Boller med risengrød. Her får du opskriften på risengrødsboller og brød med rester af risengrød.

Oplever du også indimellem at have en rest risengrød eller risalamande i overskud? Så kig med her.

Boller med risengrød rester - risengrødsboller

Vi havde både en stor skål risengrød og en portion ris a la mande til overs.

Perfekt, for man kan nemlig bage det lækreste boller med risengrød eller ris a la mande. Lækre risengrødsboller og risengrødsbrød.

Nogle gange får vi lavet en alt for stor portion. Hvis man nu ikke kan spise resten som risalamande dessert, risengrøds klatkager eller som ris a la mande kage, så kan boller være et godt alternativ.

Få tips til andre ting, du kan bruge dine rester på, nederst i dette indlæg.

Boller med risengrød rester - risengrødsboller

Hvorfor bage med risengrød eller anden grød?

Grødbrød og grødboller bliver ekstra saftige og holder sig friskt og lækkert i længere tid. Det geniale er også, at man kan få brugt en evt. rest, man ikke ellers kan få spist. Stop madspild.

Vi elsker at spise de lækre brød i juledagene. Ja det er faktisk blevet en hel tradition hjemme hos os.

I dag blev det til lækre bløde boller med risengrød og et lækkert franskbrød.

Boller med risengrød rester - risengrødsboller

 

Her kommer opskriften. Mængderne er kun vejledende, så du kan bruge en større/mindre mængde grød end jeg.

Boller med risengrød rester – få en god nem opskrift på risengrødsboller hér

Boller og brød af risengrød rester
Bløde boller og franskbrød lavet af risengrøds- og ris a la mande-rester
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 50 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 15 boller og 1 brød
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ liter kogende vand
  • ½-1 kg risengrød - eller den mængde du har eller risalamande. Havregrød kan også bruges
  • 1 spsk sukker
  • 25 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 120 gram havregryn 3 dl
  • 1,1 -1,3 kg hvedemel ca. (+/-) - afhænger af mængden af grød eller til dejen kan slippe fad og fingre
  • Pensling: vand - drys: f.eks. solsikkekerner

Sådan gør du

  • Kog vand i elkedlen
  • Rør risengrød/ris a la mande med det varme vand til massen bliver lunken. Tilsæt gær og sukker. Tilsæt den evt. resterende grød/ris a la mande Bare brug den mængde du har.
  • Tilsæt salt, havregryn og rør godt. Brug gerne din køkkenmaskine eller elpisker med dejkroge. Kan også røres ved håndkraft
    Boller & brød med risengrød rester - opskrift
  • Tilsæt hvedemel til dejen kan slippe fad og fingre. Måske du skal bruge mere/mindre end jeg. Mængden varierer alt efter hvor stor en grødrest du har.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted ½ time - og lad den hæve tildækket til ca. dobbelt størrelse
    Boller & brød med risengrød rester - opskrift
  • Form boller eller franskbrød af dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg bollerne på. Læg gerne solsikkekerner under bollerne. Pensl med mælk og drys med f.eks. solsikkekerner.
    Boller & brød med risengrød rester - opskrift
  • Jeg fik 15 boller og et franskbrød af denne portion. Mængden afhænger af hvor stor din grødrest er. Lad bollerne og brødet efterhæve tildækket ½ time
    Boller & brød med risengrød rester - opskrift
  • Bag bollerne ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader varmluft). De er færdige, når de er gyldne og sprøde
    Boller og brød af risengrød rester
  • Bag brødet 45 minutter v. samme temperatur
    Boller og brød af risengrød rester

Noter

Mængden af mel du skal bruge, afhænger af hvor stor en grødrest du har. Ris a la mande kan også bruges.
Du kan bruge al slags grød til bollerne/brødet, også havregrød, øllebrød ell. lign.
Brødet er fryseegnet.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Boller med risengrød rester - risengrødsboller

1 stort franskbrød og 15 risengrødsboller af en rest ris a la mande/ risengrød – stop madspild

Der blev ca. 1 stort franskbrød og 15 boller af min portion. Det afhænger af hvor stor en mængde risengrød/risalamande du har.

Du kan sagtens bage boller af hele portionen eller 2 franskbrød måske?

Vær obs. på at bagetiden skal fordobles, hvis du bager brød i stedet for boller.

Boller med risengrød rester - risengrødsboller

Du kan bruge lige den mængde du har. Jo mere grød du bruger, jo tungere brød dog. Risalamande rester, giver lidt luftigere brød end grød.

Jeg brugte det mel jeg lige havde på lager, måske du har noget andet? Jeg brugte hvedemel/ rugmel og havregryn lidt på slump.

Konsistensen skal bare være så boller kan trilles, uden at dejen hænger alt for meget i fingrene.

Brug gerne din køkkenmaskine, hvis du har sådan én, ellers er elpiskerens dejkroge eller håndkraft også en mulighed.

Boller med risengrød rester - risengrødsboller

Boller med risengrød og franskbrød med risengrød bliver saftigt og lækkert, så prøv du endelig også gerne det.

SÅ derfor:

Har du en rest risengrød/ris a la mande til overs, så smid den endelig ikke ud. Du kan bruge al slags grød til disse boller og brød. Prøv også med havregrødsboller eller øllebrødsboller?

Du kan lave det lækreste bagværk. Et sprødt franskbrød og bløde boller. Hyggelige dufte af nybagt brød. Et perfekt stop madspilds-tip, hvis du har en rest til overs.Boller med risengrød rester - risengrødsboller

En fin måde at få brugt grødrester på og lækkert med hjemmebagt brød i julemåneden eller i juledagene måske?

Rigtig god fornøjelse med dit grødbrød og dine grødboller.:

Få flere opskrifter hvor du kan få brugt rester af risengrød, havregrød eller ris a la mande:

1.

Klatkager af risengrød - opskrift på risklatkager
Klatkager smager skønt er nemme at lave
Se opskriften her
Klatkager af risengrød - opskrift på risklatkager

2.

Risalamande klatkager - opskrift på risklatter
Nemme lækre klatkager af ris a lamande
Se opskriften her
Risalamande klatkager - god nem opskrift

3.

Havregrødspandekager klatkager af havregrød
Nemme og lækre klatkager af en rest havregrød
Se opskriften her
Klatkager af havregrød - havregrødspandekager

4.

Risalamande vafler - sprøde klatkage vafler
Sprøde og lækre klatkage vafler af ris a la mande
Se opskriften her
Vafler med ris a la mande - klatkage vafler

5.

Sunde vafler med havregrød - morgenmadsvafler
Nemme, sprøde og lækre havregrødsvafler
Se opskriften her
Sunde vafler med havregrød - havregrødsvafler

6.

Risalamande kage dessertkage med digestive
En skøn kage med ris a la mande og kiksebund
Se opskriften her
Risalamande kage - dessertkage med digestive

7.

Risalamande kage med Bastogne
Risalamande kage med Bastogne kiksebund
Se opskriften her
Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift

8.

Risalamande klatkager - opskrift på risklatter
Nemme lækre klatkager af ris a lamande
Se opskriften her
Risalamande klatkager - god nem opskrift

9.

Risifrutti opskrift - nem risalamande dessert
Lækker ris a la mande dessert med jordbær / rabarber kompot
Se opskriften her
Risifrutti opskrift - nem risalamande dessert

10.

Havregrødsboller - bag boller med havregrød
Svampede boller med havregrød
Se opskriften her
Havregrødsboller - bag boller med havregrød


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.