Ærtepesto smager skønt og så er det super nemt at lave. Her får du en god opskrift på pesto med ærter. En frisk variant til den klassiske pesto.
Denne ærtepesto er lækreste tilbehør du kan lave både sommer og vinter, for den kan laves med frosne ærter. Dem kan vi jo heldigvis købe billigt hele året rundt.
Denne pesto med ærter er ekstra billig at lave, for jeg har også bare brugt solsikkekerner i stedet for de dyre pinjekerner. Mandler kan også bruges.
En skøn pesto der smager skønt, er også super sund og vitaminrig og tjek da også lige den farve. En portion ærtepesto vil pynte på ethvert middagsbord.
Du kan servere din ærtepesto, dér hvor du ellers ville servere al anden pesto: Brug den som “dip” til brød, til pasta, tapas eller bare som tilbehør til aftensmaden.
Faktisk så kan man lave pesto med alle forskellige slags grøntsager og krydderurter.
Prøv. f.eks. også denne spinatpesto, eller en gulerodspesto måske? Få flere opskrifter på pesto nederst i dette indlæg.
Ærtepesto – nem opskrift på pesto med ærter
Ingredienser
- 300 gram ærter frosne, der er optøet. Kan erstattes med f.eks. frisk basilikum, spinat, gulerødder, persille, rucola?
- 25 gram solsikkekerner kan erstattes med pinjekerner eller mandler
- ¼ dl olie til passende konsistens. Raps, solsikkeolie eller jomfruolivenolie kan også bruges.
- 1 fed hvidløg smag til. Mere kan bruges, hvidløg kan også udelades
- 25 gram parmesanost kan udelades
- 1 tsk citronsaft smag til
- salt smag til
Sådan gør du
- Optø de frosne ærter ved at lade posen ligge i stuetemperatur eller overhold dem vand, så går det hurtigere. Hæld vandet fra og hæld ærterne i en høj skål.
- Tilsæt solsikkekerner, parmesanost i tern, olie, citronsaft og hvidløg.
- Blend nu pestoen, til den er fin og helt purere. Jeg brugte min stavblender. Tilsæt evt. lidt ekstra olie/citronsaft, hvis pestoen virker for fast.
- Smag ærtepestoen til med salt og evt. lidt akaciehonning/sukker. Så er din pesto klar til brug.
Noter
Prøv en pesto med ærter, den har en frisk smag og den fineste farve. En nem pesto, der er billig at lave
Vi behøver da ikke spise og servere ærter på samme måde hver gang vel?
Denne pesto har en god frisk smag af både hvidløg og parmesan. Du kan sagtens skrue op for mængden af hvidløg eller du kan lave pestoen uden hvidløg.
Faktisk så kan du også lave pesto uden parmesanost, så minder den lidt om denne ærtepure.
Det er genialt at man kan købe en pose frosne ærter for en ti’er tit. De frosne ærter indeholder en masse vitaminer og har den fineste smag.
Du behøver ikke koge ærterne før brug, så du kan lave din ærtepesto på få minutter. Når du springer kogningen over, så bevares alle vitaminer også og ærtesmagen træder endnu bedre frem.
Måske du skulle prøve denne ærtepesto som tilbehør til aftensmaden i aften? Rigtig god fornøjelse med den.
Prøv også disse franske ærter med bacon, denne ærtesalat med creme fraiche eller denne ærtesaalat med tomat eller denne ærtesalat med flødeost.
Få flere opskrifter på pesto her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.