Solbærkage – uhm her får du en god nem opskrift på en skøn kage med solbær. Dejen kan du røre sammen på få minutter. Den nemmeste solbærtærte, du også kan lave med andre slags bær.
Jeg havde købt solbær i grøntboden og straks fik jeg lyst til at prøve at bruge dem i kage.
Først på sommeren bagte jeg disse solbærmuffins og de blev super gode. Solbær er søde og let syrlige – de er perfekte at bruge i kager også.
Ofte bruger vi jo nok mest solbær til solbærmarmelade eller solbærsaft, men de er altså også rigtigt gode at bruge i kage.
Jeg er vild med sommerkager med bær.
For nyligt bagte jeg også denne skønne kage med ribs. Skøn årstid, hvor vi kan eksperimentere med alle de lækre bær.
Du kan sagtens erstatte solbær med anden frugt også.
Denne kage vil også være god med f.eks. rabarber, æbler, pærer. Prøv den også med kirsebær eller brombær. Denne brombærtærte er også et hit.
Bær giver både smag og saftighed til kager og de let syrlige bær giver en god kontrast til søde kager. Kager med bær er friske i dagevis og bliver mere svampede som dagene går.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækre kager med bær. Allerførst så får du den nemme opskrift på den lækre kage med solbær.
Solbærkage – nem opskrift på kage med solbær
Ingredienser
- 200 gram solbær kan erstattes med andre bær/anden frugt. Kirsebær, ribs, blåbær, brombær?
- 1 spsk sukker
- 2 spsk hvedemel kartoffelmel eller Maizena kan også bruges
Kagedej:
- 2 æg
- 200 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker kan erstattes af ½-1 vaniljestang
- 100 gram smeltet smør smagsneutral f.eks. raps- eller solsikkeolie. Smeltet smør kan også bruges
- 200 gram hvedemel
- 1½ tsk bagepulver
- 1¼ dl mælk eller fløde fløde/tykmælk/yoghurt kan også bruges
- 1 nip salt
Drys/pynt
- 2-3 spsk perlesukker/rørsukker Kan udelades
- 1 håndfuld mandler grofthakkede. Kan udelades
- flormelis
Sådan gør du
- Skyl solbærrene og nip stilken af. Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle. Vend bærrene med 2 spsk hvedemel og 1 spsk sukker. Melet gør, at bærrene ikke så nemt synker til bunds i kagen.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende med elpisker. Smelt smørr i mikroovn el. gryde og vend det i æggemassen. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med smørret og mælken/fløden. Pisk ikke
- Vend kun med dejskraber, pisk ej her. Rør til dejen er klumpefri
- Smør et kagefad eller en tærteform og hæld først halvdelen af dejen i. Fordel solbærrene ovenpå. Min bageform målte 24 cm i diameter. Et tærtefad kan også bruges.
- Tilslut fordeler du resten af dejen ovenpå. Bred dejen ud så godt du kan med en dejskraber. Drys med perlesukker og evt. grofthakkede mandler
- Bag kagen midt i ovnen i ca. 35 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) eller til den er sprød, gylden, gennembagt, men stadig svampet/saftig. Bagetiden afhænger af formen. Tjek med en tandstikker om der hænger dej ved.
- Pynt evt. kagen med et drys flormelis. Nyd den gerne lun med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til.
Noter
Frosne bær kan bruges, men vend dem evt, i ekstra mel/kartoffelmel. Det vil opsuge noget af væden.
Erstat evt. 50 gram hvedemel med kokosmel. Kan også bages som muffins a la disse solbærmuffins.En sprød og svampet solbærtærte – der er nem og hurtig at lave. Servér gerne creme fraiche til din solbærkage
Toppen på solbærkagen er knasende sprød. Perlesukker og grofthakkede mandler i forening er et hit som kagetopping.
På bagedagen er solbærkagen helt sprød på toppen og svampet i konsistensen. Dagen efter bliver solbærkagen mere saftig, da solbærrene vil afgive mere saft med tiden. Kagen er derfor frisk i dagevis, uden at blive tør.
Du kan også bage solbærkagen som muffins. Beregn ca. den halve bagetid.
En solbærkage er lidt sødere end f.eks. en ribskage, så servér gerne creme fraiche til i stedet for vaniljeis. Den vil være et hit både som kage til kaffe og som dessert.
Vi nød den skønne kage med vores kaffegæster i sommerhuset. Solen skinnede fra en skyfri himmel. Mageløst 🙂
Skønt med hurtige nemme sommerkager med bær og frugt, man kan bage i en fart.
Snart er det brombær sæson og så glæder jeg mig til at prøve kagen med brombær. Skønt med alle de frugter og bær vi kan boltre os i, i sommerhalvåret.
Kan man bruge frosne solbær?
Mange af os har bær i fryseren, så tit får jeg spørgsmålet om man kan bruge frosne bær eller frossen frugt i kager. Det kan man sagtens, men bærrene/frugten vil afgive en del mere væde, end de friske bær.
Lad derfor bærrene/frugten dryppe godt af først eller vend dem i ekstra kartoffelmel iblandet lidt sukker. Det vil opsuge noget af væden.
Har du ingen friske eller frosne bær, så kan du også bage kagen med solbærsyltetøj. Få opskrift på en nem sandkage med syltetøj her.
Rigtig god fornøjelse med solbærkagen. Den var en stor succes hjemme hos os og jeg er sikker på at den også bliver et hit hjemme hos dig. 🙂
Prøv også denne kirsebærkage eller denne ribskage. Kagen kan også laves med blåbær, som denne blåbærkage med makroner.
Få mere inspiration til nemme lækre og kager med bær her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.