Chokoladekage med smørcreme. Uhm her får du en rigtig svampet chokolade med smørcreme ovenpå.
Halløjsa en lækker chokoladekage der blev fremtryllet i sommerhuset i dag. Svampet, blød og lækker og med den lifligste smørcreme på toppen.
Uhm, jeg er TOTALT fan af chokoladekager med smørcreme og derfor er denne chokoladeroulade f.eks. også en af mine favoritter.
I dag stod slaget i sommerhuset – skulle det være chokoladekage eller chokoladeroulade?
Uha det er ikke let med dette sommerhusdriverliv – man skal bare træffe så svære beslutninger! 😉
På Facebook har du fulgt mine anstrengelser og har set, at det blev chokoladekagen der vandt.
Du fulgte med, da kagen blev stillet til afkøling på terrassen i solskin og du så, da det første billede blev flashet.
Halløj en lækker kage! Alle mine chokoladekagedrømme blev opfyldt, så mere end rigeligt endda.
Chokoladekagen er overdådig, svampet og lækker. Smørcremen skulle egentlig have været inde midt i kagen, men sådan gik det ikke lige. Smørcremen kom ovenpå toppen og ved du hvad, kagen var underskøn!
Foretrækker du at flække chokoladekagen, og smøre cremen indeni, så gør endelig det. Du bestemmer.
Opskriften på den lækre chokoladekage får du lige he. Den er rigtig nem og ingredienserne vil du med stor garanti have i dit køkken.
Chokoladekage med smørcreme – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 1 stort æg ell. 2 små
- 200 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 gram smeltet smør
- 1 dl mælk/tykmælk/kærnemælk surmælksprodukt er godt at bruge
- 250 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk kakaopulver
- 2 dl kogende vand
- 100 gram grofthakket mørk chokolade
Smørcreme
- 150 gram blødt smør
- 2 pasteuriserede æggeblommer salmonellefrie æggeblommer kan også bruges
- 150 gram flormelis ca. 3 dl
- 1 vaniljestang ell. 2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
Chokoladekage:
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
- Tilsæt smeltet smør (smeltes 30 sekunder i mikrobølgeovnen)
- Bland kakaopulver, natron og bagepulver med hvedemelet. Tilsæt det skiftesvis med mælken. Tilsæt kogende vand.
- Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
- Beklæd en lille bradepande med bagepapir. Min form var 25 x 30 cm. Ønsker du en fladere kage så hæld dejen i en større bradepande. Du kan også bruge en mindre form og så flække kagen i stedet.
- Bag kagen 30 minutter v. 150 grader varmluft. Laver du en kage med større diameter, skal bagetiden reduceres. Bager du en højere kage, skal bagetiden forlænges.Kagen må ikke bage for længe, for så bliver den tør. Det er bedst, hvis den føles lidt blød. Stik gerne en strikkepind i, for at dobbelttjekke.
- Stil kagen til afkøling. Tag den gerne ud af formen imens.
Smørcreme:
- Blødgør smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen.
- Bland æggeblommer, vaniljesukker og flormelis med smørret.
- Bruger du vaniljemarv, skal marven skrabes ud og blandes med lidt sukker/flormelis
- Rør smørcremen med en dejspatel til den er klumpefri
- Flæk kagen - hvis du har bagt en høj kage, eller halvér den, hvis du har bagt en flad kage i stor bageform. Smør smørcremen på den helt kolde kage og læg en kagehalvdel ovenpå. Er du doven - som jeg - kan smørcremen også bare smøres på toppen.
- Stil kagen koldt 10 minutter før servering. Nydes med en god kop kaffe til
Noter
Hvis du bruger en mindre form, bliver kagen højere og så kan den også flækkes og smørcremen smøres indeni
Kagen holder sig frisk på køl i 2-3 dage - tildæk den godtVerdens bedste chokoladekage, nu i en endnu lækrere version med smørcreme:
Måske du kan genkende opskriften? Det er – næsten – en tro kopi af Verdens Bedste Chokoladekage.
Det er faktisk en sød bloglæser der har givet mig ideen til at lave smørcreme til kagen.
Sikke da en pragtfuld ide – bestemt ikke sidste gang. Tror smørcreme kommer til at erstatte glasur på chokoladekager fremover. Så meget tak for tippet kære bloglæser 🙂
Kagen er en klassisk chokoladekage, som jo faktisk også smager ganske fint classic – uden glasur eller anden topping.
Ønsker du en mere fedtfattig kage, kan et drys flormelis også fint gøre det. Indrømmet – serveret med smørcreme, rykker dagens kage lige op i luksus-udgave. Et totalt hit og en fornem kage at servere til en dessert måske?Her i familien var kagen en stor succes.
Måske du synes fremstillingsprocessen lyder uoverskueligt lang? Bare rolig – kagen er nem at bage. Her kommer lige lidt billeder af arbejdsprocesssen fra start til slut.
Sådan laver du chokoladekage med smørcreme – se billederne her:
Med lidt god vilje, kunne vi jo sige, at smørcremen er påskegul?
Skulle vi ikke bare kalde kagen en oplagt solgul påskekage, perfekt til sæsonen? Du kunne jo pynte kagen med små chokolade påskeæg? Bare lige en idé
Jeg tror helt sikkert, at kagen kunne blive et hit på kagebordet, hjemme hos dig.
Her tror jeg nu ikke kagen holder helt til påske. Vi skal vist være heldige, hvis der er kage tilbage til kaffegæsterne i morgen 😉
Rigtig god fornøjelse med chokoladekagen til dig.
Få flere opskrifter på nemme lækre chokoladekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Kan man lave smørcremen dagen før og stille på køl og smøre på dagen efter?? 🤔