Kartoffelbrød uden æltning – sprødt fladbrød med kartofler. Her får du en god opskrift på et nemt fladbrød i bradepande med kartofler.
Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Et lækkert brød med sprøde kartoffelskiver og flagesalt på toppen. Et brød, der hverken skal æltes eller trilles.

Dejen skal bare smøres ud på bagepladen. Nemmere bliver det ikke. 🙂

Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Her kan du se konsistensen på dejen. En lind lidt flydende dej, der bare skal smøres ud på bagepladen.

Kartoffelbrødet er nemt og overskueligt at bage, selv på en hverdag. Det er en rigtig nem opskrift og jeg har glædet mig til at dele den med dig.

Det geniale er, at dejen blot skal røres hurtigt sammen og herefter hældes/smøres ud på bagepladen. Dejen hæver direkte på bagepladen og bages herefter 30 minutter ved høj varme.

Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Fantastisk! Ingen æltning og melfingre. Ingen dej der hænger i eller som skal trilles og rulles ud.

Dejen kan også bruges til pizzadej. Verdens nemmeste pizzadej!

Faktisk så er det denne opskrift på squash pizza, jeg har brugt til dette kartoffelbrød også.

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på nemme kartoffelbrød, fladbrød og pizzabrød.

Kartoffelbrød uden æltning – fladbrød med kartofler

Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler
Nemt fladbrød med kartofler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler
Kategori: Madbrød, pizza
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • 3 dl vand lunken
  • 1 dl tykmælk yoghurt/kærnemælk/mælk eller ekstra vand kan også bruges.
  • 25 gram gær
  • 1 tsk sukker eller honning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronsaft
  • 400 gram hvedemel ca. gerne pizzamel, Manitoba eller Tipo 00

Kartoffelfyld:

  • 3-5 kartofler ca. - afhængigt af størrelse. Skåret i meget tynde skiver.
  • Olie rigeligt. Raps eller solsikkeolie, olivenolie kan også bruges
  • Flagesalt eller almindeligt salt
  • evt. frisk rosmarin
  • evt. bacon i tern

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt tykmælk, sukker og citronsaft. Rør salt og melet i lidt ad gangen. Dejen kan røres bare med røreske og behøver ikke blive æltet.
    Pizza med squash, mozzarella og løg - nem opskrift
  • Dejen bliver blød og let flydende. Du kan se konsistensen på billedet.
    Pizza med squash, mozzarella og løg - nem opskrift
  • Beklæd en bradepande med bagepapir. Smør dejen ud herpå med en dejskraber. Dryp olie på dejen, så er den nemmere at trække helt ud i kanterne. Hvis du foretrækker et tykkere kartoffelbrød, så smør ikke dejen helt tyndt ud.
    Pizza med squash, mozzarella og løg - nem opskrift
  • Lad dejen hæve lunt tildækket i 45-60 minutter. Du kan lynhæve dejen 30 minutter i ovnen v. 30-40 grader (ikke varmluft).
    Pizza med squash, mozzarella og løg - nem opskrift
  • Vask kartoflerne imens. Skræl dem evt. og snit dem i meget fine/tynde skiver på et råkostjern/rivejern/juliennejern eller i en køkkenmaskine. Kram væden fra og dup kartoflerne tørre.
    Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler
  • Dryp rigeligt olie på dejbunden og fordel herefter kartoffelskiverne ovenpå. De skal helst ikke ligge i lag. Dryp/pensl med ekstra olie og drys med flagesalt og evt. rosmarin.
    Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler
  • Bag kartoffelbrødet nederst i ovnen ved 225 grader varmluft (250 grader alm. ovn) i ca. 25-30 minutter, eller til brødet er sprødt og gyldenbrunt. Tjek om bunden er sprød undervejs. Sænk evt. temperaturen, hvis kartoffelbrødet bliver for mørkt.
    Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler
  • Server kartoffelbrødet rygende varmt. Drys evt. med lidt ekstra flagesalt. Det er nemmest at klippe stykker ud.
    Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Noter

Brødet kan laves med andet fyld.
Fryseegnet.
Kan lunes i mikroovn, ovn eller airfryer ved svag varme dagen efter.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Fladbrød i bradepande med kartofler, olie og flagesalt – sprødt og nemt

Sikke et lækkert kartoffelbrød i bradepande og så var det bare så nemt at lave.

Nyd det som tilbehør til suppe, som en snack til øl, til tapas, som pizzagtigt brød til en buffet eller som appetizer? Mulighederne er mange.

Drys gerne frisk rosmarin på toppen af brødet, det smager skønt!

Du kan også lægge mozzarellaost under kartoflerne? Så bliver kartoffelbrødet mere som en slags kartoffelpizza.

 Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Opskriften har jeg opdateret med ny tekst og nye billeder i okt. 2025 – her ser du opskriftens oprindelige billeder fra 2013

Jeg brugte mit råkostjern til at skære kartoffelskiverne papirstyndt ud. Det var en overskuelig mængde kartofler, så det gik med håndkraft.

En køkkenmaskine er smart, hvis du skal bruge en større mængde.

Er skrællen tynd på dine kartofler, behøver du ikke skrælle dem. Bare vask dem, det er fint.

 Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Efter hævning er dejen hævet godt op. Jeg dryppede med rigeligt olie på toppen – en flaske italiensk peperolie, jeg fandt i køleskabet, men al slags olie kan bruges.  Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Her ser du en version hvor jeg brugte bacon på toppen. Det smager skønt ovenpå kartoffelbrødet. Du kan sagtens peppe kartoffelbrødet op med mere fyld.
 Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Kartoffelbrødet bages ca. 25-30 minutter ved høj temperatur. Kig til det et par gange.

Kartoflerne skal være stegte på toppen og brødet bagt. Det skal føles sprødt, når du løfter lidt op i det.

Jeg synes det var nemmest at klikke brødet ud i stykker. Det er langt nemmere end at skære. Bare sæt bagepladen på bordet og klip stykker ud.

Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Knasende sprødt kartoffelbrød! Perfekte at dyppe i suppen eller at nyde som et pizzastykke.

Drys evt. med ekstra flagesalt. Kartofler er jo neutrale i smagen, så de kan godt trække en del smag og krydderi.

Kan I ikke spise al brødet, så kan resten lunes i ovnen eller airfryeren dagen efter eller snuppes med i madpakken. Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Et nemt, billigt fladbrød med kartofler og flagesalt. Kartofler har vi ALTID i grøntsagsskuffen – en nem og billig ingrediens, året rundt.

Kartoffelbrødet bliver sprødt på toppen og i bunden. Det sørger den høje temperatur og den rigelige mængde olie for. Spar endelig ikke på olien, når du laver dette kartoffelbrød.

Sprødt, saftigt og velsmagende kartoffelbrød  – og tænk at det er så let, enkelt og billigt at lave?

ELSKER når jeg kan slippe for at udrulle pizzadej ud og dette kartoffelbrød smager jo næsten som en kartoffelpizza. Fyldet kan varieres i det uendelige.

Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Jeg har også lavet en variant med cocktailtomater, som jeg har stoppet godt ned i dejen.

Prøv også med pepperoni, skinke eller hvad du ellers foretrækker?

Rigtig god fornøjelse med kartoffelbrødet til dig. Jeg håber du synes om det. 🙂

Få flere opskrifter på kartoffelbrød og kartoffelpizzaer her:

1.

Kartoffelpizza i airfryer - nem opskrift
Nem pizza tilberedt i airfryer
Se opskriften her
Pizza i airfryer - nem kartoffelpizza opskrift

2.

Kartoffelpizza med mozzarella, løg og rosmarin
Sprød pizza med kartoffel, rosmarin, mozzarella og løg. De to andre pizzaer var med løg, bacon og peberfrugt.
Se opskriften her

3.

Kartoffelpizza med bacon, skinke og rugmel
Lækker sprød kartoffelpizza med rugmel, bacon, løg og skinke
Se opskriften her

4.

Tortilla pizza med kartofler - nem hvid pizza
Nem kartoffelpizza lavet på tortilla bunde
Se opskriften her
Tortilla pizza med kartofler - nem hvid pizza

5.

Kartoffel pizza med havregryn - nem opskrift
Kartoffelpizza med havregryn og durummel - nem og lækker
Se opskriften her

6.

Pizza med squash, mozzarella og løg - nem opskrift
Nem pizza med squash, løg og mozzarella
Se opskriften her
Pizza med squash, mozzarella og løg - nem opskrift

7.

Pizzadej uden æltning - nem pizza opskrift
Nemme pizzaer af pizzadej der ikke skal æltes eller udrulles
Se opskriften her
Pizzadej uden æltning - nem og lækker pizza

8.

Pizza med skinke & ost - nem pizzadej
Nemme sprøde lækre pizzaer
Se opskriften her
Pizza med skinke & tomat - nem pizzadej

9.

Deep pan pizza i bradepande - nem opskrift
Nem og lækker bradepandepizza med bacon og mozzarella
Se opskriften her
Deep pan pizza i bradepande - nem opskrift

10.

Pizza med havregryn - nem grov pizzadej
Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaer
Se opskriften her
Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaer

 Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Opskriften har jeg opdateret med ny tekst og nye billeder i okt. 2025 – her ser du opskriftens oprindelige billeder fra 2013


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.