2 nemme kringler: med Nutella og marcipan og rabarbersyltetøj

  • 2 kringler med Nutella og marcipan og rabarbersyltetøj

2 kringler med Nutella og marcipan og rabarbersyltetøjJeg er normalt ikke den store kringlekunster. Jeg springer også gerne over hvor kringlegærdet er lavest og bager på den lynhurtige måde med bagepulver. Kringler med marcipan og æble, kringle med marcipanremonce,  kringle med syltetøj, kringle i lange baner.

Er du ny i kringle-branchen, så start roligt med bagepulver-kringlerne. De er lynhurtige at lave og dejen skal ikke hæve. På en halv time er der kringle til kaffen.

Denne gang springer jeg IKKE over hvor noget gærde er lavest. Dagens kringle er skam lavet med gær – en rigtig traditionel gærkringledej, men den er nem alligevel. Spring bare på. 2 kringler med Nutella og marcipan og rabarbersyltetøjAf denne portion bliver der 2 kringler, jeg lavede den ene med Nutellafyld og den anden med fyld af marcipan og syltetøj. Jeg brugte et glas rabarbersyltetøj, perfekt med lidt rabarbersyrlighed til kringle, hvis man spørger mig 🙂

Her kommer opskrifterne:

2 nemme kringler med Nutella og marcipan og rabarbersyltetøj
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nemme kringler med Nutelle og marcipan og syltetøj
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 2 kringler
Det skal du bruge:
  • 1,75 dl. lunkent mælk
  • 75 gram smeltet smør
  • 25 gram gær
  • 3 spsk sukker
  • Et knivspids salt
  • ca. 5 dl hvedemel
  • Fyld:
  • Kringle 1:
  • 4-5 spsk Nutella ca. ½ glas+ mandelflager
  • Kringle 2:
  • 100 gram revet marcipan
  • 5-6 spsk syltetøj f.eks. hindbær eller rabarber. Du kan bruge lige den syltetøj du har på lager.
  • Pensling: Sammenpisket æg eller tykmælk
  • Drys: Perlesukker og mandelflager eller grofthakkede nødder/mandler
Sådan gør du:
  1. Lun mælken og smørret i en gryde sammen. Mikroovn kan også bruges.
  2. Rør gæren ud heri.
  3. Tilsæt sukker og salt.
  4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Der skal kun lige tilsættes mel, til dejen kan slippe fad og fingre.
  5. Lad dejen hæve ½ time et lunt sted i skålen, tildækket med et klæde.
  6. Del dejen i to.
  7. Rul dejen ud i et langt rektangel.
  8. Kringle 1:
  9. Smør Nutella på midten og drys med mandelflager
  10. Fold enderne af dejen lidt indover, så fyldet ikke løber ud og fold herefter kringlesiderne henover midten
  11. Pensl med tykmælk eller æg og drys med perlesukker og mandelflager
  12. Kringle 2:
  13. Smør syltetøj inde på midten og drys med revet marcipan
  14. Følg samme procedure som ved kringle 1
  15. Flyt forsigtigt kringlerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  16. Lad kringlerne hæve ½ time på bagepladen.
  17. Tænd ovnen på 175 grader varmluft og bag kringlerne 12-15 minutter
  18. Hold øje. De er færdige, når de er gyldne og sprøde. Får de for lang tid, bliver de tørre, så pas på.
  19. Nyd kringlerne straks eller lad dem køle lidt.
  20. Kringlerne er fine på dag 2 og dag 3 også, til modsætning fra bagepulverkringlerne, der er allerbedst på bagedagen.

Det var lige lidt svært at forklare på skrift, hvordan man folder kringlerne. Enderne stoppes indover først og herefter foldes de lange sider indover, er du med på den? Håber billedet hér kan hjælpe lidt?DSC_0641Totalt lækker Nutella-kringle. Syndig kringle. Nemt kringlefyld, hvis du lige har et glas Nutella I ikke kan få spist? Det havde jeg.

Perfekt med Nutella-kringle, hvis du har ægte Nutellafans i familien eller blandt dine gæster. I min familie var der flere fans 🙂
DSC_0642Her kan du se kringleprocessen i billeder fra start til slut:

Jeg fik ikke taget et smukt billede af Nutella-kringlen, det beklager jeg. Til gengæld blev den spist først og var den største succes. Jeg var mest vild med rabarberkringlen, da syrligheden gør noget godt for kringlen. Er du mere til en ægte kringleremonce, kan du finde en opskrift på den lige her

Jeg fik taget et billede af rabarberkringlen lige her. Haps – sprød og lækker og lige til at sætte tænderne i. 2 kringler med Nutella og marcipan og rabarbersyltetøj

Hvad smager så bedst, bagepulverkringle eller gærkringle?`Dem begge? Smagsmæssigt er jeg fan af begge. Bagepulverkringle holder sig ikke frisk længe, til gengæld er den mere sprød. Gærkringle bliver mere saftig og smager mere “rigtigt” af kringle. Du bestemmer. Det er din tid i køkkenet der skal afgøre det.2 kringler med Nutella og marcipan og rabarbersyltetøjDet er klart hurtigst at bage bagepulverkringle, så hvis du får uventede gæster, og det skal gå tjept, er det da dem du skal bage. Gærkringlerne vil også vække jubel på ethvert kagebord. Der er altid kringlefans, så bag gerne kringle, når du inviterer til kaffe.

Kringlerne kan fint fryses og vil være som nybagte hvis du luner dem i ovnen efter optøning. Stænk dem llige med lidt vand først.
2 kringler med Nutella og marcipan og rabarbersyltetøj

Er du kringlefan som jeg? 

Kast dig gerne ud i projektet og eksperimentér også gerne med fyldet. Æblestykker og rosiner kan bruges, æblemos, remonce af smør, sukker og vanilje kan bruges. Gør dig gerne dine helt egne erfaringer med fyld. Det er oplagt at få brugt en rest syltetøj, eller en rest nougat (eller Nutella) når du bager kringle.

Rigtig god kringlefornøjelse. Må kringlerne bringe dig lykke. Kagelykke  🙂
2 kringler med Nutella og marcipan og rabarbersyltetøj

Mere inspiration

Læg en kommentar