Rugbrødschips med krydderi - sprøde og lækre* Vi kender det vist godt allesammen. Det dér med at have et halv-trist og halv-tørt daggammelt rugbrød i køleskabet.

Hvad stiller man mon op med det, hvis man ikke har lyst til at spise dem, men heller ikke har lyst til at smide mad ud?

Tjo man kunne jo lave en lækker øllebrød eller også kunne man jo lave rugbrødschips? Du ved de knasende, sprøde bidder som man kan købe i dyre domme hos bageren? De burde da være nemme at lave selv? Jep – det var de og det er rugbrødschips’ene du skal høre om i dagens indlæg. Jeg har aldrig prøvet at lave rugbrødschips før, men jeg kan betro dig, at efter dagens portion vil vi ALDRIG mere kassere tørt rugbrød fremover.

Rugbrødschips smager knasende godt og jeg dryssede dagens portion med kryddersalt. Andet krydderi kan sagtens bruges. Jeg glæder mig f.eks. til en variant med hvidløgsolie eller hvad med en pesto eller parmesan måske?Rugbrødschips med krydderi - nemme, sprøde og lækreLad eventyret om rugbrødschips’ene begynde. 🙂

Går du ind for Stop madspild, vil du juble her. Med rugbrødschips tryller du simpelthen en madvare om, som ellers bare – med stor sandsynlighed –  var blevet smidt ud. At resultatet ender som så stor en lækkerbisken, gør bare eventyret endnu bedre. 🙂

Sørg for at gemme dine rugbrødsrester og orker du ikke lige at trylle en portion “chips” på dagen, så frys resten ned og lav en stor portion på én gang. Rugbrødschipsene vil kunne holde sig 1 uges tid, vil jeg tro, hvis du opbevarer den under tætsluttende låg. Tro mig, de er spist længe før. 😉Rugbrødschips med krydderi - sprøde og lækre“Chips’ene” smager godt med lidt flødeost og er helt fortryllende til guacamole. En perfekt forret-snack til gæster, til studentergildet, som snack til drinks, som madbrød til suppe, som mellemmåltid når du er lækkersulten og gerne vil spare lidt på kalorierne?

Du vil faktisk opleve at blive mæt, når du spiser disse “chips” – jep, hvad siger du så? Chips spækket med fibre. Jeg er totalt fan og ærgrer mig bare over at det først er gået op for nu, at man kan trylle sådanne lækkerier ud af “ingenting” – næsten 🙂Rugbrødschips med krydderi - sprøde og lækreOg hvordan gør man så?

Tjo følg bare opskriften her. Jeg har kun skrevet ca. mængder, da jeg jo ikke præcist ved hvor stor din rugbrødsrest er. Du skal bare bruge olie, krydderi og rugbrød. Olie skal skiverne pensles med olien, til skiverne er mættede og så skal du drysse med yndlingskrydderi, f.eks. urtesalt eller hvidløg. That’s it.

Find opskriften lige her:

Rugbrødschips i ovn – opskrift. Stop madspild

Rugbrødschips med krydderi - sprøde og lækre
Lav sprøde rugbrødschips af din brødrest - nemme, sprøde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Rugbrød skåret i så tynde skiver som muligt
  • Rigeligt olie
  • Krydderurtesalt
  • evt. barbecuekrydderi eller paprika

Sådan gør du

  • Skær skiverne så tyndt som muligt, med en god savtakket kniv.
  • Skær skiverne i mindre stykker - trekanter, firkanter, store/små bidder. Du bestemmer.
  • Fordel rugbrødsskiverne på en bageplade der er belædt med bagepapir
  • Pensl med olie på den side der vender op. Pensl til rugbrødsstykkerne er "mættede" (du må ikke spare på olien)
  • Drys med groft salt eller krydderurtesalt
  • Bag ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Rugbrødschipsene er færdige, når de er sprøde og gyldne

Noter

Drys gerne med krydderier - barbecuekrydderi eller paprika måske?
Rugbrødschipsene kan holde sig 1 uges tid. Opbevar dem i tætsluttende beholder
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Knasende sprøde rugbrødschips – det lækreste stop madspilds-påhit

Rugbrødschips med krydderi - sprøde og lækreRugbrødschips’ene var virkelig et vellykket påhit. Jeg nød en skål “chips” imens jeg læste krimi i det fri og chips’ene forsvandt som dug for solen. De smagte skønt til guacamolen. “Chipsene” kan fint bruges til at “skovle” guacamole op med – skulle jeg hilse og sige fra en ven 🙂

Rugbrødschips er meget nemme at lave. Jeg lavede 3 fyldte pladser, for vores tiloversblevne rugbrød var ret stort. Jeg har nu fyldt en kagedåse og glæder mig til at komme hjem og overrække den til min eksamenslæsende søn. Jeg tror rugbrødschips vil være det helt perfekte eksamensguf 🙂

Billederne her viser hvor nem arbejdsprocessen er. Forberedelserne tager max. et kvarter:

Sådan laver du rugbrødschips – se billederne her:

Jeg håber rugbrødschips’ene vil smage dig. Sæt gerne dit eget aftryk på dem, med dit yndlingskrydderi måske?

Bon appetit – så er der serveret. Rugbrødschips i helt rette Stop Spild Af Mad stil 🙂Rugbrødschips med krydderi - sprøde og lækre


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.