Osso buco med rosmarin og tomat i Römertopf

  • Osso buco med tomatsauce i Römertopf
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dagen var en simreagtig søndag. En henslumrende søndag med festagtig træthed og glæde i kroppen. Bagenørden har været til en festlig fornøjelig klassefest med gamle folkeskolekommerater og kom i seng kl 5.30 komplet uddanset, udsnakket og udfestet. Danse- og lattermusklerne er ømme. Herligt 🙂

Maden idag skulle være i den nemme udgave. Ingen søvn tager lige toppen af overskuddet. Det skulle derfor være en slumrende ret der uden de store anstrengelser kunne blive lækker og mættende. En ret med kød. En ret med salt smag. En dagen-derpå-ret. 🙂

I fryseren fandt jeg igår en pakke Osso Buco, fra vores 1/8 okseindkøb sidste efterår. Osso Buco. Sikke et finurligt ord. Det grinte vi lidt af. Buco fra en Muh-ko. Mine kvikke humoristiske teenagere døbte hurtigt retten til Otto Muh-ko. 🙂

Klokken 14.00 gik jeg igang med forberedelserne til aftensmaden. Først på dagen. I god tid. Men simremad tager simretid.

Det blev en rigtig skøn servering. Osso buco i stegeso med en lækker tomatsauce med rosmarin. Uhm – en skøn ret.

Her kommer opskriften. Du kan godt begynde at glæde dig: 

Osso buco med tomatsauce i Römertopf
En skøn simreret til stegeso: Osso buco med rosmarin og tomat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 15 minutter
Ret: Osso buco med rosmarin og tomat i Römertopf
Kategori: Retter til Römertopf, stegeso og slow cooker
Keyword: Osso buco, Römertopf, rosmarin, stegeso, tomatsauce
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 skiver Osso buco steaks, koteletter, kyllingeschnitzler, kalkunsteaks kan også sagtens bruges
  • 2 hakkede løg
  • 5 fed pressede hvidløg
  • 1 stor dåse tomatkoncentrat
  • 2 dåser flåede tomater
  • 5 dl oksebouillon
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk tørret rosmarin
  • 1 spsk tørret basilikum
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Römertopfen fyldes med vand og lægges i blød ½ time.
  • Osso Buco krydres med peber og salt og lægges i Römertopfen.
    Osso buco med tomatsauce i Römertopf
  • Hakkede løg, pressede hvidløg, flåede tomater og tomatkoncentrat hældes ved. Hvidvinseddike og bouillon til slut og krydderierne drysses på. Retten skal krydres godt.
    Osso buco med tomatsauce i Römertopf
  • Læg låget og sæt Römertopfen i en kold ovn. Skru temperaturen op på 150 grader varmluft og tilbered retten 4-5 timer
    Römertopf
  • Sæt Römertopfen i den kolde ovn og tilbered retten 4-5 timer i ovnen på 150 grader varm luft.
  • Den sidste time, kan du mærke efter med en gaffel, om kødet er blevet mørt
    Osso buco med tomatsauce i Römertopf

Som du kan se, så er jeg gået ret meget amok med rosmarin-krydderiet i denne ret og det er helt bevidst. Det er rosmarin der er det gode trick.

Retten smager skønt, sødmefuldt af tomater og det møreste oksekød. Uhm. Alle ingredienser giver en rigtig god smag til hinanden og det er netop en af fordelene ved at tilberede mad i stegeso.  

Det geniale ved at lave mad i Römertopf er at man ikke skal røre en finger når først den er fyldt. Maden kan ikke koge over eller brænde på. Genialt til en henslumrende stille søvnig søndag.

Det er altid spændende at tage låget af efter mange timer og se hvordan resultatet ser ud. Jeg er aldrig blevet skuffet. SÅ smart, at maden kan lave sig selv i ovnen imens man har travlt med andre gøremål – slappe af f.eks.? 🙂

Sådan så søndagens Römertopf-succes ud. Virkelig en af mine livretter. Comfort-food af allerbedste slags 🙂Osso buco med tomatsauce i Römertopf

Vær opmærksom på at du ikke må sætte en varm rømertopf på en kold bordplade.

Bordpladen kan blive ødelagt og Römertopfen kan knække hvis der er for stor temperaturforskel. Sæt den heller aldrig varm i vasken straks og fyld op med koldt vand straks. Römertopfen skal afkøles først. Osso buco med tomatsauce i RömertopfLangtidssimret mørt kød og tomatsauce hvor smagen var trængt ind i kødet.

Det er heller ikke et minus at huset dufter af simremad i de timer retten er i ovnen. Forventningens glæde breder sig og man samler god appetit.  Jeg har faktisk kun positivt at sige om mad i stegeso/Römertopf. 🙂

Vi spiste dagens Osso Buco med ris til, men kartoffelmos eller pasta vil også være perfekt, at servere til. Det blev en lækker ret. Kødet var smørmørt.

Bon appetit til dig. Retten bliver et hit hjemme hos dig, er jeg sikker på 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

7
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Remy Engqvist

Jeg prøvede din opskrift, men vores Osso Buco blev laaaangt fra møre…snare tværtimod. Hvad kan være gået galt?

Søren

Vil prøve med gedehals – og ja – lazy sunday!

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer