Pull apart hvidløgsbrød. Uhm i dag får du opskriften på et rigtigt lækkert madbrød med hvidløg.
Wow et lækkert madbrød du skal høre om i dag. Et skønt pull apart hvidløgsbrød af den lækreste slags<3
Hvis du er vild med hvidløgsbrød med lækkert hvidløgssmør med persille, så kig med her.
Hvad er et pull apart brød?
Et pull apart brød kan vel bedst bedst kan oversættes til “brydebrød” eller et sammenbagt brød.
I dette tilfælde betyder det små boller der er dyppet i hvidløgssmør og persille. Bollerne bliver bagt helt tæt i en bageform og som derfor skal brækkes fra hinanden ved servering=Pull apart
Det smarte er, at alt det gode fyld – her hvidløgssmør, bare bliver opsuget af “nabobollen” i stedet for at sive ud på bagepladen.
Fidusen er også, at der ikke bliver nogen tørre kanter på brødet, fordi bollerne står så tæt.
Lidt samme princip som vi kender det fra bloggens populære kanelsnegle i fad-opskrift
Det er første gang jeg prøver at bage et pull apart brød, men bestemt ikke sidste gang.
Brødet smagte skønt og jeg har alle mulige pull apart ideer jeg glæder mig til at afprøve fremover.
Til dagens pull apart hvidløgsbrød har jeg brugt en masse frisk persille og en masse hvidløg og smør selvfølgelig også.
Du kan sagtens erstatte persille med andre krydderurter f.eks. frisk oregano eller basilikum, hvis netop de krydderurter er dine favoritter.Brødet var lidt et eksperiment, men det endte så super lykkeligt ud.
Hurtigt fik improviseret et lækkert fad tapas, hvor brødet blev hovedbestanddelen. Sikke da en lækker tapas anretning!
Vi havde købt nogle lækre oste, en god pølse og små søde friske tomater. Voila.
Det blev faktisk et super lækkert tapas-aftenmåltid vi fik tryllet helt ud af det blå.
Det gode madbrød blev igangsætteren. Måske I også skulle prøve sådan en tapas-aften hjemme hos jer? 🙂Vi spiste og spiste og brækkede løs af brødet, men da vi kun er to omkring middagsbordet her i huset, så havde vi brød til 2-3 dage.
Dagen efter lunede vi noget af brødet på grillen og på dag 3 i ovnen, med super lækkert resultat.
Skorpen er sprød og lækker og mest smagfuld, da det er dér den gode hvidløgssmør jo gemmer sig.
Indrømmet. Vi fik spist kanterne først, men det inderste af hvidløgsbrødet er nu altså også bare super lækkert, svampet og blødt.
Dyp gerne den inderste del af brødet i f.eks. lidt pesto eller tapenade – uhm så lækkert.
Hvidløgsbrødet var helt perfekt som tapasbrød, men det vil også være et hit at servere som madbrød til f.eks. lasagne, suppe eller som tilbehør til grill.
Brødet vil være genialt at servere på et buffetbord, da det pynter så fint. Dine gæster – og din familie – vil elske det!
Kan I ikke spise hele hvidløgsbrødet, så kan det sagtens fryses. Lun det bare i ovnen efter optøning og så vil det være som nybagt.
Jeg brugte min store springform til pull apart hvidløgsbrødet og her kan du se hvor tæt de små boller står.
Du kan sagtens bruge en større bageform f.eks. et firkantet ildfast fad, da bollerne hæver en del op, også under bagningen.
Du får bedst resultat, hvis du bruger en bageform af metal, så bliver skorpen sprødest.Brødet er faktisk meget nemt at lave, selvom der jo selvfølgelig lige er nogle steps du skal igennem, men svære trin er det ikke.
I opskriften nedenfor får du tydelige anvisninger med tekst og billeder, så det er nemt for dig at følge med.
Du vil sagtens selv kunne bage dit helt eget pull apart hvidløgsbrød derhjemme. Du bliver med garanti populær hvis du tryller en portion. 🙂
Opskriften får du lige her:
Pull apart hvidløgsbrød – få en god nem opskrift på madbrød med hvidløg her
Ingredienser
Dej:
- ½ liter mælk lunkent - al slags mælk kan bruges men også vand og surmælksprodukter
- 25 gram gær
- 1 spsk sukker
- 25 gram smør
- 800 gram hvedemel 2-300 gram kan erstattes med grovere meltype og også havregryn
- 2 tsk salt
Hvidløgssmør med persille:
- 100 gram smør smeltet
- 1-2 håndfulde persille finthakket. Ca. 1 bundt. Kan erstattes med andre krydderurter f.eks. ramsløg?
- 2 tsk groft salt gem lidt til drys til toppen
- 6-8 fed hvidløg
Drys:
- Lidt frisk persille, der drysses på efter bagningen
Sådan gør du
Dej:
- Lun mælken i mikroovnen sammen med smørret
- Bland gær og sukker i og rør melet i sammen med saltet, Gem lidt af melet, det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Ælt dejen til den slipper fad og fingre. Brug gerne køkkenmaskine.
- Lad dejen hæve et lunt sted ca. 45 minutter - eller ca. til dobbelt størrelse.
Hvidløgssmør med persille:
- Smelt smørret i mikroovnen (eller i en gryde)
- Skyl persillen og hak den fint.
- Bland persillen i det smeltede smør sammen med friskpressede hvidløgsfed og salt. Gem lidt persille til topping
Sådan formes pull apart brødet:
- Smør en form med smør. Jeg brugte en spring på ca. 28 cm. i diameter. Brug gerne en bageform af metal, det giver den sprødeste bund.
- Tril små boller, på størrelse med en golfbold og vend dem i hvidløgssmørret
- Fordel hvidløgsbollerne i formen. De skal stå meget tæt
- Bollerne er lidt "snaskede" at trille. Bliver der hvidløgssmør til rest, så hælder du det bare over hvidløgsbollerne til sidst. Drys med lidt ekstra groft salt
- Stil formen med bollerne i til hævning et lunt sted, ca. 45 minutter eller til dobbelt størrelse. Tildæk formen med et viskestykke.
- Bag brødet nederst i ovnen i ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader almindelig ovn) Brødet er færdigt, når det er sprødt og gyldent på toppen. Du kan bage brødet 25 minutter v. 200 grader varmluft, men hold i så fald skarpt øje med at det ikke bliver for mørkt.
- Lad brødet dampe lidt af før du "bryder" stykker af det
- Brødet er nu klar til servering. Drys lidt frisk persille på lige før servering. Perfekt til tapas eller som tilbehør til pastaretter eller suppe
Noter
Du kan erstatte persille med andre krydderurter f.eks. frisk oregano eller frisk basilikum.
Hvidløgsbrødet kan bages uden hvidløg, men med andre krydderier. Prøv også at tilsætte grofthakkede oliven/soltørrede tomaterPrøv også at vende pull apart brødet i olie rørt op med pesto. Uhm 🙂
Pull apart hvidløgsbrødet smager også godt med ost Brødet er fryseegnetEt rigtigt lækkert hvidløgsbrød med hvidløgssmør med persille og hvidløg
Det var faktisk rigtigt nemt at vende de små boller i hvidløgssmørret.
På den måde blev den gode hvidløgssmør fordelt godt på bollerne. Alle sider af bollerne bliver smagfulde og sprøde. Lækkert. Jeg har angivet 6-8 fed hvidløg i opskriften, men du op/nedjusterer jo selvfølgelig bare mængden, alt efter for kraftig en hvidløgssmag du ønsker.
8 hvidløgsfed kan du sagtens bruge. Det gør vi næste gang, for her i huset er vi nu også fan af en rimeligt kraftig hvidløgssmag. 🙂
Et perfekt sprødt og lækkert hvidløgsbrød, der duftede himmelsk imens det var i ovnen.
Jeg kan love dig for at det gav fuld opmærksomhed, da duftene spredte sig i huset.
“Uhm, hvad er du ved at bage??” – glade forventningsfulde smil og julelys i øjnene 🙂Aldrig har vi beundret et brød så meget under bagningen. Forventningens glæde er næsten det halve jo 🙂
Vi fik hurtigt tryllet et lille tapasfad med gode oste, pølse og peberfrugt.
Så nemt og lækkert og brødet roste vi begge til skyerne.
Vi sad længe over måltidet, for det er jo dét tapas kan. Små hapsere, stor nydelse og gode lange samtaler imens man nyder maden. 🙂
Vi beundrede brødet så meget og jeg tog jo simpelthen alt for mange fotos, fordi det bare var så pænt! Sorry.
Jeg var bare så fuld af benovelse, selvom jeg ikke engang synes at billederne indfanger hvidløgsbrødet så pænt som det i virkeligheden var.
Du må prøve dit eget pull apart hvidløgsbrød og beundre både syn, dufte og den gode hvidløgssmag. 🙂
Hvis du ønsker en lidt grovere variant af hvidløgsbrødet, så kan du sagtens erstatte 2-300 gram af hvedemelet med en grovere meltype.
Næste gang vil jeg prøve med lidt havregryn tror jeg.
Du skal dog være obs på, at når du bruger groft mel, så bliver dejen tungere og brødet vil ikke hæve helt så flot op, men smagen vil stadigvæk være i top. Jeg var så letsindig at spørge jer på bloggens side på Facebook og i skrivende stund har 612 skrevet “JA tak” til opskriften. Vildt!
Det bliver da vist komplet umuligt at svare hver enkelt af jer. TAK fordi I er så forrygende et heppekor. 🙂
Det er da bare topmotiverende for mig, at jeg ved at I er så mange derude der sætter pris på mine opskrifter. Jeg skynder mig at trykke på “udgiv”-knappen 🙂
Slutter lige af med en glad melding fra en sød bloglæser, som jeg da lige vil dele med jer.
Jeg er bare så mega-heldig, at få så mange søde kommentarer og hilsner fra jer. Tusind tak. <3 Heldige mig.
Jane skriver:
“Hejsa…bliver simpelthen nød til at rose dig…..dine opskrifter er fantastiske 😍👍….men svært t følge med dig, når jeg gerne vil prøve dem alle 😂😂- tak for dig og alle skønne både bage- og madopskrifter”
P.S.: Jeg har sidenhen prøvet at bage det lækre pull apart brød med ost og halløj, hvor smagte det bare godt.
Se opskriften og flere andre lækre opskrifter på hvidløgsbrød her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.