Brombærtærte – sprød, lækker og fedtfattig

 • Brombærtærte - nem, sprød og lækker
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Brombærtærte - nem, sprød og lækkerJeg ELSKER brombærtærte!

…og hvor kan man altså bare trylle en lækker tærte, hvis man kan finde en pose brombær i fryseren – eller er så heldig, at man kan plukke dem i skoven.

Kombinationen af sød tærte  og sommersøde bær er uovertruffen. Brombær har en sød og fyldig bærsmag – skønne bær og suveræne i en frugttærte.

Det eneste ærgerlige er, at man nemt får så frygteligt revet skind, når man skal plukke de sommersøde bær. Man må gå så grueligt meget igennem – men tro mig; brombærtærten er det hele værd. Kan du ikke opdrive brombær, så kan alle andre slags bær bruges til tærten. Frugt kan også bruges: pærer, æbler, nektariner, blommer.. totalt taknemmelig bær- frugttærte. Du bestemmer. 🙂Brombærtærte - nem, sprød og lækkerJeg var så heldig, at søde sommerhus-nabo-Lilian i sommers forærede mig en stor skål nyplukkede brombær. Jeg var så forudseende at putte bærrene i fryseren, til kage på lange, mørke vinteraftener eller til kaffevisitter, når søde mennesker kiggede forbi i sommerhuset.

I dag var vi så heldige, at min storesøster kom forbi sommerhuset. Hun bor i Ebeltoft og kører tit til den gode fiskemand i Bønnerup efter fisk -perfekt! Så passer det jo lige med at hun kan aflægge os et besøg? Skønt!Brombærtærte - nem, sprød og lækkerStoresøster kom med fisk til frokost og jeg nød jo bare, at der var en anledning til at bage kage til kaffen. Kagen blev en brombærtærte – selvfølgelig da og den smagte SKØNT!

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får opskriften lige her:

Brombærtærte - sprød, lækker og fedtfattig
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 6 -8 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 1 æg
 • 125 gram sukker
 • 3 tsk. vanillesukker
 • 25 gram smeltet smør.
 • dl. yoghurt/vanilje cheasy/tykmælk/ymer/kærnemælk
 • 225 gram mel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 3-400 gram brombær eller andre bær/frugt
 • Drys: Rørsukker.
 • Tilbehør: creme fraiche vanilleis, ell. flødeskum

Sådan gør du

 • Pisk æg og sukker til æggesnaps. Tilsæt vanillesukker, smeltet smør og tykmælk ell. lign. Rør godt. Tilsæt mel iblandet bagepulver. Pisk kun forsigtigt herefter, vend evt. blot med dejskraber.
 • Smør et tærtefad med smør. Fordel dejen heri, brug gerne en dejskraber.
 • Pynt kagen med brombær eller anden frugt. Prop bærrene lidt ned i dejen. Drys med perlesukker.
 • Bag kagen ca. 25-30 minutter ved 175 grader varmluft.
 • Kagen er færdig, når den er sprød og gylden og når der ikke hænger dej ved den gaffel du stikker i.

Brombærtærte - nem, sprød og lækkerJeg brugte vanilje cheasy, som er perfekt at bage med, men du kan bruge andre surmælksprodukter også. Det smarte er, at du kan reducere i fedtstofmængden, når du bager med surmælksprodukter og kagerne bliver faktisk også mere svampede og fugtige. Ret genialt.

Brug bare lige hvad du har på lager. Jeg brugte Cheasy fraiche og det giver en skøn vaniljesmag til kager. Når jeg bager tærte, bager jeg dem altid til de er ekstra sprøde på toppen. Kunsten er, at kagen ikke bliver tør. En knasende sprød top og en blød kagekrumme – så er jeg tilfreds.

Kagen der blev serveret til kaffen i sommerhuset i dag var helt perfekt. En total succes 🙂

Lad endelig bare denne dej være din tærtegrunddej, næste gang du skal bage frugttærte. Jeg kan stå 100% inde for den og mine kaffegæster også 🙂Brombærtærte - nem, sprød og lækkerKagen kan røres sammen på et kvarter og her ser du i billeder hvordan man gør, fra start til slut:

En rigtig lækker søndagskage – serveret på sommerhusservicet, kan du mon genkende det efterhånden? 😉

Så skønt med en kaffevisit i sommerhuset. Snakken gik og Kallehunden nød at blive overnusset af endnu flere. Brændeovnen buldrede og råkulden bankede på, men pyt. Selskabet var godt og kagen var god 🙂Brombærtærte - nem, sprød og lækkerEndnu en skøn weekend blev tilbragt i sommerhuset – en lidt amputeret weekend på kun 1 døgn. Glæder mig allerede til næste weekend, hvor jeg vil tage revanche. En hel weekend. Ahh <3

“Får hun aldrig nok af det sommerhus?”

Næh – aldrig – og et sommerhus er altså også skønt om vinteren. Bare lige et tip.

Det sommerhus har været det bedste vi har gjort for vores familie – vi nyder det alle mand – forældre og børn derude på skift og endnu bedre, sammen. <3Billedresultat for bagenørden sommerhusGod fornøjelse med bageriet til dig 🙂


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

18
Skriv en kommentar

9 Kommentar tråde
9 Tråd svar
1 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
9 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Linda Lautrup

5 stars
vi nyder denne tærte her hjemme, jeg har dog ikke prøvet den med brombær endnu, men med jordbær og æbler, når jeg putter æbleskiver i så putter jeg lidt kanel og kardemomme i dejen også og den er et hit, i dag vil jeg prøve med rabarbær, jeg skal have de sidste hevet op ad jorden i dag 😉

Majken

Skal bærene være tøet op når de skal på kagen?

winnie stærke

Glemte lige at tilføje, at jeg brugte græsk yoghurt 10 %, da vi ikke havde nogen af de andre produkter. Det fungerede fint.

winnie stærke

Superlækker tærte – og meget nem at lave.
Jeg læste lidt på kommentarerne , før jeg gik i gang og fulgte Mikkels forslag om 185 grader varmluft og så midt i ovnen i 30 min. Det gav en helt perfekt , gennembagt og stadig dejlig svampet kage.
Nyplukkede bær. Tærtefad ca 30 cm.
Vi har nu fået kagen for 3.gang – og den er et hit.
Tak for opskrift – og gode råd.
Hilsener fra Winnie

Sandra nissen

Meget tung dej. Tror en reduktion af mel ville gøre underværker, dét eller Ymer dur ikke som erstatning for yoghurt.

Mikkel

Jeg må også sige at bage-tid og temperatur er helt i skoven. Efter 30 min ved 150 grader varmluft, er kagen helt lys og ubagt. Jeg skruede efter 30 min op til 180 grader varmluft og gav så kagen ydereligere 15 min. Først efter jeg skruede op bagyndte kagen for alvor at hæve op. Jeg brugte friske nyplukkede brombær, og havde valgt et tærtefad på 30 cm. Jeg vil umiddelbart skyde på at 20-25 min ved 180 grader varmluft er mere hensigtsmæssigt. Men dette er ikke afprøvet. Mht. kagens smag da den endelig blev færdigbagt, så var den fin.

Tina Fejborg

Hej hej.
Hvor stor er den tærteform du bruger? Syntes slet ikke bagetiden holder. Efter 20 min på 150 er den stadig total flydende. Har en i ovnen lige nu, som indtil videre har fået 40 min på 175 grader og som stadig ikke er færdig bagt. Hvad gør jeg forkert?

Ulla bonnerup

Hej kan brombærtærten fryses ?

Doris Birch Friis

Hej Gitte
Din opskrift på “Brombærtærte, sprød, lækker og fedtfattig” er blevet testet med både en pose hindbær og sidste uge med blåbær/mosebøllebær fra sidste sommers indsamling ved sommerhuset. – Begge tærter blev vildt lækre og lette – første gang blev det med flødeskum, men i aftes var det med soft ice til – ikke dårligt! Hvis den skal være sprød, synes jeg dog, at den skal have min. 30 min, men det afhænger selvfølgelig af tykkelse.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer