidt “på slump”. Mængderne må du sjusse dig frem til,men selvfølgelig er det afhængigt af hvor stor din oksekødsrest er.

DSC_7798DSC_7799DSC_7801DSC_7803

Kebabben skal marinere så lang tid som muligt. Bland alle ingredienser godt sammen. Et par fed pressede hvidløg havde også smagt godt i den marinade?

Jeg lavede pizzadejen imens kødet marinerede.

Opskrift på dej til 2 store pizzabunde:

8 dl. lunkent vand

50 gram gær

½ tsk. salt.

10 dl. durummel

6 dl. hvedemel.

En sjat olie.

Fyld:

En karton tomatsauce, ost, 2 kugler mozzarella, oksestegsrest, 1 pakke pepperoni, 5 løg, 1 rød peberfrugt. Oregano til drys.

Dejen røres, gerne med røremaskine. Gem lidt mel til sidst og tilsæt lidt efter lidt. Brug durummel, så får du de allerbedste og sprødeste pizzaer á la italiano.

DSC_7792

Lad dejen hæve 30 minutter i ovnen på 50 grader (eller den dobbelte tid på køkkenbordet).

DSC_7795

Sæt to bageplader i ovnen og tænd på 275 grader varmluft. Bagepladerne skal blive rygende varme. De erstatter en pizzasten.Godt fif forresten!

Rul to pizzaer ud og pensl med olie.

DSC_7805

Put tomatsauce på. Til to pizzaer brugte jeg en karton tomatsauce ialt. 

DSC_7807 Jeg brugte bare lidt af “familieosten” fra køleskabet. Det fungerede fint. DSC_7808 Kebabben drysses på den ene pizza. DSC_7810 Der drysses med løg.DSC_7811 PebefrugtDSC_7813 og mozzarella i skiver. DSC_7815 og her et par close-up’s. Uhm! Den kebab! 🙂DSC_7816 DSC_7818Pizzaen trækkes over på en af de varme bageplader og pizzaen bages ca. 10-15 minutter ved højeste temperatur. Træk i bagepapiret og pas på du ikke brænder dig. Få en hjælper til at hjælpe dig, du kan ikke bakse med det alene (jeg kan ihvertfald ikke=)

Så kom turen til pepperonipizzaen: Tomatsauce på, en pakke pepperoni lægges på, 3 løg i skiver og 1 rød peberfrugt fordeles. 2 kugler mozzarella skæres i små stykker og drysses over.

OBS: På denne pizza lagde jeg ikke ost i bunden, men mozzarella på toppen i stedet.

DSC_7819

Pizzaerne bages ca. 15 minutter og de bliver sprøde, lækre,velsmagende og ……kæmpestore.

2013-09-02 19.00.48

Her et close-up foto af pepperonipizzaen.

2013-09-02 19.12.17

Den allerbedste pizza var faktisk kebab-pizzaen. Gorgonzola på toppen havde været perfekt. Kødet blev mørt og velsmagende. En god måde at få brugt en oksekødsrest på. Tænk at man kan spise så lækkert imens man prøver at få brugt sine rester op i køleskabet??

Ikke nogen dårlig tjans! 🙂2013-09-02 19.11.56

God fornøjelse med dine kæmpepizzaer. Jeg glæder mig over at køleskabet nu er fyldt med pizzarester. Skønt med en nem maddag dagen derpå! 😉


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer