Nougat knas. Uhm her får du opskriften på sprøde og lækre cornflakestoppe med blød nougat og mandler. SÅ lækkert juleknas. Nougatguf!
De nemmeste julegodter, du sagtens kan nyde året rundt. Hjemmelavet slik af allerbedste slags. Bare spring på De kan laves på få minutter
Jeg brugte smuttede mandler, men du kan sagtens bare bruge mandelsplitter eller andre nødder, hasselnødder måske?
Du kan også udelade nødder og bare bruge cornflakes? Så bliver de jo næsten som disse lækre cornflakestoppe.
Rist gerne mandlerne inden, det vil også give en god smag.
Du kan sagtens tilsætte andre lækkerier til din nougat knas, det kunne være rosiner, skumfiduser eller revet marcipan? Bare brug hvad du har.
Måske du har rester til overs fra da I lavede konfekt? Bare smelt resterne sammen til nougatknas.
Cornflakes giver en særlig sprødhed og en god knasende cruncht effekt i cornflakestoppene. Cornflakes er prikken over i’et synes jeg. Prøv også disse karamel bidder med cornflakes.
Kan erstattes med f.eks. rice krispies. Uhm jeg elsker bare chokolade med knas. Gør du mon også det?
Hvis ikke, så har du chancen hér. Jeg er sikker på du bliver fan.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Nougat knas med cornflakes & mandler – få en god nem opskrift her

Ingredienser
- 100 gram blød nougat kan erstattes med mørk, mælkechokolade ell. hvid chokolade
- 50 gram mandler smuttede. kan udelades eller erstattes med andre nødder.
- 25 gram cornflakes kan udelades eller erstattes med f.eks. rice krispies
Sådan gør du
- Smut mandlerne. Det gøres nemmest ved at overhælde dem med kogende vand og lade dem trække minimum 5 minutter. Sidder skallen for godt fast, så skift vandet og overhæld dem med nyt kogende vand
- Smelt den bløde nougat ca. 30-45 sekunder i mikroovnen. Brug en varmefast skål. Kan også smeltes over vandbadHak mandlerne groft og tilsæt
- Vend cornflakes i og rør godt, så nougat'en fordeles godt på alle ingredienser
- Læg madpapir på en tallerken og sæt nu små toppe på, med 2 teskeer. Jeg fik 17 stk af denne portion. Stil dem nu til afkøling. De kan spises, når nougat'en er stivnet.
- Opbevar din nougat knas på køl, i en tætsluttende beholder
- Haps de er gode! Du kan godt begynde at glæde dig. 🙂
Noter
Du kan tilsætte f.eks. rosiner, revet marcipan, hasselnøddekerner til din nougat knas
Kan også laves med mælkechokolade, hvid eller mørk chokoladeLuksus cornflakestoppe med blød nougat og mandler – nemme julegodter eller hurtig hjemmelavet slik året rundt
Knas de var lækre, disse godter! Det er lige før, at nougat knas faktisk smager næsten endnu bedre, end de almindelige cornflakestoppe med chokolade. Disse må være luksus cornflakestoppe.
Hvis du er vild med blød nougat og knas, så vil du elske disse. Dem må du prøve. Du behøver ikke vente helt til jul 🙂
Hvad er nougat lavet af og hvorfor bruge det i konfekt?
Nougat har en sød nøddeagtig smag. Det består som oftest af fintmalede hasselnødder, chokolade, sukker og fløde. Lutter gode lækre ingredienser.
Blød nougat bliver ret flydende, når det bliver smeltet, så det er nemt at fordele godt på alle ingredienser i din nougatknas. Perfekt!
Farven bliver også rigtig fin – nøddebrun og mat i overfladen.
Normalt bruger vi jo nok mest blød nougat til konfekt eller kransekage, men det er også lækkert i en brownie chokoladekage eller i disse kærnemælkshorn.
Det er altså også lækkert i slik. Disse nougatbrud med hasselnødder er også SÅ gode – både til jul, men også resten af året.
Få inspiration til flere lækre opskrifter med blød nougat ved at klikke her eller se et udvalg nedenfor:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.
