Risengrød i airfryer. Her får du opskriften på grød til risalamande “kogt” i airfryeren.
Kan man koge risengrød i airfryer? Det spørgsmål stillede jeg mig selv.
Ej det skulle da prøves! Jeg elsker nemlig at eksperimentere med min airfryer og jeg tager gerne udfordringer op.
På den måde har jeg f.eks. fundet ud af at man også kan koge æg i airfryer, helt uden vand, ja hvem skulle have troet det?
Hvorfor koge risengrød i airfryeren og er det overhovedet smart?
Jeg ved at mange koger risengrød i ovnen f.eks. i stegeso, for at undgå at grøden brænder på. Aha tænkte jeg – nu prøver vi da airfryeren!
Grød i stegeso tager 2-3 timer at lave og her kan det være besværligt at røre rundt i stegesoen i ovnen. Her burde airfryeren være smartere, tænkte jeg, da retter bliver hurtigere færdige airfryeren end i ovnen.
Hvordan bliver risengrød kogt i airfryeren?
Risengrød blev cremet og god og fidusen er, at grøden ikke brænder på eller koger over.
Hvis du kun skal bruge en lille portion risengrød/risalamande, så kan airfryeren være smart at bruge.
Jeg var igang i køkkenet i forvejen, så jeg kunne fint røre i skålen undervejs.
Normalt koger jeg risengrød i mikroovnen og det er også super nemt.
Hånden på hjertet, så tror jeg at mikroovnen, er mest strømbesparende at bruge, men hvis du nu ikke har en mikroovn?
Risengrøden skal “koge” rimeligt længe i airfryeren, så om det er smart, vil jeg lade dig om at vurdere.
Jeg foreslår ikke at du nu fremover SKAL koge din risengrød i airfryer. Nu ved jeg blot at man KAN koge risengrød i en airfryer, hvis man vil?
Måske du også får lyst til at tage udfordringen op?
Opskriften kan du se lige her:
Risengrød i airfryer – kog grød til risalamande i airfryer – opskrift

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1½ dl grødris
- 1½ dl vand
- 7 dl mælk
- 1 nip salt udelades evt. hvis grøden skal bruges til risalamande
Sådan gør du
- Hæld grødris, vand og evt. et nip salt i en airfryer gryde eller ildfast skål. Sæt skålen på risten/i airfryer trådkurven. Tilbered nu risene 15 min v. 150 grader og omrør.Risene vil opsuge vandet. Skålen tildækkes med låg eller staniol.
- Hæld mælken ved og tildæk gryden med låg/staniol. Tilbered nu grøden 20 minutter v. 185 grader og omrør.
- Tilbered grøden 2 x 20 min. v. 200 grader og omrør ca. hver. 10 minut. Rør også i kanterne/på siden af gryden. Forlæng evt. tilberedningstiden med 5 minutter, til din grød er perfekt. Vær obs på at grøden bliver tykkere efter afkøling.
- Så er der risengrød til risalamanden eller til en dejlig portion med kanelsukker og smørklat
Risalamande:
- Når grøden er afkølet, så vend ca. 2½ dl letpisket flødeskum i risengrøden. Smag til med vaniljesukker
Noter
Skal du bruge grøden til risalamande?
Denne portion passer ca. til ca. 2½ dl piskefløde. Kog evt. ½ vaniljestang med, sammen med grøden.Skal du koge større portioner risengrød så kan den med fordel koges i mikroovn, i gryde, i ovn eller i slow cooker.
Tænk at man faktisk kan koge risengrød i airfryeren!
Spændende at afprøve nye retter i airfryeren. Det er nemlig den bedste måde at gøre sig nogle erfaringer på.
Noget lykkes, noget lykkes knap så godt. Noget er smart, noget er knap så smart, at tilberede i airfryer.
Man KAN koge risengrød i airfryeren, men om det er smart, vil jeg lade være op til dig at prøve. Det afhænger f.eks. af, hvor stor en portion du skal bruge?
Fremover fortsætter jeg f.eks. med at koge min havregrød i mikroovnen, også selvom jeg nu ved, at man faktisk også kan koge den i airfryeren.
Risengrøden skal koge rimeligt længe i airfryeren, men til gengæld brænder grøden ikke på eller koger over.
I mikroovnen kan jeg lave risengrød af 1 liter mælk, men min gryde til airfryeren er ikke så stor (18×7 cm), så det blev en mindre portion.
Du kan også koge risengrød i ovn, smartere hvis du skal bruge en større portion.
Denne lille portion rakte dog fint til min mand og jeg.
Min mand havde længe drømt om/ønsket sig risalamande, så der var jubel i det lille hjem, da jeg kunne trylle en portion risengrød til risalamande.
Denne portion risengrød i airfryer rakte til risalamande til 4 personer af 2½ dl. piskefløde.
Skal du bruge en større portion risengrød, så kan jeg anbefale dig at koge den i gryde. Få opskrift med 2½ liter mælk her.
Du kan også koge en større portion risengrød i slowcooker? Få opskrift her.
Prøv dig frem og se hvilken fremstillingsform der passer dig bedst. Måske du også bare godt kan lide at “lege” i køkkenet som jeg?
Det kan jo også være du også lige har fået lyst til at afprøve airfryer grøden?
Alt skal prøves her i mit køkken og tænk nu har jeg også prøvet koge grød i den lille maskine. 🙂
Efterhånden finder du over 100 opskrifter til airfryer gratis på nogetiovnen.dk Du kan se dem alle ved at klikke her. Se et lille udvalg nedenfor.
Jeg har endnu til gode at prøve at koge risengrød i stegeso og i stegepose, måske det skulle være næste udfordring?
Få flere opskrifter til airfryer her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

