Pandekager med øl. Uhm her får du opskriften på sprøde og lækre pandekager med hvidtøl.
I dag er det pandekagens dag. D. 25 februar. Ja nogle ville sige, at det kunne da sagtens kunne være pandekagens dag hver dag?
Ja vi behøver da slet ikke vente et helt år med at bage pandekager igen. 🙂
Pandekagedagen skal da næsten markeres og i dag markerer vi den med ny pandekageopskrift på bloggen.
Det blev en en opskrift på pandekager med øl – en nem opskrift på pandekager med hvidtøl.
Et totalt eksperiment som lykkedes bare så fint! Hvo intet vover intet vinder, du ved 🙂
Jeg har brugt en hel hvidtøl til opskriften. Det var da var smarteste at bruge hele flasken, når nu jeg alligevel havde fået “knappet op” for den.
Du kan sagtens erstatte 2 dl med f.eks. mælk eller kærnemælk. Det vil også give nogle glimrende pandekager. Resten af hvidtøllen vil du f.eks. kunne bruge til disse lækre boller med hvidtøl- klik her for at komme til opskriften.
Det blev til en stabel lækre pandekager med øl. Sprøde hvidtøls-pandekager med en god krydret smag.
En hvidtøl er jo en sød øl, så pandekagerne er slet ikke “voksen-øl-agtige” i smagen.
Pandekagerne vil sagtens kunne spises af børn også, ja børnene vil med garanti også storspise med velbehag. 🙂
Opskriften på de lækre pandekager med hvidtøl får du lige her. Den er nem og du skal bruge ganske få ingredienser:
Pandekager med øl – få en god nem opskrift med hvidtøl her
Ingredienser
- 250 gram hvedemel
- ½ tsk salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 25 gram rugmel kan erstattes med havregryn eller almindeligt mel
- 1 flaske hvidtøl du kan nøjes med 1 dl og skifte resten ud med mælk eller kærnemælk. Alm. pilsnerøl kan også bruges
- 3 æg
- Smør til stegning
- Tilbehør: sirup og sukker både mørk og lys sirup kan bruges
Sådan gør du
- Hæld hvidtøl i en skål.
- Bland de tørre ingredienser og tilsæt.
- Pisk æggene i ét af gangen. Pisk til der ikke er klumper i længere
- Smelt smør på en pande og fordel pandekagedej på panden. Sørg for at dejen fordeles godt. Jo tyndere du kan lave pandekagerne, jo sprødere bliver de. Vend pandekagerne når de er sprøde og gylden-stegte.
- Steg pandekager, til dejen er brugt. Hvor mange du får, afhænger af hvor store du laver dem.
- Servér pandekagerne straks. De smager skønt med sirup, sukker og vaniljeis til, hvis det skal være ekstra luksus
Noter
Pandekagerne smager skønt kolde smurt med smør og drysset med sukker
FryseegnedeLækre sprøde pandekager med hvidtøl – pandekager med en sød krydret smag:
Prøv lige at se pandekagedejen. Den er brun og ser helt anderledes ud. Den dufter godt og pandekagerne bliver lækre og anderledes, søde og hvidtølsagtige. Jeg er glad for at jeg dristede mig til at prøve et forsøg med de nye pandekager med øl. Jeg håber også du har fået lyst til at springe på?
Pandekagerne smager skønt med sirup og sukker på. Det var sådan vi spiste dem.
Hvis det skal være ekstra luksus – eller hvis pandekagerne skal spises som dessert – så prøv at servere dem med vaniljeis til. Uhm et hit.
Eksperimenterende nye pandekager – er du klar på at give dem et forsøg? Jeg turde godt. Tør du? 🙂
God fornøjelse med hvidtøls-pandekagerne – jeg håber også de bliver en succes hjemme hos dig.
På bloggen finder du en masse andre forskellige gode opskrifter på pandekager – klik her for at komme til listen, eller kig med nedenfor.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.