Squashkage – uhm i dag får du opskriften på en sund fedtfattig kage med squash og æbler.

Squashkage nem sund fedtfattig kage opskriftEfterår betyder sæson for kager med krydderier og æbler. Æblekager i massevis!

Her i huset spiser vi æblekager i lange baner. Der er stadig et indsamlet æblebjerg der venter på at blive brugt til nye eksperimenterende æblekager. Lækkert!Squashkage nem sund fedtfattig kage opskrift

Æblekager bliver jeg aldrig træt af og man kan jo bage dem i 1000 afskygninger. En smagsprøve på nogen af dem jeg har bagt i tidens løb kan du finde på bloggen lige herne

Dagen i dag bød på endnu en æblekage og i dag i en lækker fedtfattig squashkageagtig-variant.

Uhm hvor var den god og mega saftig. Der er ikke meget fedtstof i dejen, og heller ikke meget sukker.

Det er æbler og squash der både søder og afgiver fugt til kagen i stedet for. Smart! Squashkage nem sund fedtfattig kage opskrift

Denne kage er perfekt at bage hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne. Den er faktisk et godt alternativ til mere usunde æble/squashkager.

Squashkagen kan fint spises som et sødt og lidt sundere mellemmåltid. Erstat også gerne halvdelen af hvedemelet med en lidt grovere melsort, hvis du synes?

Kagen holder sig frisk i dagevis, lige til lige til den er spist. 🙂Squashkage nem sund fedtfattig kage opskriftJeg droppede glasuren på kagen, men den vil helt sikkert også smage godt med noget sødt på toppen. evt. blot med et drys flormelis?

Du kan også lave en lækker osteglasur, rørt op med flormelis, vanilje og neutral flødeost. Den glasur er også skøn på en squashkage.

Frosting - opskrift på smørcreme med flødeost
Lækker ostecreme med smør - god til squashkager og gulerodskager
Se opskriften her
Frosting - ostecreme med flødeost og smør
Smørcreme med citron og vanilje - nem frosting opskrift
Citron smørcreme med vanilje - god til kager
Se opskriften her
Smørcreme med citron & vanilje - nem opskrift

Det er helt op til dig om du vælger topping og hvilken  🙂Squashkage nem sund fedtfattig kage opskriftIkke mere snak. Nu til opskriften:

Squashkage nem sund fedtfattig kage opskrift

Squashkage nem sund fedtfattig kage opskrift
Squashkage med æbler og kardemomme - nem og fedtfattig
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: squash, squashkage
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 300 gram revet squash ca. 1 squash. Kan erstattes af gulerødder
 • 300 gram revet skrællet æble ca. 4 stk
 • 3 æg
 • 1 dl sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 dl olie
 • 250 gram hvedemel erstat gerne 50-100 med grovere meltype
 • ½ tsk natron
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 tsk kanel
 • 2 tsk kardemomme
 • ½ tsk stødt allehånde
 • ½ tsk stødt nellike
 • Evt. 2 håndfulde rosiner

Sådan gør du

 • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende med en elpisker.
 • Tilsæt olie
 • Skræl og riv æblerne og tilsæt. Vend med en dejskraber
 • Riv squashen og tilsæt,
 • Bland alle de tørre ingredienser: mel, krydderier og bagepulver. Vend det i dejen med en dejskraber (sigt det gerne i, så undgår du klumper). Rør til dejen er godt blandet sammen og fri for klumper.
 • Tilsæt evt. rosiner
 • Smør en høj tærteform eller en firkantet form på ca. 25x30 cm
 • Hæld dejen i formen
 • Bag squashkagen ca. 50 minutter v. 150 grader varmluft. Bag kagen på ovnens nederste rille.
 • Kagen er færdig, når den ikke længere føles svuppende når du trykker ned på den. Prøv også strikkepinds-tricket, men kagen vil føles svampet og fugtig p.g.a. squash/æble, så den vil være mere fugtig end normalt.
 • Nydes lun som den er evt. med creme fraiche/ eller vaniljeskyr til.
 • Du kan også pynte kagen med glasur, når kagen er afkølet. Lav evt. osteglasur rørt op af 200 gram neutral philadelphia-flødeost, 100 gram flormelis, 1 tsk vaniljesukker og evt. lidt citronsaft

Noter

Squash kan erstattes med gulerødder
Kagen kan også bages som muffins
Kagen er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Den nemmeste kage med squash, duften er himmelsk og smagen skøn.

Squashkage nem sund fedtfattig kage opskriftDenne squashkage er let og lækker.

Man får slet ikke “for meget” hvis man snupper mere end et enkelt stykke. Den er en fristelse, men ikke nogen farlig én af slagsen. Den indeholder olie og sukker javist, men ikke i store mængder.

Jeg er totalt fan af squash-kage, især med osteglasur, men denne smager faktisk så godt, at den sagtens kan spises uden glasur-topping.

Squashkage nem sund fedtfattig kage opskriftKagen er rørt sammen på et kvarter og holder sig som sagt frisk i dagevis. Den er svampet og lækker.

Jeg er fuld af plusord når jeg skal beskrive denne kage, så spring du bare på.

Her ser du billeder af den nemme fremstillingsproces i billeder fra start til slut:

Sådan laver du nem og fedtfattig squashkage med æbler og krydderier – se billederne her:

Kagen er så fin og enkel og smager fortrinligt som den er.

Her i sommerhuset er det kun mig, der er kagespiser i disse dage, og så passer det jo helt perfekt, at kagen ikke er voldsomt syndig.

Til gengæld har jeg næsten spist 3 stykker allerede, så måske jeg skulle invitere naboerne på resten, før jeg får forgrebet mig på den?

Jeg er storfan af krydderkager og især de svampede af slagsen. Denne er helt perfekt. Er du til rosiner i bagværk, så stop dem endelig gerne i – jeg udelader 😉

Jeg fik brugt 4 æbler fra haven og det var jo ikke meget, når der er 30 tilbage i posen. Godt efterårsferien ikke er slut endnu. 🙂

Æbletærte med karamel af kondenseret mælk - sød og lækker
Æbletærte med karamel af kondenseret mælk - sød og lækker
Se opskriften her

Måske der venter en æblekage med karameltopping? Det dér ferie gør mig kreativ. Kagekreativ. Herlig feriebeskæftigelse 😉
Squashkage nem sund fedtfattig kage opskrift

Flere af jer har skrevet til mig, om jeg ikke er sød at tippe jer om de bøger jeg læser, især hvis der er nogle særligt gode anbefalinger i blandt.

På Facebook delte jeg i dag en anbefaling af Anne Mette Hancocks debutkrimi: Ligblomsten.

Det var et populært opslag og mange af jer havde allerede læst den. Faktisk skrev jeg også dér en hilsen til forfatteren og fik svar retur.

Sjovt at man i dag kan kommunikere direkte med forfatterene på de sociale medier. Dejligt det er nemmere for os læsere at give feedback. Det synes jeg er fedt 🙂Til dig der endnu ikke har læst “Ligblomsten”, så skynd dig at reservere bogen på dit nærmeste bibliotek.

Det kan du gøre fra dette link. Som en ægte bibliotekar vi jeg jo selvfølgelig råde dig til at låne den på biblioteket. Kommer det mon bag på dig? 😉

Bogen er godt skrevet og man kommer hurtigt ind under huden på hovedpersonerne i bogen. De har alle kant og karakter. Der er flere sideløbende fortællinger i bogen og gode beskrivelser af miljø og stemninger.

God bog drister jeg mig til at sige, selvom jeg kun er nået til side 100. Jeg vover alligevel at sende en anbefaling af sted til dig. Spring du bare på. 🙂

Bogen er perfekt til efterårsferien og jeg er glad for at det lige var den jeg valgte at tage med i sommerhus. Måske du kan nå at få fingre i den? 🙂

Rigtig god ferie til dig fortsat – hvis du også er så heldig.

Ferieglade hilsner til dig fra sommerhuset. Her se rdu et billede af min læsestol. Her vil jeg tilbringe meget af ferien  🙂