Panna cotta. Uhm en dejlig fløde dessert du får opskriften på i dag. Nem og billig at lave og den er bare SÅ lækker.
Jeg elsker bare panna cotta! Det er en super simpel og meget enkel dessert og man skal bruge ganske få ingredienser.
Fløde, vanilje og sukker. Bum. Det er faktisk dét.
Vi flottede os og brugte en vaniljestang til desserten. Skal der være fest, så lad der være fest. Du kan selvfølgelig også sagtens bruge vaniljesukker.
Måske du skal servere retten til nytårsaften? Den vil være en perfekt nytårsdessert.
Hvis du gerne vil lave tilføre lidt mere luksus til desserten, så kan du smelte hvid chokolade eller blød nougat i fløden.
Panna cottaen smager dog fint som den er, så chokolade behøves slet ikke.
Jeg brugte hakkede brændte mandler at drysse på toppen. Du kan også hakke lidt hvid chokolade til toppen. Servér gerne friske bær til også.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Panna cotta – få en god nem opskrift på dejlig vanilje dessert med fløde hér
Ingredienser
Panna cotta:
- ½ liter piskefløde
- 1 vaniljestang eller 2-3 tsk vaniljesukker
- 6 spsk sukker kun 5 spsk hvis du bruger vaniljesukker
- 3 blade husblas
- evt. 100 gram hvid chokolade eller blød nougat
Brændte mandler
- 18 brændte mandler - gerne med et drys salt grofthakkede. Kan udelades eller erstattes af grofthakket hvid chokolade
Sådan gør du
Panna cotta:
- Læg husblassen i blød i vand i ca. 5 minutter
- Opvarm piskefløden langsomt. Det må ikke komme over kogepunktet. Det skal kun dampe men ikke boble.
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med 1 spsk sukker. Tilsæt til piskefløden
- Tilsæt resten af sukkeret og rør godt. Opvarm til tæt på kogepunktet. Tag gryden af varmen. Tilsæt evt. hvid chokolade og lad den smelte. Lad husblassen dryppe af og tilsæt til piskefløden. Pisk godt. Lad massen køle lidt og hæld på glas
- Fordel flødeblandingen i 4-6 glas og lad dem nu afkøle i 1-2 timer, eller til panna cottaen er stivnet
- Hak brændte mandler og drys dem på toppen
Noter
Panna cottaen kan holde sig på køl i 1-2 dage. Tildæk den med husholdningsfilm.
Du kan toppe panna cottaen med f.eks. kirsebærgelé - få opskriften her: Kirsebærsauce kan erstattes med jordbærpuré, rabarbergele, appelsingelé, puré af passionsfrugt eller anden bær/anden frugt Få en god opskrift på brændte mandler herBrændte mandler kan erstattes med grofthakket hvid chokolade
Du kan tilsætte et par dråber mandelessens til panna cottaen.Nem og lækker vaniljepanna cotta – nem flødedessert med brændte mandler
Panna cotta smelter på tungen. Det smager faktisk næsten som hvid chokolade, helt fløjlsblød og cremet. Uhm jeg elsker bare den dessert!
Den var helt enkel bare med brændte mandler på toppen. Prøv den også med krokant, knust Daim eller knust hvid chokolade. Du kan også servere friske bær, eller frisk frugt til?
Få nogle gode ideer til topping du kan bruge på din panna cotta her:
1.
2.
3.
4.
5.
Du kan godt fylde mere i glassene, end jeg har gjort her, men panna cotta er ret sød, så man kan ikke spise meget af desserten.
Anret dem gerne i et fint glas, hvis desserten skal serveres til nytår.
Hvis du er vild med nemme lækre fløde desserter, så kan du få inspiration til flere lækre opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.