Æblecrumble med mandler. Verdens bedste æblecrumble – jeg tør godt vove pelsen! I dag får du opskriften på den dejligste æblekage.Jeg har lavet en del “crumbler” efterhånden og ja denne indtager en førerposition.
Pudsigt nok, så er opskriften også en af de nemmeste og enkleste jeg nogen sinde har bagt. Tricket er rigeligt sukker og smør og så en stor klat flødeskum ved servering.
Crumblen kan laves på et kvarter. Hvis den skal spises til dessert, kan den bare sættes i ovnen imens i spiser hovedretten.
En halv time senere, så er der lun crumble til dessert. Servér vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til. Uhm – du og dine gæster vil komme i kagehimlen!
Verdens bedste æblecrumble med mandler og flødeskum!
En både nem og meget lækker æblekage, der kan laves på alle tider af året og med anden frugt også.
Du kan bruge lige den frugt/de bær, der er i sæson lige nu: rabarber, blommer, pærer, jordbær, brombær?
Dine gæster vil kigge beundrende på dig og sige: “SÅ lækker kage. Imponerende! Hvordan gør du?”
Lad mig afsløre med det samme; med denne kage kan du score virkeligt nemme points med ganske få anstrengelser. Alle kan bage den og den lykkes hver gang.
Crumbleopskriften vil du kunne huske i hovedet fremover: Du skal nemlig bruge den samme mængde af hver: smør, mel og sukker. Voila!
Det er verdens nemmeste kage – og samtidigt også den lækreste.
Opskriften får du lige her:
Æblecrumble med mandler – få den bedste nemmeste opskrift her
Ingredienser
- 6-8 æbler kan erstattes med anden frugt: blommer, rabarber, pærer, brombær?
- 200 gram sukker
- 200 gram mel Du vil kunne udskifte ca. 50 gram med havregryn
- 1 spsk kanel
- 1 spsk kardemomme
- 2 tsk vaniljesukker
- 200 gram blødgjort smør
- 2 håndfulde grofthakkede mandler eller lidt flere.
Sådan gør du
- Skær æblerne i skiver og læg dem i et stort smurt tærtefad. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle æblerne.
- Bland sukker, mel og krydderier.
- Smuldr smørret i melblandingen og fordel "smulderet" over æblerne. Fordel blandingen godt imellem æblestykkerne.
- Hak mandlerne groft og fordel dem på toppen af kagen.
- Bag crumblen ca. 30 minutter v. 150 grader varmluft eller til den er gylden og sprød.
- Nydes med flødeskum, vaniljeis, creme fraiche ell. lign.
Noter
Crumble med æble – den nemmeste æblekage med smuldredej du kan bage
Skønt med kager, hvor du kun skal bruge basisingredienser, du med garanti har i dine køkkenskabe.
Kagen kan serveres for familien en dag hvor I er lækkersultne og det skal gå lidt hurtigt.
Den kan også fint gå an som servering for gæster, da den vil både kunne gå an på et dessertbord og et kagebord.
Kagen er nem at lave og kan laves i forvejen før gæsterne ankommer. Lun den bare lige i ovnen før servering .
En æblecrumble er oplagt at lave i æblesæsonen, men heldigvis har vi jo nem adgang til gode æbler året rundt i herhjemme.
Crumblen kan laves med næsten al anden slags frugt og bær også, så du kan finde på din helt egen variant.
Kanel og kardemomme er dog bedst til æble/pærecrumble, så undlad evt. disse krydderier hvis du bruger anden frugt.
Brug gerne nedfaldsfrugt eller runkne æbler. Skræl dem evt. hvis de har for mange stødmærker ell. lign. Stop æblespild – stop madspild.
Æbler smager ganske glimrende i kage, også selvom de er runkne. Smid dem endelig ikke ud.Mandler smager skønt i en crumble. De både pynter og smager fantastisk på toppen af kage. De bliver helt sprøde og ristede. Perfekte til kage med frugt især. Tilsæt gerne mere end et par håndfulde mandler, jo flere jo bedre.
Hvis du gerne vil have en lidt grovere crumble, så kan du erstatte ca. 50 gram hvedemel med f.eks. havregryn.
Lækker lækker kage! Kombinationen af sprøde crumble topping, syrligt-søde æbler, kardemomme & kanel og flødeskum. Oh la la.
De knasende sprøde mandler er bare ekstra bonus.
Denne opskrift er så nem at der er en chance for at vi kan huske udenad:
Prøver lige: 200 gram sukker, 200 gram hvedemel, 200 gram smør, krydderier, mandler og æbler. Den sidder lige i skabet!
Verdens bedste æblecrumble! Den må du prøve.
Rigtig god fornøjelse med æblekagen til dig.
Tak for tippet Gitte. Vil forkæle mine madklub piger med denne dessert på fredag.
Kh Tina.
Hej Gitte,
Hvor mange personer er opskriften til, sådan cirka?
Mvh Tine
Du har helt ret, den er superlækker ?. Jeg havde lidt dej tilovers, som jeg samlede til en fast dej. Efter en time eller to i køleskab kunne jeg skære dejen i skiver, og efter en tur i ovnen i ca. 12 minutter ved 180 grader, var der de lækreste småkager.
Må desværre konstatere at denne kage blev total fiasko – vil ikke anbefale den. Fulgte opskriften til punkt og prikke.
Hej,
Jeg skulle i dag lave en æble crumble til min familie og gik flere opskrifter igennem, da jeg ville finde den helt rigtige. Jeg valgte til sidst denne opskrift, og det har jeg ikke fortrudt. Den smagte helt fantastisk. Jeg tilføjede dog lidt til opskriften; Jeg vendte de skiveskårede æbler i citron. Så brugte jeg 100g brun farin og 100g sukker i stedet for de 200g sukker. Og det var bare en god oplevelse, så tak for opskriften.
Hej Gitte
Tjek bloggen smitten kitchen, hun lavede også crumple i sidste uge, og jeg har endnu ikke prøvet en af hendes opskrifter, der ikke sad lige i skabet 🙂