Min favorit er de store Victoria blommer eller de mørkere Reine Claude blommer. Mirabeller er også en slags blommer og de findes både gule, røde, lilla og næsten helt sorte.
Smagen varierer meget. Blommer kan være meget søde eller syrlige, afhængigt af sorten og selvfølgelig også afhængigt af hvor modne de er.
Jeg bruger blommer både i kager og desserter. Den syrlige smag passer perfekt til søde kager, muffins og desserter som f.eks. blommetrifli.
Blommer indeholder en masse vitaminer, så spis løs af den lækre frugt.
Blommer skulle også hjælpe på fordøjelsen, men spis ikke ALT for mange. Mon ikke vi er mange, der har prøvet at få mavepine af at spise for mange blommer. 🙂
Hvordan opbevarer og gemmer man blommer?
Når du har plukket blommerne, så forlænger det holdbarheden, hvis du opbevarer dem i køleskabet.
Du kan også udstene dem og frys dem ned til senere brug. Du kan også trylle dem om til blommemarmelade eller blommekompot. Man kan også lave syltede blommer, med eller uden alkohol.
Jeg håber du kunne finde inspiration i min lille samlig opskrifter med blommer? Listen udbygges løbende med nye opskrifter, så kig du gerne forbi igen.
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier.
Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar.
Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.