Pizza med skinke og ost. Uhm hjemmebagt pizza er bare altid et hit. Her får du en god nem opskrift på en helt klassisk pizza bagt i bradepande.
Pizza pizza pizza the Italian way. Åh jeg vil så gerne kunne lave supertynde pizzaer med den sprødeste bund sådan som de kan I Italien.
Og ved I hvad? I dag lykkedes det.
To pizzaer på italiensk maner. Med sprød bund, bagt ved meget høj temperatur og med kun to max tre ingredienser som fyld..
Enkle pizzaer der ikke var overdænget med fyld. Denne gang nøjedes jeg med ganske få ingredienser og måske det var derfor, at pizzabunden blev så sprød og ikke blød?
En kæmpe succes var dagens pizzaer og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften på pizzaerne med dig.
Pizzadejen var nem at lave og der blev to store bradepandepizzaer ud af denne portion – 1 pizza med skinke og champignon (Pizza cappriciosa) og 1 med tomat og mozzarella (pizza pomodoro). Så lækre pizzaer – begge to.
Jeg er ikke italiensk-kyndig, men lige de pizza-betegnelser kender jeg. Jeg blev mester i at tyde menukort på pizzariaerne i Italien i sommers. Vi prøvede næsten dem alle sammen 🙂
Her kommer opskriften på pizzadej til pizza med skinke og champignon og pizza med tomat og mozzarella.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på pizza.
Pizza med skinke & tomat – nem opskrift på pizzadej

Ingredienser
Pizzadej til to bradepande-pizzaer:
- 6 dl. lunkent vand
- 25 gram gær
- 1 tsk salt
- ½ kg durummel kan erstattes med hvedemel
- ca. ½ kg hvedemel erstat evt. lidt af hvedemelet med fuldkornsmel
Pizza 1 : Pizza med skinke og champignon
- 200 gram skinke tern eller strimler
- 200 gram champignon eller 1 glas champignon
- 150 gram ost i skiver eller revet
- 250 ml tomatsauce ca. Flåede tomater kan også bruges
- 1 spsk oregano tørret
- 1-2 spsk olie.
Pizza 2: Pizza med tomat og mozzarella
- 5 tomater eller 250 gram cherrytomater
- 125 gram mozzarella 1 kugle mozzarella
- 1 håndfuld friske basilikumblade tørret basilikum kan også bruges
- 250 ml tomatsauce flåede tomater kan også bruges
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel lidt af gangen sammen med salt. Tilsæt kun lige mel nok til dejen slipper skålen. Brug evt. røremaskine. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted, f.eks. ½ time i ovnen v. 30 grader eller til dobbelt størrelse.
- Tænd nu ovnen på 275 grader varmluft og sæt to bageplader ind til opvarmning. Del dejen i to klumper og rul pizzaerne ud. Jeg rullede dejen direkte ud på bagepapir
Pizza 1 med skinke og champignon:
- Smør tomatsauce ud på pizzaen. Drys med oregano bagefter.
- Fordel ost ovenpå (revet eller i skiver). Fyld skinke og champignon på. Dryp olie over pizzaen. Tag en af de varme bageplader ud af ovnen og løft/træk straks pizzaen over på bagepladen. Bagepladen får samme funktion som en bagesten
- Bag nu skinkepizzaen ca. 10-12 minutter v. 275 grader varmluft. Hold godt øje med den. PIzzaen er færdig, når den er sprød og gylden
Pizza 2 med tomat og mozzarella:
- Rul dejen ud til pizza nr. 2 og smør tomatsauce på
- Læg tomater i skiver eller hele cherrytomater på toppen. Læg basilikumblade på tomaterne og mozzarella i tern ovenpå.
- Bag tomatpizzaen ca. 12-16 minutter v. 275 grader varmluft. Pizzaen er færdig, når den er sprød og gylden
Noter
Hvis du bruger varmluft, så kan du bage begge pizzaer på samme tid
Fyldet kan erstattes med andet fyld f.eks. pepperoni eller hakket oksekød Du kan lave din egen tomatsovs - få opskrift her. FryseegnetSprøde lækre pizzaer med skinke og tomat – helt perfekte
En god og nem pizzadej. Brug gerne durummel, det er rigtigt godt til pizzaer – italian style 🙂Jeg har købt en GOD tomatsauce til ingen penge, men du kan også sagtens lave din egen tomatsauce
Tag en af de varme bageplader ud af ovnen og kald straks efter en køkkenhjælper.
Sammen skal I nu løfte pizzaen over på den varme bageplade. Hvis du er alene om projektet, kan du måske lykkes med at trække den over på bagepladen?
Den varme bageplade får samme funktion som en bagesten og det VIRKER! Pizzaerne BLIVER sprødere i bunden!
Hold godt øje med pizzaerne. Den høje temperatur gør pizzaen sprød, men den kan jo også lynhurtigt få for meget.
Du kan vente med at bage pizzaen til den anden pizza også er klar til at komme i ovnen, så vil du kunne servere begge pizzaer varme på samme tid.
Pizzaen med tomat og mozzarella er den nemmeste enkleste pizza.
Læg tomater i skiver på toppen. Læg basilikumblade på tomaterne og mozzarella i tern ovenpå. Det var faktisk det. Enkelt og nemt ikke?
Nu er pizza nr. 2 klar til ovn. Den skal have noget længere tid, så vandet fra tomaterne kan fordampe. Tror min fik 16 minutter ca v. 275 grader varmluft. Du kan nøjes med kortere tid, hvis du bruger cherrytomater.
Bunden er sprød og lækker og fyldet lækkert! Det gør bestemt ikke noget at der kun er to ingredienser, de enkelte ingredienser træder meget bedre i karakter sådan.
Klip pizzaen i stykker (det er MEGET nemmere at klippe end at skære!)
Så er der serveret.
Hjemmelavet pizza cappriciosa:
og her Pizza pomodoro.
Skønne pizzaer begge to – jeg tror der bliver succes på din pizza-restaurant. Enkle, lækre pizzaer. Uhm.
Kan I ikke spise det hele, så kan I tage resten af pizzaen med i madpakken dagen efter. Den er god at lune i ovn eller airfryer dagen efter og pizzaen kan også fryses.
Du kan sagtens lave pizzaer med andet fyld også, f.eks. pepperoni eller hakket oksekød. Prøv også en vegetar pizza med spinat. Man kan også lave en hvid pizza med kartofler, bacon og løg a la tarte flambee.
Hvis du kan nøjes med en lille pizza, så prøv pizza i airfryer.
Servér gerne pizzaerne med en hurtig tomatsalat til :
- 5 tomater
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk olie
- Groft salt og hvidløgspeber.
- Basilikum
Den hurtigste salat du kan lave i et køkken!
Velbekomme. Pizzaerne fik Thumbs up og stryger direkte ind i Familiefavorit-kategorien 😉
Rigtig god pizza-fornøjelse 🙂
Få flere gode opskrifter på pizza her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Hej. Din opskrift lyder virkelig lækker, men ifht. At udrulle dejen, klister den så ikke fast til kagerulle?
Jeg håber på at prøve din opskrift imorgen.
Med venlig hilsen
Michael