Smelt chokolade i mikroovnen – det er super nemt.

Her får du en nem og hurtig opskrift på hvordan du tempererer chokoladen i mikroovn.

Nogle gange er de nemmeste tips altså bare de bedste.

Cornflakestoppe med mørk chokolade - nem konfekt

Jeg smelter altid chokolade i mikrobølgeovnen. Måske du ikke lige har tænkt over at man så nemt kan gøre det? Tippet vil jeg da derfor straks dele med dig.

Måske du skal til at have travlt med julekonfekten? Så er det nemlig smart, at du lige hurtigt kan smelte en portion chokolade på få minutter.

Det kan jo også være at du bare skal bruge lidt chokolade til pynt på en kage?

Måske du skal lave en lækker dessert, som f.eks. denne Bailey cheesecake med chokolade. Det kan også være du vil prøve at lave hjemmelavede p-tærter? Få lækre opskrifter med smeltet chokolade nederst i dette indlæg.

Cornflakestoppe med mørk chokolade - nem konfekt

Hvorfor smelte chokolade i mikroovnen?
  • Det er især smart hvis du kun lige skal smelte en lille portion chokolade.
  • Temperering over vandbad tager lang tid. I mikroovn kan du klare det på kun 1-1½ minut.
  • Man kan spare penge på strømmen i forhold til at smelte chokoladen over vandbad i gryde

Du kan smelte både mørk chokolade, blød nougat, mælkechokolade og hvid chokolade i mikroovnen.

Tilberedningstiden afhænger af den chokolade mængde/type du skal smelte, så opskriften nedenfor er kun vejledende.

Smelt chokolade i mikroovn – så nemt er det. Få en god nem opskrift her

Smelt chokolade i mikroovn - så nemt er det
Det er meget nemt at smelte chokolade i mikrobølgeovnen
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 2 minutter
Ret: Smelt chokolade i mikroovn - så nemt er det
Portioner: 1 portion
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram chokolade (f.eks. eller den mængde du skal bruge) f.eks. Både mørk, mælkechokolade, hvid chokolade og blød nougat kan bruges

Sådan gør du

  • Skær chokoladen i tern/mindre stykker og læg den f.eks. i en lille glasskål. Brug en skål/dyb tallerken, der kan tåle mikroovn. Gå ikke fra mikroovnen når du temperer chokolade
    Cornflakestoppe med mørk chokolade - nem konfekt
  • Varm nu chokoladen 15-20 sekunder ved høj effekt og rør godt rundt. Varm den yderligere 5-10 sekunder og rør godt rundt. Varm nu chokoladen 2-5 sekunder og omrør. Forlæng evt. med 1-2 sekunder af gangen.
    Smelt chokolade i mikroovn - så nemt er det
  • Når chokoladestykkerne er ved at være smeltet, så omrør du godt, til alle resterende klumper chokolade er opløst.
    Chokoladen er nu blank, smeltet og klar til brug. Chokoladen kan smeltes få sekunder igen, hvis den skulle stivne, før du er færdig med at bruge den.
    Smeltet chokolade
  • Har du ikke smeltet nok chokolade i første omgang, så læg bare ny chokolade ned i skålen og smelt påny. Skrab chokoladen fra skålens ned en dejskraber
    Smelt chokolade i mikroovn - så nemt er det

Noter

Tilberedningstiden afhænger af hvor stor en mængde chokolade du skal smelte.
Hvid chokolade og lys mælkechokolade smelter hurtigere end mørk chokolade og blød nougat endnu hurtigere.
Smelt ikke din chokolade for længe, så bliver den mat i overfladen
Det er nemmest kun at smelte mindre mængder chokolade i mikroovnen (op til 200 gram) - så kan du nemmere styre processen. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Tempering af chokolade i mikroovnen – prøv det, det er super nemt

Smelt chokolade i mikroovn - så nemt er det

Chokoladen smelter jeg altid helt uden brug af termometer. Du kan sagtens også bruge termometer, hvis du har sådan et.

Bruger du termometer, så gå efter disse temperaturer:
  • Mørk chokolade – temperatur 31-32 grader (lillefingervarmt)
  • Mælke chokolade – 30-31 grader
  • Hvid chokolade – 29-30 grader

Vær obs på, at blød nougat, hvid chokolade og lys mælkechokolade smelter hurtigere end mørk chokolade med højt kakaoindhold.

Smelt ikke din chokolade for længe, så bliver den mat i overfladen.

Det er vigtigt at du bliver ved mikroovnen, imens du smelter chokoladen. Din chokolade kan nemt blive for varm/brænde og så skal hele mængden kasseres, og det er super ærgerligt.

Prøv at smelte din næste chokolade i microovnen. Start med en lille portion, og brug gerne en billig chokolade de første gange, til du lige får lidt øvelse.

Rigtig god fornøjelse med chokolade lækkerierne til dig. 🙂

Smelt chokolade i mikroovn - så nemt er det

Få tips til opskrifter du kan bruge din smeltede chokolade til her:

1.

Baileys cheesecake med chokolade - i glas
Nem chokolade cheesecake i glas - med Baileys
Se opskriften her
Baileys cheesecake med chokolade - i glas

2.

Chokolade rosiner opskrift - nem juleslik
Chokoladerosiner - nemme slik til jul
Se opskriften her
Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift

3.

Cornflakestoppe med mørk chokolade - nem konfekt
Cornflakestoppe med chokolade og cornflakes er den nemmeste konfekt
Se opskriften her
Cornflakestoppe med mørk chokolade - nem konfekt

4.

Nougat knas med cornflakes og mandler
Nemme cornflakestoppe med blød nougat
Se opskriften her
Nougat knas med cornflakes & mandler

5.

Nougatbrud - nem nougat konfekt med hasselnødder
Nougatnøddedrømme - knas med nougat og ristede hasselnødder
Se opskriften her
Konfekt, karameller & slik de bedste opskrifter

6.

Bailey rosiner med chokolade - julekonfekt
Nem juleslik med rosiner, chokolade og Baileys
Se opskriften her
Bailey rosiner med chokolade - julekonfekt

7.

Guldkarameller - opskrift med kondenseret mælk
Hjemmelavede fløde karameller med kondenseret mælk
Se opskriften her
Guldkarameller - opskrift med kondenseret mælk

8.

Mozartkugler - nem jule konfekt med nougat
Nem marcipankonfekt med blød nougat og hasselnødder
Se opskriften her
Mozartkugler - nem jule konfekt med nougat

9.

Karameltærte med kondenseret mælk & valnødder
Nem tærte med karamel af kondenseret mælk, chokolade og valnødder
Se opskriften her
Karameltærte med kondenseret mælk og valnødder

10.

P-tærter med skumfiduser og peanuts - opskrift
Hjemmelavede p tærter med peanuts og skumfiduser
Se opskriften her
P-tærter med skumfiduser og peanuts - opskrift

11.

Skumfiduser med chokolade - nem opskrift
Nem juleskum med mælkechokolade
Se opskriften her
Skumfiduser med choklade - nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.