Solsikkekager. Sprøde lækre havregrynsskager med solsikkekerner. Jeps sådan nogle dejlige småkager, skal du høre om i dag.
Skønt med gode gamle opskrifter på mad og kager, der florerer, næsten fra mund til mund, så de får lov at leve videre.

Den opskrift du skal høre om i dag, er netop sådan én opskrift. Havregrynssmåkager med solsikkekerner – det skulle prøves!
Vi har altid solsikkekerner hjemme og jeg er altid frisk på en bageudfordring. En sød læser, sendte et tip og straks var der småkager i ovnen.
I går skulle jeg besøge mine tidligere kolleger på biblioteket, så jeg fyldte kagedåsen med nybagte småkager.
Jeg ved jo, at de altid gerne er prøvekaniner på mine bageeksperimenter. 🙂

Hvad er solsikkekerner og hvordan smager de?
Det er super nemme småkager med solsikkekerner og andet knas som f.eks. havregryn eller hakkede nødder.
Småkagerne er super nemme at lave. Dejen kan nemlig røres på 2 minutter, bare med gaffel. Småkagerne bliver sprøde og lækre og smager lidt a la disse havregrynskager med sirup og peanuts.
Få tips til flere opskrifter på havregrynskager nederst i dette indlæg.
Mine kolleger godkendte kagerne og der blev guffet på kontoret. Virkelig nemme småkager at bage. Et fad kan være klar på et kvartér!
Den nemme opskrift vil jeg da straks dele med dig.
Solsikkekager – opskrift på småkager med solsikkekerner

Ingredienser
- 100 gram blødt smør
- 1 æg
- 150 gram sukker erstat gerne 75 gram med brun farin
- 3 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 150 gram solsikkekerner kan erstattes med f.eks. nødder/mandler/peanuts/græskarkerner?
- 100 gram havregryn
- 50 gram mel kan erstattes med glutenfrit mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk sirup mørk el. lys kan bruges. Kan udelades
Sådan gør du
- Lun evt. smørret 15 sekunder i mikroovn eller vent til det har stuetemperatur. Læg smørret i en skål og tilsæt sukker, vaniljesukker, salt, havregryn og solsikkekerner

- Rør ægget i og tilsæt mel og bagepulver

- Dejen kan røres bare med gaffel. Tilsæt sirup. Rør dejen godt. Det bliver en fast klistret dej

- Beklæd 2 bageplader med bagepapir og sæt nu dejen på i små klatter, med 2 teskeer. Kagerne flyder meget ud, så lav god afstand. Jeg fik plads til 16 kager på den ene plade og 20 på den anden

- Bag nu kagerne ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Hvis du bruger varmluft, kan du bage begge plader på samme tid. Kagerne er færdige, når de er gyldenbrune, og mest brune i kanten. Pas på de ikke bliver for mørke.

- Lad kagerne afkøle helt på bagepladerne, før du evt. putter dem i kagedåse. Kagerne bliver sprøde efter afkøling.

Noter
Solsikkekerner kan erstattes med nødder/mandler/peanuts
Kagerne kan evt. lægges sammen med smørcreme.Dyp evt. den ene halvdel af kagen i smeltet chokolade.
Solsikkekagerne kan holde sig minimum 1-2 uger i kagedåse. Er småkagerne bløde efter afkøling, kan de bages nogle minutter i ovnen igen.Havregrynskager med solsikkekerner – nemme sprøde lækre småkager
Småkagerne var en succes hos mine kolleger og de kom straks i det vittige hjørne. “Det må da være nogle sunde kager, når der både er havregryn og solsikkekerner i?”
Ja lad os bage sige det, sagde jeg. 😀
Det er jo stadig kager, men 36 småkager med kun 150 gram sukker og 100 gram smør, så er det ikke nogle mega usunde kager.
Småkager med fibre, der faktisk mætter rimeligt godt. Snup du bare et par stykker som sødt mellemmåltid. 🙂

Tips til opskriften:
- Du kan bruge halvt brun farin/sukker, det vil give en sødere karamelsmag.
- Solsikkekerner kan erstattes med nødder/mandler/peanuts/græskarkerner?
- Læg gerne kagerne sammen med smørcreme, få en god nem opskrift her.
- Dyp evt. den ene halvdel i mørk chokolade, det vil smage så godt.
- Vil du bage glutenfri solsikkekager, så erstat melet med glutenfrit mel f.eks. Finax eller mandelmel

De småkager må ud altså prøve. De er SÅ gode og super nemme at lave. Mon ikke du har alle ingredienser i dine køkkenskabe? Det havde jeg.
Solsikkekerner kan vi da sagtens bruge i kagerog søde sager. Det må vi da eksperimentere meget mere med.
Jeg var ved at glemme mine kager, så de blev pludselig lidt mørke. Heldigt jeg fik dem reddet, i sidste øjeblik. Knasende sprøde kager, men hold lige bedre øje med dine. 🙂
Skulle dine solsikkekager være bløde efter afkøling, så kan de sagtens bages nogle minutter igen.
Spring du bare på en portion. Så lækre solsikke havregrynssmåkager! Dem må du prøve.
Din familie og dine gæster vil blive vilde med dem. Småkagerne kan holde sig længe i kagedåse – lige til de er spist. 🙂
Rigtig god fornøjelse med kagerne.
Hvis du er vild med solsikkekerner, så prøv også at riste dem. Uhm – få opskrift her.
Få flere gode nemme opskrifter på havregrynskager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.







