Oksefilet i stegeso. Her får du opskriften på langtidssstegte steaks af oksefilet tilberedt i Römertopf.
I søndags fik vi en fornem fornem middag.
For et par uger siden købte vi oksefilet i kilovis som vi skar ud i bøffer som steaks. Det betød at vi fik 6 poser med 4 gode steaks i, i hver.
I søndags flottede vi os og brugte 2 poser på én gang. Vi fyldte Römertopfen op med steaks, fløde, løg, champignon. Uhm lækkerier!
Vi lod retten langtidsstege simrestege i 3 timer og vi blev belønnet med de møreste bøffer i den lækreste flødesovs. Virkelig en luksus middag, der var en konge værdig. Vi kogte bønner til og små hurtige kartofler ovnristede kartofler. En fornem menu.
Jeg har brugt steaks af oksefilet, men du kan sagtens bruge andre steaks af andre udskæringer: entrecoté, tyksteg, mørbrad?
Du kan også lave retten med svinemørbrad eller koteletter?
Har du ikke en Römertopf, så kan en stegeso af andre mærker sagtens bruges. Du kan også lave retten i et tildækket ildfast fad. Du kan også sætte din stegegryde i ovnen. Retten kan også laves i slow cooker
Opskriften er nem og du får den lige her:
Steaks af oksefilet i stegeso – langtidsstegt i Römertopf med løg, champignon og flødesovs. Få opskriften hér
Ingredienser
- 8 steaks af oksefilet eller f.eks. entrecotes, tykstegsbøffer eller svinemørbrad/koteletter
- Smør til stegning
- salt/peber
- 1 oksebouillonterning
- 3 løg
- 2 rødløg kan udelades eller erstattes af 1 ekstra alm. løg
- 3-400 gram champignon eller 2 glas.
- ½ liter vand eller mælk
- ½ liter fløde evt. Milda. Du kan nøjes med 2½ dl og ekstra vand
- Kulør
- Tilbehør: Bønner og ovnkartofler
Sådan gør du
- Lad Römertopfen suge vand i minimum 15 minutter. Fyld den ene del med vand og sænk den anden ned oveni.
- Skær løgene i skiver og læg halvdelen i bunden af Römertopfen.
- Brun steaksene kort tid i lidt smør. Krydr dem godt med salt og peber. Læg steaksene på løgene.
- Svits løg og champignon på panden, i stegeskyen sammen med 1 oksebouillonterning. Tilsæt evt. ekstra smør. Fordel løgblandingen over steaksene i Römertopfen.
- Kog panden af med ½ liter vand. Tag panden af blusset og tilsæt fløde og lidt kulør. Skyl flødekartonen, for at få det sidste fløde med. Hæld flødeblandingen over løgblandingen i stegesoen.
- Sæt stegesoen i en kold ovn v. 125 grader varmluft i 3 timer, 150 grader varmluft 2 timer eller 175 grader varmluft i 1½ time.
- Tag evt. låget af det sidste kvartér, så flødesovsen kan tykne. Kan evt. også hældes i gryde og jævnes
- Servér med f.eks. kartofler, eller kartoffelmos til. Dampede bønner eller bønnesalat smager godt til
Noter
Langtidsstegt oksefilet i ovn med den lækreste flødesauce. Kan også laves i ildfast fad.
Uhm det var en lækker ret!
Du bestemmer selv hvor god tid du har i køkkenet. Retten kan nemlig både tilberedes ved v. 125 grader varmluft i 3 timer, 150 grader varmluft 2 timer eller 175 grader varmluft i 1½ time.
Du kan sagtens tilberede ovnkartofler i ovnen sammen med retten.
Skru bare op for dem det sidste kvartér, evt. så skal de nok blive møre og godt ristede.
Du kan bruge andre steaks af oksekød til retten og svinekød også.
Jeg har brugt en hel del løg til retten, for det kan vi rigtigt godt lide. Du kan sagtens nedjustere mængden. Rødløg er milde og giver en god smag til retten.
Jeg forstegte steaksene, da jeg synes det giver en god smag til bøfferne. Stegeskyen er også rigtig god at stege løgblandingen i.
Så er stegesoen ved at være godt fyldt med lækkerier.
Nu er stegesoen klar til at komme i ovnen.
Steaks af oksefilet langtidsstegt i flødesovs. Sådan ser retten ud efter 3 timer i ovnen.
Det var en FANTASTISK lækker Römertopf ret! En god ide at lade lækre steaks langtidsstege med flødesovs i stegesoen.
Römertopfen er fantastisk! Det KAN ikke gå galt i sådan en stegeso. Fyld den op med gode sager, læg låget på og du har simre mørt mad efter nogle timer.
Det var en virkelig lækker søndagsmiddag. Bønnerne passede perfekt til kødet og gode flødesovs. De små hurtige oliestegte kartofler er altid gode!
Det smarte ved at bruge varmluft er, at varmen fordeler sig bedre, og at man kan tilberede flere retter i ovnen på samme tid.
Søndagssimremad i Römertopfen kan jeg kun anbefale. Gå gerne på jagt efter gode steaks du kan bruge til opskriften.
Et tip til dig: Det er meget billigere at købe en stor oksefilet og skære den ud til bøffer.
Hej Gitte 🙂
Hvor mange gram kød tror du at du brugte til denne?
Mvh
Anders
Hej Gitte,
Jeg prøvede din opskrift på et par lidt for senede striploins i går. For hulen, og Maren i skuret da! Det er ikke sidste gang der ryger bøffer i römeren. Der er i øvrigt stadig en rest af den fantastiske sovs, som får lov at hjælpe et par hakkebøffer en af dagene.
Tak for mad 🙂
Jeg kunne godt tænke mig at vide på hvor mange grader ovnen skal stå til straks af oksefilet med fløde og Champions .
Det står der ikke noget om i den fine opskrift.
Mvh Hanna Thomsen