Dessert chokoladekage – nem, lækker, svampet og uden æg

  • Chokoladekage med olie, nem, lækker og uden æg

Halløjsa, sikke en lækker chokoladekage du skal høre om i dag. En vild chokoladekage på mange måder, for den er så svampet, at den næsten smelter på tungen. Vildt er det også, at dejen kan røres sammen på 5 minutter?

Tænk at jeg skulle leve over halvdelen af mit liv, før jeg fik afprøvet opskriften og forelskede mig så hovedkuls?

Jeg skynder mig straks at videregive opskriften til dig. Hvis du er til bløde, svampede chokoladekager, fyldt med god og intens kakaosmag, så kig med her. Er du ægge-allergiker, eller er du løbet tør for æg i dit køleskab, så bliver du også rigtig glad, for denne kage er nemlig helt uden æg.Dessert chokoladekage - nem, lækker, svampet og uden ægIngredienserne er alle basis-ingredienser, som du med garanti har i dine køkkenskuffer. En perfekt kage, der hurtigt kan trylles spontant, når den hurtige lækkersult rammer, eller hvis du får uventede gæster. Dejen kan også nemt laves i forvejen, og kagen bages i ovnen imens du og dine gæster spiser hovedretten. Smart! 🙂Dessert chokoladekage - nem, lækker, svampet og uden æg

Kagen er en helt en perfekt dessertkage og den vil smage fortryllende med en kugle vaniljeis til.

Jeg er fuld af lovprisninger og hele mine familie står bag anbefalingen. Der blev taget kagestykker af flere gange, da fadet gik rundt. Det må siges at være den allerbedste anbefaling.  🙂Dessert chokoladekage - nem, lækker, svampet og uden ægJeg iler med at bringe dig opskriften – den kommer lige her:

Dessert chokoladekage - nem, lækker, svampet og uden æg
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Chokoladekage med olie - nem, lækker og uden æg
Forfatter:
: Dessert og sødt
: Brød og kager
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • 175 gram hvedemel
  • 175 gram sukker
  • 50 gram kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 dl mælk
  • 2 dl smagsneutral olie (f.eks. solsikke- eller rapsolie). 1½ dl vil også kunne række
  • Glasur
Sådan gør du:
  1. Bland alle de tørre ingredienser. Sigt gerne kakaopulveret i, da det tit vil klumpe.
  2. Tilsæt olie og mælk
  3. Dejen bliver meget tynd og du tænker, at der skal mere mel i, men det skal der slet ikke. Den er helt perfekt, som den er.
  4. Smør et højt tærtefad eller en springform og hæld dejen heri.
  5. Bag kagen 30 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn).
  6. Kagen vil føles svampet og fugtig når bagetiden er gået, men det er helt ok.
  7. Lad kagen afkøle helt, før du smører glasur på.
  8. Kagen er rigeligt sød, så du kan også bare nøjes med at sigte flormelis over kagen.
  9. Nydes afkølet med vaniljeis eller flødeskum til.

Dessert chokoladekage - nem, lækker, svampet og uden ægMåske du tænker at det er lidt for meget olie der skal bruges? Det er også en pæn mængde, men hvis du sammenligner med smør, så er der jo rigtigt tit 200 gram i kager og forholdsmæssigt, vil det være det samme. Jeg tænker dog, at du sagtens vil kunne nøjes med 1½ dl? Har dog ikke forsøgt, men det kan jeg forestille mig?

En gang vil jeg prøve at lave en version hvor jeg erstatter 1 dl olie med 1 dl stærk nescafé eller 1 dl friskpresset appelsinjuice? Åh manner! Der er basis for mange nye og gode chokoladekager her. Hvad venter vi dog på? 🙂Dessert chokoladekage - nem, lækker, svampet og uden ægNår du bruger olie i kager i stedet for smør, så holder kager sig “blødere” og mere fugtige i dagevis – smør stivner jo når det afkøler og kan godt gøre kager mere “hårde” i det. Olie i kage er faktisk rigtigt godt og denne kage vil holde sig frisk i 3-4 dage, selvom den med garanti vil være spist længe før. 😉

Smørsmagen får du ikke i kagen, men det behøver man heller ikke, når kagen er så kakao-intens som denne. Det er bedst du bruger smagsneutral olie, så undgår du at kagen får oliesmag. Jeg bruger altid bare den billigste olie til bagværk (solsikke- eller rapsolie).

En skøn kage – virkelig saftig og lækker og i virkeligheden er den jo helt banal. Hvorfor har vi dog aldrig bagt den før? Pyt, vi tager da bare revanche 🙂

Tippet er nu hermed givet videre til dig. Måske den kunne blive weekendkagen hjemme hos jer? Kagen minder en del om denne chokoladedrøm á la Black magic – hvor olien er reduceret og erstattet med kaffe. Skønne kager! 🙂Dessert chokoladekage - nem, lækker, svampet og uden ægKagen vil være perfekt som dessertkage eller når den ellers kan serveres med tallerken og kagegaffel. Kagen er ret smuldrende, så den vil nok ikke egne sig som kollegakage, klassens timekage eller lign.? Men pyt, der har vi jo andre gode bud, f.eks. denne? 

Vil du bage kagen i bradepande, tænker jeg, at du skal bruge 3 dobbelt portion? (men her lyder 6 dl. olie altså lidt for vildt? Reducér gerne mængden, måske til 4 dl? Det bør kunne række).
Rigtig god kage-bagefornøjelse til dig. Jeg er sikker på at chokoladekagen vil blive et hit hjemme hos jer 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar