Kringle med marcipan og rabarber. Her får du en god nem opskrift på lækre kringler – én med Nutella og en med rabarber, marcipan og syltetøj.
Kringler med marcipan & rabarber - opskrift

Jeg er normalt ikke den store kringlekunster. Normalt springer jeg også gerne over hvor kringlegærdet er lavest og bager på den lynhurtige måde med bagepulver.

Denne gang springer jeg IKKE over hvor noget gærde er lavest. Dagens kringle er skam lavet med gær. En rigtig traditionel gærkringledej, men den er nem alligevel. Spring bare på.Kringler med marcipan & rabarber - opskrift
Af denne portion bliver der 2 kringler, jeg lavede den ene med Nutella og den anden med fyld af marcipan og syltetøj.

Jeg brugte et glas rabarbersyltetøj, perfekt med lidt rabarbersyrlighed til kringle, hvis man spørger mig. Du  kan også sagtens bruge rabarberkompot  eller andet syltetøj/kompot.

Her kommer opskriften. Den er nem:

Kringle med marcipan & rabarber – få en god nem opskrift hér

Nemme kringler med Nutelle og marcipan og syltetøj
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 2 kringler
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,75 dl. lunken mælk
  • 75 gram smeltet smør
  • 25 gram gær
  • 3 spsk sukker
  • Et knivspids salt
  • 300 gram hvedemel ca. 5 dl
  • Pensling: Sammenpisket æg eller tykmælk
  • Drys: Perlesukker og mandelflager eller grofthakkede nødder/mandler

Fyld kringle 1:

  • 4-5 spsk Nutella ca. ½ glas+ mandelflager

Fyld kringle 2:

  • 100 gram revet marcipan
  • 5-6 spsk syltetøj f.eks. hindbær eller rabarber. Du kan bruge lige den syltetøj du har på lager.

Sådan gør du

  • Lun mælken og smørret i en gryde sammen. Mikroovn kan også bruges. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker
  • Tilsæt salt og hvedemel lidt efter lidt. Der skal kun lige tilsættes mel, til dejen kan slippe fad og fingre.
    Kringler med marcipan & rabarber - opskrift
  • Lad dejen hæve ½ time et lunt sted i skålen, tildækket med et klæde.
  • Del dejen i to og rul en dejklump ud af gangen, til et langt rektangel

Kringle 1:

  • Smør Nutella på midten og drys med mandelflager
    Kringler med marcipan & rabarber - opskrift
  • Fold enderne af dejen lidt indover, så fyldet ikke løber ud og fold herefter kringlesiderne henover midten
    Kringler med marcipan & rabarber - opskrift
  • Pensl med tykmælk eller æg og drys med perlesukker og mandelflager
    Kringler med marcipan & rabarber - opskrift

Kringle 2:

  • Smør syltetøj inde på midten og drys med revet marcipan. Følg samme procedure som ved kringle 1
    Kringler med marcipan & rabarber - opskrift
  • Flyt forsigtigt kringlerne over på en bageplade beklædt med bagepapir og lad kringlerne hæve ½ time på bagepladen.
  • Bag kringlerne midt i ovnen i ca. 12-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bag dem ikke for længe, så kan de blive tørre.
    Kringler med marcipan & rabarber - opskrift
  • Nyd kringlerne straks eller lad dem køle lidt.

Noter

Kringlerne kan fryses
Du kan bruge al slags fyld til kringlerne.
Marcipanremonce, vaniljecreme, æblefyld, rosiner, almindelig remonce med smør og sukker, vaniljecreme, syltetøj
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme lækre kringler – og du kan bruge al slags fyld

Sprøde lækre kringler med dejligt fyld. Du kan tro, der var jubel i min familie, da jeg tog kringlerne ud af ovnen.

Det var lige lidt svært at forklare på skrift, hvordan man folder kringlerne.

Enderne stoppes indover først og herefter foldes de lange sider indover, er du med på den? Håber billedet hér kan hjælpe lidt?Kringler med marcipan & rabarber - opskrift

Totalt lækker Nutella-kringle. Syndig kringle. Nemt kringlefyld, hvis du lige har et glas Nutella I ikke kan få spist? Det havde jeg.

Perfekt med Nutella-kringle, hvis du har ægte Nutellafans i familien eller blandt dine gæster. I min familie var der flere fans 🙂
Kringler med Nutella - opskriftHer kan du se kringleprocessen i billeder fra start til slut:

Sådan laver du kringle med Nutella og med marcipan/rabarber. Se billederne her:

Jeg fik ikke taget et smukt billede af Nutella-kringlen, det beklager jeg. Til gengæld blev den spist først og var den største succes. Rabarberkringlen var vi også vilde med. Syrligheden gør nemlig noget godt for kringlen.

Er du mere til en ægte kringleremonce, kan du finde en opskrift på den lige her. Du kan også bruge marcipanremonce i kringlen eller vaniljecreme?

Her ser du et billede af rabarberkringlen lige her. Haps – sprød og lækker og lige til at sætte tænderne i. Kringler med marcipan & rabarber - opskrift

Hvad smager så bedst, kringle med gær eller galopkringle med bagepulver?

Dem begge faktisk. Smagsmæssigt er jeg fan af begge.

Bagepulverkringle holder sig ikke frisk længe, til gengæld er den mere sprød. Gærkringle bliver mere saftig og smager mere “rigtigt” af kringle. Du bestemmer. Det er din tid i køkkenet der skal afgøre det.Kringler med marcipan & rabarber - opskrift

Det er klart hurtigst at bage bagepulverkringle, så hvis du får uventede gæster, og det skal gå tjept, er det da dem du skal bage.

Hvis du gerne vil prøve kringlerne med bagepulver, så prøv f.eks. disse kringler med marcipan og æble, kringle med marcipanremonce,  med remonce uden marcipan, kringle med syltetøj, kringle i lange baner.

Er du ny i kringle branchen, så start roligt med bagepulver-kringlerne. De er lynhurtige at lave og dejen skal ikke hæve. På en halv time er der kringle til kaffen.

Du kunne også prøve den legendariske Søren Ryge kringle. Den er rigtig god.

Både bagepulverkringle og gærkringle vil også vække jubel på ethvert kagebord. Kringle er altid en succes, for det er en kage, de fleste kan lide.

Kringlerne kan fint fryses og vil være som nybagte hvis du luner dem i ovnen efter optøning. Stænk dem llige med lidt vand først.
Kringler med marcipan & rabarber - opskrift

Er du kringlefan som jeg? 

Kast dig gerne ud i projektet og eksperimentér også gerne med fyldet.

Æblestykker og rosiner kan bruges, æblemos, remonce af smør, sukker og vanilje kan bruges. Gør dig gerne dine helt egne erfaringer med fyld. Det er oplagt at få brugt en rest syltetøj, eller en rest nougat (eller Nutella) når du bager kringle.

Rigtig god kringlefornøjelse. Må kringlerne bringe dig lykke. Kagelykke  🙂
Kringler med marcipan & rabarber - opskrift

Få flere opskrifter på kringle og kanelstang her:

1.

Kringle med kanelremonce - nem galopkringle
Galopkringle med kanelremonce
Se opskriften her
Kringle med kanel remonce - nem galopkringle

2.

Kringler med marcipan og syltetøj - uden gær
Kringle med marcipan, mandler og syltetøj - nem og lækker
Se opskriften her

3.

Kringle med æbler og marcipan - nem opskrift
Nem kringle med æble og marcipanremonce
Se opskriften her
Kringle med æbler og marcipan - nem opskrift

4.

Kringle med marcipan & jordbærsyltetøj - nem
Sprød kringle med marcipan og jordbærsyltetøj
Se opskriften her

5.

Galopkringle - hurtig kringle opskrift
Hurtige kringler - galopkringle med marcipanremonce
Se opskriften her

6.

Kanelstang - nem opskrift på kanelstænger
Nem og lækker kanelstang med chokoladeglasur
Se opskriften her
Kanelstang - nem lækker opskrift uden creme

7.

Walesstang med creme - nem vandbakkelse
Nem og lækker opskrift på vandbakkelse med vaniljecreme
Se opskriften her
Walesstang med creme - nem vandbakkelse

8.

Kringle med remonce - nem lækker opskrift
Hurtige kringler med remonce
Se opskriften her
Kringle med remonce nem lækker opskrift

9.

Søren Ryge kringle - god opskrift på gammeldags kringle
Lækre sprøde kringler
Se opskriften her
Søren Ryge kringle - nem opskrift på gammeldags kringle


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.