Smelt chokolade i mikroovnen – det er super nemt.
Her får du en nem og hurtig opskrift på hvordan du tempererer chokoladen i mikroovn.
Nogle gange er de nemmeste tips altså bare de bedste.
Jeg smelter altid chokolade i mikrobølgeovnen. Måske du ikke lige har tænkt over at man så nemt kan gøre det? Tippet vil jeg da derfor straks dele med dig.
Måske du skal til at have travlt med julekonfekten? Så er det nemlig smart, at du lige hurtigt kan smelte en portion chokolade på få minutter.
Det kan jo også være at du bare skal bruge lidt chokolade til pynt på en kage?
Måske du skal lave en lækker dessert, som f.eks. denne Bailey cheesecake med chokolade. Det kan også være du vil prøve at lave hjemmelavede p-tærter? Få lækre opskrifter med smeltet chokolade nederst i dette indlæg.
Hvorfor smelte chokolade i mikroovnen?
- Det er især smart hvis du kun lige skal smelte en lille portion chokolade.
- Temperering over vandbad tager lang tid. I mikroovn kan du klare det på kun 1-1½ minut.
- Man kan spare penge på strømmen i forhold til at smelte chokoladen over vandbad i gryde
Du kan smelte både mørk chokolade, blød nougat, mælkechokolade og hvid chokolade i mikroovnen.
Tilberedningstiden afhænger af den chokolade mængde/type du skal smelte, så opskriften nedenfor er kun vejledende.
Smelt chokolade i mikroovn – så nemt er det. Få en god nem opskrift her

Ingredienser
- 100 gram chokolade (f.eks. eller den mængde du skal bruge) f.eks. Både mørk, mælkechokolade, hvid chokolade og blød nougat kan bruges
Sådan gør du
- Skær chokoladen i tern/mindre stykker og læg den f.eks. i en lille glasskål. Brug en skål/dyb tallerken, der kan tåle mikroovn. Gå ikke fra mikroovnen når du temperer chokolade
- Varm nu chokoladen 15-20 sekunder ved høj effekt og rør godt rundt. Varm den yderligere 5-10 sekunder og rør godt rundt. Varm nu chokoladen 2-5 sekunder og omrør. Forlæng evt. med 1-2 sekunder af gangen.
- Når chokoladestykkerne er ved at være smeltet, så omrør du godt, til alle resterende klumper chokolade er opløst. Chokoladen er nu blank, smeltet og klar til brug. Chokoladen kan smeltes få sekunder igen, hvis den skulle stivne, før du er færdig med at bruge den.
- Har du ikke smeltet nok chokolade i første omgang, så læg bare ny chokolade ned i skålen og smelt påny. Skrab chokoladen fra skålens ned en dejskraber
Noter
Tilberedningstiden afhænger af hvor stor en mængde chokolade du skal smelte.
Hvid chokolade og lys mælkechokolade smelter hurtigere end mørk chokolade og blød nougat endnu hurtigere.Smelt ikke din chokolade for længe, så bliver den mat i overfladen
Det er nemmest kun at smelte mindre mængder chokolade i mikroovnen (op til 200 gram) - så kan du nemmere styre processen.Tempering af chokolade i mikroovnen – prøv det, det er super nemt
Chokoladen smelter jeg altid helt uden brug af termometer. Du kan sagtens også bruge termometer, hvis du har sådan et.
Bruger du termometer, så gå efter disse temperaturer:
- Mørk chokolade – temperatur 31-32 grader (lillefingervarmt)
- Mælke chokolade – 30-31 grader
- Hvid chokolade – 29-30 grader
Vær obs på, at blød nougat, hvid chokolade og lys mælkechokolade smelter hurtigere end mørk chokolade med højt kakaoindhold.
Smelt ikke din chokolade for længe, så bliver den mat i overfladen.
Det er vigtigt at du bliver ved mikroovnen, imens du smelter chokoladen. Din chokolade kan nemt blive for varm/brænde og så skal hele mængden kasseres, og det er super ærgerligt.
Prøv at smelte din næste chokolade i microovnen. Start med en lille portion, og brug gerne en billig chokolade de første gange, til du lige får lidt øvelse.
Rigtig god fornøjelse med chokolade lækkerierne til dig. 🙂
Få tips til opskrifter du kan bruge din smeltede chokolade til her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
