Rabarbersnitter. Uhm i dag får du opskriften på lækre kage snitter med rabarber.
“Kan man mon lave hindbærsnitter, bare med rabarber?”
Sådan tænkte jeg, da jeg stod og kiggede på mit store og frodige rabarberbed.
Ja det kan du tro man kan og hvor smager de bare godt, sådan nogle rabarbersnitter!
Sprøde, søde kagesnitter, der er nemme at lave. Bare spring ud i kagebageprojektet, hvis du har rabarber i haven.
Er du ikke så heldig, så kan du jo fint lave snitterne som “classic” snitter med hindbærsyltetøj eller andet gerne lidt syrligt syltetøj.
Jeg har prøvet at lave blåbærsnitter også og kirsebærsnitter og de blev også rigtigt fine.
Hvad med en havtorn-version, appelsinsnitter eller æblesnitter måske? Kun din fantasi sætter grænser. Hindbærsnitterne er jo selvfølgelig også en klassiker.
Rabarbersnitterne er lavet med en sød grund-mørdej. En opskrift du sagtens også kan bruge til andre slags kager, creme-linser måske? Uhm 🙂
Jeg brugte rabarberkompot til rabarbersnitterne.
Det er faktisk super nemt at lave rabarberkompot selv. Klik her, for at komme til en nem opskrift.
Få flere opskrifter på hjemmelavet rabarberkompot nederst i dette indlæg.
Du kan selvfølgelig også sagtens bare bruge færdigkøbt rabarber/jordbærsyltetøj.
Det er nemt at lave kagesnitter med syltetøj eller kompot.
En bund af mørdej rulles ud, bages, lægges sammen med syltetøj/kompot og pyntes med glasur. Voila.
Et fad rabarbersnitter kan være klar på ½ time. En nem kage, hvis du bliver akut lækkersulten eller hvis der kommer uventede gæster 🙂Skær gerne små kage snitter. Kagerne er nemlig ret søde, så det er bedre med en lille kagehaps. Dem der har lyst, må gerne snuppe to 🙂
Kagerne kan pyntes med krymmel eller frysetørret hindbær måske? Du bestemmer 🙂
Her får du den nemme opskrift på:
Rabarbersnitter – kage snitter med rabarber – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 100 gram blødt smør
- 100 gram flormelis
- 200 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 æg
- Fyld:
- 4-6 spsk rabarberkompot andet syltetøj kan bruges
- Glasur:125 flormelis
- ca. 2-3 spsk kogende vand
- Farvet krymmel eller f.eks. frysetørret hindbær
Sådan gør du
- Smuldr smørret med flormelis
- Bland bagepulveret i hvedemelet og tilsæt. Gem lidt til senere udrulning
- Saml dejen med ægget
- Beklæd en bageplade med bagepapir og rul dejen ud herpå. Formen skal være som en stor firkant. Drys evt. lidt mel på kagerullen.
- Skær dejen igennem lige midtpå før bagning, så delene bliver lige store. Du kan også stikke dejen ud med en lille rund form, så får du fine, runde snitter i stedet for.
- Bag kagebunden ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft. Bunden skal være let gyldenbrun i kanterne, men må godt være lys og lidt blød inde på midten. Tjek kagerne ofte de sidste minutters bagetid. Får bundene for lang tid, kan de blive for tørre
- Lad kage-halvdelene køle af, før du smører rabarberkompotten ud på den ene del.
- Læg den anden del ovenpå.
- Rør en tyk glasur og smør den godt ud på kagen, med en kniv. Lun evt. kniven under den varme hane, så er glasuren nemmere at trække på.. Drys med kagekrymmel eller frysetørret hindbær
- Lad snitterne "sætte sig" i ca. 10 minutter og skær dem herefter ud med en skarp kniv. Størrelsen bestemmer du selv, men skær gerne små snitter, da kagerne er ret søde
- Opbevares i en tætsluttende beholder.
Noter
Kagerne er sprødest på bagedagen, men dagen efter er de bløde og smager næsten bedst dér.
Du kan bruge alle slags syltetøj/kompot/marmelade til snitterne. Kagerne er ret søde, så brug gerne en syrlig slags.Skønne kagesnitter med rabarber – hindbærsnitter bare med rabarberkompot
Jeg er sikker på, at du bliver totalt vild med dem. 🙂
Har du tålmodighed til at vente, så er kagesnitterne faktisk næsten endnu bedre dagen efter bagedagen.
På førstedagen er kagerne knasende, sprøde og let smuldrende.
Dagen efter har kagerne sat sig og rabarberkompotten er trukket godt ind i kagebundene. Så er de faktisk næsten endnu bedre.
En lagkage er jo også allerbedst dagen efter den er lagt sammen. 🙂Rigtig god fornøjelse med kage snitterne til dig. Jeg er sikker på at du bliver populær derhjemme, hvis du bager en portion.
Jeg bagte rabarbersnitterne i sommerhuset. Sikke en succes 🙂
Sommerhusnaboerne fik straks en lille tallerken med nybagte kager leveret til eftermiddagskaffen.
Jeg elsker bare at vække kagejubel og naboerne er altid så taknemmelige ofre 🙂
Snitterne vil pynte på ethvert kagebord. De er også fine at tage med i skole/på job, en dag du skal dele kage ud.
Måske der skal rabarbersnitter på din – og familiens – kagetallerken snart? “Pas på snitterne” – de vil forsvinde hurtigt fra din tallerken. 🙂
Er til nemme rabarberkager med mørdej? Så prøv også denne rabarbergalette eller denne rabarbertærte med mørdej og marcipan.
P.S.: Har du mange rabarber i din have, så kan du finde mange flere opskrifter med rabarber på bloggen.
Klik du bare her, så kommer du til en lækker samling opskrifter på rabarberkager og desserter
Få opskrifter på hjemmelavet rabarberkompot her:
1.
2.
3.
Måske du også lige skulle tjekke disse opskrifter ud på lækre kagesnitter?
1.
2.
3.
4.
5.
Skal dejen ikke hvile, inden udrulning?
De fleste andre tilsvarende skal hvile i 30 min.
Mvh Helle