Drømmekage fra Brovst med ekstra topping

  • Drømmekage fra Brovst med ekstra topping

Drømmekage fra Brovst med ekstra toppingKan du mon overskue lidt primitive kagebilleder skudt fra sommerhuset? Hvis ja, så venter der dig hér en totalt lækker opskrift, der fik en million-millard stjerner hos sommerhus-housewarming-gæsterne i weekenden.

Og hvor adskiller den sig så fra de andre drømmekageopskrifter der allerede findes på bloggen?

Tjo simpelthen fordi jeg – i den festlige anledning – lavede dobbelt topping. Halløj hvilken forskel!

Megalækker kage og skal du synde, så kan jeg altså godt anbefale dig at gå “all-in”. Både bund og topping-delen havde bestemt godt af den ekstra mængde “snask”. En DRØMME-kage – i drømmekaliber. 🙂dsc_2637Gæsterne var helt vilde og storspiste kage. Venner og familie giver dig hermed kagen de allerbedste anbefalinger.

Du får opskriften lige her. Kagen er nem at lave og du vil ikke fortryde den dobbelte mængde “snask”. 🙂

Drømmekage fra Brovst med ekstra topping
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Drømmekage fra Brovst - SÅ lækker og med ekstra topping
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 20-25 pers
Det skal du bruge:
  • Dej:
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk
  • 50 gram smør
  • 300 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • Topping (denne mængde giver dobbelt mængde topping):
  • 250 gram smør
  • 200 gram kokosmel
  • 500 gram mørk farin
  • 1 dl mælk
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende med en elpisker eller køkkenmaskine
  2. Varm mælken op i en gryde sammen med smørret.
  3. Rør mælk/smeltet smør i æggeblandingen i en tynd stråle
  4. Bland mel med bagepulver og vend det i æggeblandingen med en dejspatel. Dejen må ikke piskes med elpisker efter melet er tilsat (så bliver kagen tung og kompakt)
  5. Beklæd en lille bradepande med bagepapir og hæld dejen heri (min bradepande måler ca. 28-39 cm).
  6. Sæt kagen i en 150 grader varm ovn (varmluft). Kagen kan også bages ved 175 grader alm. ovn, hvis du foretrækker det.
  7. Kagen bages ca. 20 minutter på ovnens nederste rille.
  8. Imens laves toppingen.
  9. Hæld alle ingredienserne i en gryde og smelt ved svag varme.
  10. Rør rundt undervejs, så ingredienserne bliver blandet godt sammen.
  11. Når smørret er helt opløst, tages gryden af varmen.
  12. Når kagen er gylden, tages den ud af ovnen og fyldet hældes forsigtigt på. Brug en dejspatel.
  13. Sæt kagen i ovnen og bag yderligere 15-20 minutter (afhængigt af hvor stor din form er. Jo større form, jo kortere bagetid).
  14. Kagen er færdig, når toppingen ser sprød og gylden ud. Hold øje med at den ikke bliver for brændt. Den skal ikke føles for flydende i midten. Bemærk at toppingen først stivner helt, når kagen er helt afkølet.
  15. Lad kagen afkøle helt i formen før du evt. pakker den ind.

Kagen skal se ca. sådan ud, før du putter toppingen på. Måske den alligevel lige har fået et par minutter for meget? Hold øje med kagen. Den skal kun være let gylden.Drømmekage fra Brovst med ekstra toppingBruger du ovnens store bradepande, bliver det en ret flad kage tror jeg? Min bradepande hører vist til i kategorien “lille bradepande”? Altså helt lille er den jo ikke, men 30×40 cm og der bliver kage nok til ca. 25 pers. ( afhængigt af hvor lækkersultne dine gæster er) Jeg vil tro, at en dobbelt portion dej, passer fint til ovnens store bradepande.

Jeg/vi foretrak en enkelt bund og dobbelt mængde topping, men det er jo smag og behag? Er du også allermest vild med toppingen, så overvej også den model variant, men du bestemmer. Hvis du synes det er for voldsomt, så halvér bare mængden 🙂

Drømmekage er en nem kage at bage og den er et sikkert hit til alle sammenkomster. Store som små vil elske den. Bag den som “Klassens-time-kage”, kollegakage, til ethvert fødselsdagskagebord, som skovturskage eller sommerhus-housewarmingkage måske? 🙂

En bradepandekage er altid et hit, for den kan slæbes med allevegne jo. Når du serverer, kræves der også kun en lille serviet, før der kan guffes? Verdens nemmeste kage!

Folk faldt i svime til vores fest over drømmekagen, også selvom det jo egentlig bare er en gammelkendt klassiker.

Klassiker-kager er altid en succes og det var et særligt hit med den ekstra mængde topping. Vores gæster var vilde med bunden også, og jeg var så frygtelig spændt på om den mon var blevet for tør, for det kan man jo ikke lure, når der er topping på.

Alt klappede og det var bare et hit at bage en bradepandekage som festkage i sommerhuset. Kagen kunne laves dagen før og alle ingredienser var at finde i skuffer og skabe. På selve dagen, kunne kagen bare pakkes ud og stilles på kagebordet. Voila.

Skal du kræse lidt ekstra en dag, anbefaler jeg dig at prøve varianten med ekstra topping på din drømmekage. Du vil ikke fortryde det 🙂
Drømmekage fra Brovst med ekstra toppingHåber du har haft en god weekend/efterårsferie? Åh det har vi!  Det har været nogle skønne fridage, med gæster, familie, afslapning, friluftsaktiviteter, søvn, lækkert mad, grin, snak, god musik, krimi, gåture og festivitas. Alt hvad hjertet kan begære 🙂

Nu skal rytmen og feriedriverlivet aflæres, for i morgen kalder hverdagen igen.

Det bliver også ok, men jeg glæder mig allerede til næste sommerhusbesøg. Åh suk – det skønneste sted i verden altså. Jeg lader bare SÅ godt op dér. Det er altså det bedste der er sket for mig længe, det sommerhus. Det indrømmer jeg gerne <3

Tak fordi du læser med her på bloggen – til hverdag, til fest, på ferier og når jeg bevæger med hid og did. Tak du 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Lynn Klein 24. oktober 2016 af 10:24- Svar

    Hej,
    Måske er det mig, men jeg synes din vejledning mangler noget.
    Punkt 17 stopper midt i en sætning…..
    Erder mere efter dette? Er ekstra topping ‘bare’ dobbelt op, af den almindelige topping eller kommer der mere/andet på?

    • Gitte Hansen 24. oktober 2016 af 21:17- Svar

      Hej Lynn
      Ja korrekturlæseren har da vist sovet i timen her.
      Jeg har rettet opskriften til, tak for dit vågne øje og beklager jeg fik udgivet noget “juks”.
      Topping-mængden er fordoblet her og det har jeg også anført i opskriften nu, andre kunne jo også komme i tvivl.
      God fornøjelse med bageriet til dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar