Æblecrumble med mandler. Verdens bedste æblecrumble – jeg tør godt vove pelsen! I dag får du opskriften på den dejligste æblekage.Æblecrumble med mandler den bedste opskriftJeg har lavet en del “crumbler” efterhånden og ja denne indtager en førerposition.

Pudsigt nok, så er opskriften også en af de nemmeste og enkleste jeg nogen sinde har bagt. Tricket er rigeligt sukker og smør og så en stor klat flødeskum ved servering.

Crumblen kan laves på et kvarter. Hvis den skal spises til dessert, kan den bare sættes i ovnen imens i spiser hovedretten.

En halv time senere, så er der lun crumble til dessert. Servér vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til. Uhm – du og dine gæster vil komme i kagehimlen!Æblecrumble med mandler den bedste opskrift

Verdens bedste æblecrumble med mandler og flødeskum!

En både nem og meget lækker æblekage, der kan laves på alle tider af året og med anden frugt også.

Du kan bruge lige den frugt/de bær, der er i sæson lige nu: rabarber, blommer, pærer, jordbær, brombær?

Dine gæster vil kigge beundrende på dig og sige: “SÅ lækker kage. Imponerende! Hvordan gør du?”

Lad mig afsløre med det samme; med denne kage kan du score virkeligt nemme points med ganske få anstrengelser. Alle kan bage den og den lykkes hver gang.

Crumbleopskriften vil du kunne huske i hovedet fremover: Du skal nemlig bruge den samme mængde af hver: smør, mel og sukker. Voila!

Det er verdens nemmeste kage – og samtidigt også den lækreste.
Æblecrumble med mandler den bedste opskriftOpskriften får du lige her:

Æblecrumble med mandler – få den bedste nemmeste opskrift her

Æblecrumble
En lækker æblecrumble med mandler, der er meget nem at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Æblecrumble med mandler
Kategori: Dessertkager
Keyword: æble, æbler, mandler
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6-8 æbler kan erstattes med anden frugt: blommer, rabarber, pærer, brombær?
  • 200 gram sukker
  • 200 gram mel Du vil kunne udskifte ca. 50 gram med havregryn
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk kardemomme
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 200 gram blødgjort smør
  • 2 håndfulde grofthakkede mandler eller lidt flere.

Sådan gør du

  • Skær æblerne i skiver og læg dem i et stort smurt tærtefad. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle æblerne.
  • Bland sukker, mel og krydderier.
    Æblecrumble
  • Smuldr smørret i melblandingen og fordel "smulderet" over æblerne. Fordel blandingen godt imellem æblestykkerne.
    Æblecrumble
  • Hak mandlerne groft og fordel dem på toppen af kagen.
  • Bag crumblen ca. 30 minutter v. 150 grader varmluft eller til den er gylden og sprød.
    Æblecrumble
  • Nydes med flødeskum, vaniljeis, creme fraiche ell. lign.
    Æblecrumble

Noter

Æblecrumblen kan laves med anden frugt: prøv f.eks. med pærer, blommer eller rabarber
Du kan erstatte lidt af hvedemelet med havregryn, hvis du ønsker en lidt grovere æblecrumble
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Crumble med æble – den nemmeste æblekage med smuldredej du kan bage

Æblecrumble med mandler den bedste opskrift

Skønt med kager, hvor du kun skal bruge basisingredienser, du med garanti har i dine køkkenskabe.

Kagen kan serveres for familien en dag hvor I er lækkersultne og det skal gå lidt hurtigt.

Den kan også fint gå an som servering for gæster, da den vil både kunne gå an på et dessertbord og et kagebord.

Kagen er nem at lave og kan laves i forvejen før gæsterne ankommer. Lun den bare lige i ovnen før servering .Æblecrumble med mandler den bedste opskrift

En æblecrumble er oplagt at lave i æblesæsonen, men heldigvis har vi jo nem adgang til gode æbler året rundt i herhjemme.

Crumblen kan laves med næsten al anden slags frugt og bær også, så du kan finde på din helt egen variant.

Kanel og kardemomme er dog bedst til æble/pærecrumble, så undlad evt. disse krydderier hvis du bruger anden frugt.

Brug gerne nedfaldsfrugt eller runkne æbler. Skræl dem evt. hvis de har for mange stødmærker ell. lign. Stop æblespild – stop madspild.

Æbler smager ganske glimrende i kage, også selvom de er runkne. Smid dem endelig ikke ud.Æblecrumble med mandler den bedste opskriftMandler smager skønt i en crumble. De både pynter og smager fantastisk på toppen af kage. De bliver helt sprøde og ristede. Perfekte til kage med frugt især. Tilsæt gerne mere end et par håndfulde mandler, jo flere jo bedre.

Hvis du gerne vil have en lidt grovere crumble, så kan du erstatte ca. 50 gram hvedemel med f.eks. havregryn.

Lækker lækker kage! Kombinationen af sprøde crumble topping, syrligt-søde æbler, kardemomme & kanel og flødeskum. Oh la la.

De knasende sprøde mandler er bare ekstra bonus.

Denne opskrift er så nem at der er en chance for at vi kan huske udenad:

Prøver lige: 200 gram sukker, 200 gram hvedemel, 200 gram smør, krydderier, mandler og æbler. Den sidder lige i skabet!

Verdens bedste æblecrumble! Den må du prøve.

Rigtig god fornøjelse med æblekagen til dig.Æblecrumble med mandler den bedste opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.