Bønnesalat. Uhm i dag får du opskriften på en nem og lækker bønnesalat med feta, rødløg, tomat og hvidløg.
En perfekt salat til en god oksesteg.
På bloggen finder du mange opskrifter på lækre oksestege med ovnkartofler, hvor denne bønnesalat ville passe perfekt til.
Bl.a. denne opskrift på cuvettesteg med ovnbagte succeskartofler
Til en god oksesteg er grønne bønner et hit. Kogte bønner er ok, men bønnesalat er ENDNU BEDRE! 🙂En bønnesalat er meget nem at lave og den smager godt til rødt kød, men også til mange andre retter.
Den er perfekt grilltilbehør, og faktisk kan den også snildt laves om til en lækker pastasalat – tilsæt så blot kogt pasta.
Prøv den også med kogte kartofler i, så har du vupti lavet en lækker kartoffelsalat. 🙂
Jeg bruger gerne den gode puck feta ost til bønnesalaten. Enten skærer jeg den i tern eller smuldrer på. Det er klart den bedste feta ost synes jeg. Bare lige et tip til dig. 🙂
Bønnesalat vil være perfekt at servere på et buffetbord, til gæster eller som tilbehør til aftensmaden en hverdag eller i weekenden.
Salaten smager så godt at jeg næsten kan spise den som den er, som hovedret. En evt. rest, smager også godt til frokost dagen efter. Uhm <3
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Bønnesalat med feta, tomater og rødløg – få en nem opskrift her
- Portioner: 6 pers.
Ingredienser
- 1 kg frosne grønne bønner ca. kogte kolde bønner kan også bruges
- 2-400 gram feta gerne en ½ puck feta skåret i tern eller smuldret over. Kan udelades
- 3-500 gram cocktailtomater skåret i halve. Kan erstattes med alm. tomater
- 3-4 forårsløg Skåret i tynde skiver. Kan udelades
- 2 små eller 1 stort rødløg. fintsnittet. Kan udelades
Olie-eddike marinade:
- 3-4 spsk olie gerne extra jomfru olivenkerne raps- eller solsikkeolie kan også bruges
- 2 spsk hvidvinseddike el. æblecidereddike
- 1 tsk dijonsennep el. sød fransk sennep. Sennep kan udelades
- 1 tsk akaciehonning el. anden honning/sukker
- 1 fed friskpresset hvidløg Du kan evt. tilsætte mere. Kan udelades
- salt/peber - friskkværnet gerne hvidløgspeber
Sådan gør du
- Start med at koge bønnerne 5- 8 minutter. De skal stadig have lidt "bid". Kan også koges i mikroovn Lav marinaden imens.
- Hæld vandet fra bønnerne og lad dem køle af. Snit imens rødløg og forårsløg
- Når bønnerne er kølet af kan marinaden røres i.
- Tilsæt rødløg og forårsløg. Hæld marinaden over over. Vend salaten, så marinaden fordeles. Pynt til slut med fetatern og halverede cocktailtomater.
- Lad bønnesalaten trække i køleskabet, til den skal serveres
Noter
Kogt pasta eller kogte kolde kartofler er også fine i denne bønnesalat
KFetaen kan undværes, hvis du ønsker en mere fedtfattig bønnesalat. Bønnesalaten kan holde sig på køl 1-2 dage. Perfekt som frokost salat dagen efterBønnesalaten kan også laves med en rest kolde bønner
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen
En skøn salat med grønne bønner med olie-eddikedressing
Rødløg, feta og forårsløg er perfekte at bruge i denne bønnesalat
En salat med bønner, er som sagt perfekt til oksesteg. Den kan også spises til alle mulige andre retter. Den er også perfekt som den er, som frokostret.
Smagen er frisk og syrlig/sød p.g.a. den lækre olie eddike-marinade med sennep. Den kan laves med eller uden hvidløg.
Kombinationen af hvidvinseddike, dijonsennep og akaciehonning er bare skøn, kan jeg godt fortælle dig.
Den sennepsdressing / sennepsmarinade, kan du bruge som base i rigtigt mange andre salater også.
Har du kogte bønner til overs, er det endnu nemmere, for så kan bønnesalaten laves på 5 minutter.
Marinaden får du hurtigt styr på at lave. Salaten vil forsvinde som dug for solen. 🙂
Til vores oksesteg smagte den syrligt/søde bønnesalat perfekt. Jeg håber også at den vil smage dig 🙂
Få flere gode opskrifter på bønnesalater her:
1.

2.

3.

4.

5.
