Pizza med skinke og ost. Uhm hjemmePizza med skinke & ost - nem pizzadejPizza pizza pizza the Italian way. Åh jeg vil så gerne kunne lave supertynde pizzaer med den sprødeste bund sådan som de kan I Italien.

Og ved I hvad? I dag lykkedes det. To pizzaer på italiensk maner.

Med sprød bund, bagt ved meget høj temperatur og med kun to max tre ingredienser som fyld.

Enkle pizzaer der ikke var overdænget med fyld. Denne gang nøjedes jeg med ganske få ingredienser og måske det var derfor, at pizzabunden blev så sprød og ikke blød?Pizza med tomat og mozzarellaEn kæmpe succes var dagens pizzaer og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften på pizzaerne med dig-

Pizzadejen var nem at lave og der blev to store bradepandepizzaer ud af denne portion – 1 pizza med skinke og champignon (Pizza cappriciosa)  og 1 med tomat og mozzarella (pizza pomodoro).

Så lækre pizzaer – begge to 🙂Pizza med skinke & ost - nem pizzadejJeg er ikke italiensk-kyndig, men lige de pizza-betegnelser kender jeg. Jeg blev mester i at tyde menukort på pizzariaerne i Italien i sommers. Vi prøvede næsten dem alle sammen 🙂

Her kommer opskriften på pizzadej til pizza med skinke og champignon og pizza med tomat og mozzarella.Pizza med skinke & ost - nem pizzadej

Pizza med skinke & tomat – nem pizzadej

Pizza med skinke & tomat - nem pizzadej
Nemme sprøde lækre pizzaer
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Pizza med skinke & tomat - nem pizzadej
Kategori: pizza
Portioner: 2 bageplader
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Pizzadej til to bradepande-pizzaer:

  • 6 dl. lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 1 tsk salt
  • ½ kg durummel kan erstattes med hvedemel
  • ca. ½ kg hvedemel erstat evt. lidt af hvedemelet med fuldkornsmel

Pizza 1 : Pizza med skinke og champignon

  • 200 gram skinke tern eller strimler
  • 200 gram champignon eller 1 glas champignon
  • 150 gram ost i skiver eller revet
  • 250 ml tomatsauce ca. Flåede tomater kan også bruges
  • 1 spsk oregano tørret
  • 1-2 spsk olie.

Pizza 2: Pizza med tomat og mozzarella

  • 5 tomater eller 250 gram cherrytomater
  • 125 gram mozzarella 1 kugle mozzarella
  • 1 håndfuld friske basilikumblade tørret basilikum kan også bruges
  • 250 ml tomatsauce flåede tomater kan også bruges

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og rør melet i lidt af gangen. Tilsæt salt. Tilsæt kun lige mel nok til dejen slipper skålen.  Brug gerne røremaskine.
    Pizza med skinke & tomat - nem pizzadej
  • Dæk skålen til med låg eller husholdningsfilm. Stil pizzadejen til hævning et lunt sted, til den har hævet til dobbelt størrelse. Lad den gerne hæve i ovnen ½ time v. 30 grader).
  • Tænd nu ovnen på 275 grader varmluft og sæt to bageplader ind til opvarmning.
  • Del dejen i to klumper og rul pizzaerne ud. Jeg rullede dejen direkte ud på bagepapir
    Pizza med skinke & tomat - nem pizzadej

Pizza 1 med skinke og champignon:

  • Smør tomatsauce ud på pizzaen. Drys med oregano bagefter.
    Pizza med skinke & tomat - nem pizzadej
  • Fordel ost ovenpå.  Du kan bruge revet ost eller ost i skiver
  • Put fyld på pizzaen. Skinke og champignon. Dryp olie over pizzaen.
    Pizza med skinke & tomat - nem pizzadej
  • Tag en af de varme bageplader ud af ovnen og løft/træk straks pizzaen over på bagepladen (få gerne én til at hjælpe dig) Den varme bageplade får samme funktion som en bagesten og det VIRKER! Pizzaerne BLIVER sprødere i bunden!
  • Bag nu skinkepizzaen ca. 10-12 minutter v. 275 grader varmluft. Hold godt øje med den. PIzzaen er færdig, når den er sprød og gylden
    Pizza med skinke & tomat - nem pizzadej

Pizza 2 med tomat og mozzarella:

  • Rul dejen ud til pizza nr. 2 og smør tomatsauce på
    Du kan klargøre begge pizzaer og sætte dem i ovnen på samme tid, så kan du servere begge pizzaer varme.
  • Læg tomater i skiver eller hele cherrytomater på toppen. Læg basilikumblade på tomaterne og mozzarella i tern ovenpå.
    Pizza med skinke & tomat - nem pizzadej
  • Bag tomatpizzaen ca. 12-16 minutter v. 275 grader varmluft. Pizzaen er færdig, når den er sprød og gylden
    Pizza med skinke & tomat - nem pizzadej

Noter

Hvis du bruger varmluft, så kan du bage begge pizzaer på samme tid
Fyldet kan du sagtens erstatte med andet fyld
Du kan lave din egen tomatsovs - få opskriften her.
  
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Pizza med skinke & ost - nem pizzadej

Sprøde lækre pizzaer med skinke og tomat – helt perfekte

En god og nem pizzadej. Brug gerne durummel, det er rigtigt godt til pizzaer – italian style 🙂Pizza med skinke & ost - nem pizzadejJeg har købt en GOD tomatsauce til ingen penge, men du kan også sagtens lave din egen tomatsauce
Pizza med skinke & ost - nem pizzadej

Pizza med skinke & ost - nem pizzadej

Tag en af de varme bageplader ud af ovnen og kald straks efter en køkkenhjælper.

Sammen skal I nu løfte pizzaen over på den varme bageplade. Hvis du er alene om projektet, kan du måske lykkes med at trække den over på bagepladen? Den varme bageplade får samme funktion som en bagesten og det VIRKER! Pizzaerne BLIVER sprødere i bunden!

Hold godt øje med pizzaerne. Den høje temperatur gør pizzaen sprød, men den kan jo også lynhurtigt få for meget. 
Pizza med skinke & ost - nem pizzadejDu kan vente med at bage pizzaen til den anden pizza også er klar til at komme i ovnen, så vil du kunne servere begge pizzaer varme på samme tid.

Pizzaen med tomat og mozzarella er den nemmeste enkleste pizza. Læg tomater i skiver på toppen. Læg basilikumblade på tomaterne og mozzarella i tern ovenpå. Det var faktisk det. Enkelt og nemt ikke?Pizza med tomat og mozzarella - nem opskriftNu er pizza nr. 2 klar til ovn. Den skal have noget længere tid, så vandet fra tomaterne kan fordampe. Tror min fik 16 minutter ca v. 275 grader varmluft. Du kan nøjes med kortere tid, hvis du bruger cherrytomater. Tomat med tomat og mozzarella -nem opskrift

Så er der PIZZA!!
Pizza med skinke & ost - nem pizzadejBunden er sprød og lækker og fyldet lækkert! Det gør bestemt ikke noget at der kun er to ingredienser, de enkelte ingredienser træder meget bedre i karakter sådan.

Klip pizzaen i stykker (det er MEGET nemmere at klippe end at skære!)
Pizza med skinke & ost - nem pizzadej Så er der serveret.

Pizza cappriciosa:
Pizza med skinke & ost - nem pizzadejog her Pizza pomodoro.

Skønne pizzaer begge to – jeg tror der bliver succes på din pizza-restaurant. Enkle, lækre pizzaer. Uhm.Pizza med tomat og mozzarella - nem opskriftServér gerne pizzaerne med en hurtig tomatsalat til :

5 tomater

1 spsk hvidvinseddike

1 spsk olie

Groft salt og hvidløgspeber.

Basilikum

Den hurtigste salat du kan lave i et køkken! 
Pizza med skinke & ost - nem pizzadejVelbekomme. Pizzaerne fik Thumbs up og stryger direkte ind i Familiefavorit-kategorien 😉

Rigtig god pizza-fornøjelse 🙂