Drømmekage fra Brovst. Uhm her får du opskriften på den populære drømmekage med ekstra snask.
Kan du mon overskue lidt primitive kagebilleder skudt fra sommerhuset? Hvis ja, så venter der dig hér en totalt lækker kage opskrift her.
En drømmekage, der fik virkelig flotte anbefalinger fra sommerhus-housewarming-gæsterne i weekenden.
Og hvor adskiller den sig så fra de andre drømmekageopskrifter der allerede findes på bloggen?
Tjo simpelthen fordi jeg – i den festlige anledning – lavede dobbelt topping. Ekstra snask! Halløj hvilken forskel!
Megalækker kage og skal du synde, så kan jeg altså godt anbefale dig at gå “all-in”. Både bund og topping-delen havde bestemt godt af den ekstra mængde “snask”.
En drømmekage med ekstra snask er en DRØMMEkage – i drømmekaliber.
Gæsterne var helt vilde og storspiste kage. Venner og familie giver dig hermed kagen de allerbedste anbefalinger.
Du får opskriften lige her. Kagen er nem at lave og du vil ikke fortryde den dobbelte mængde “snask”. 🙂
Drømmekage fra Brovst med ekstra topping snask – få en god nem bradepandekage opskrift hér
Ingredienser
Drømmekage bund:
- 300 g sukker
- 4 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 dl mælk
- 50 gram smør
- 300 g mel
- 2 tsk bagepulver
Drømmekage topping / snask (denne mængde er dobbelt mængde, den kan halveres):
- 250 gram smør
- 200 gram kokosmel
- 500 gram mørk farin
- 1 dl mælk
Sådan gør du
Drømmekage bund:
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende med en elpisker eller køkkenmaskine
- Varm mælken op i en gryde sammen med smørret.
- Rør mælk/smeltet smør i æggeblandingen i en tynd stråle
- Bland mel med bagepulver og vend det i æggeblandingen med en dejspatel. Dejen må ikke piskes med elpisker efter melet er tilsat (så bliver kagen tung og kompakt)
- Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen heri (min bradepande målte ca. 30x40 cm).
- Bag kagebunden ca. 20 minutter v. 150 grader varmluft (eller 175 grader alm. ovn.) nederst i ovnen
Drømmekage topping / snask
- Hæld alle ingredienserne i en gryde og smelt ved svag varme. Rør godt undervejs. Når smørret er smeltet, tages gryden af varmen
- Når kagen er gylden, men endnu ikke helt gennembagt, tages den ud af ovnen og fyldet hældes forsigtigt på. Brug en dejspatel.
- Bag kagen yderligere 15-20 minutter ved 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn), til kokostoppingen er sprød og gylden og er let stivnet. Toppingen stivner først helt, når kagen er afkølet
- Lad kagen afkøle i formen før før du skærer den ud
Noter
Drømmekagen fra Brovst med kokos er en nem, populær kage. Kan også laves med havregryn
Kagen skal se ca. sådan ud, før du putter toppingen på. Hold øje med kagen. Den skal kun være let gylden.
Den bradepande jeg brugte, var ca. 30×40 cm. Jeg vil tro, at du skal fordoble portionen, hvis du vil bruge ovnens store bradepande.
Der var til ca. 25 personer i denne portion, så mon ikke den rækker til de fleste typer arrangementer/festligheder (afhængigt af hvor lækkersultne dine gæster er).
Jeg/vi foretrak en enkelt bund og dobbelt mængde topping, men det er jo smag og behag,
Er du også helt vild med den lækre kokostopping, så overvej du da også ekstra snask som jeg. Du kan sagtens også halvere mængden.
Du kan erstatte kokosmel med havregryn eller du kan bruge halvt af hver. i en drømmekage. Det smager også super godt.
Få inspiration til flere lækre drømmekager nederst i dette indlæg.
Drømmekage er en nem kage at bage og den er et sikkert hit til alle sammenkomster. Store som små vil elske den.
Bag den som “Klassens-time-kage”, som kollegakage, til ethvert fødselsdagskagebord, som skovturskage eller sommerhus-housewarmingkage måske? 🙂
En bradepandekage er altid et hit, for den kan slæbes med allevegne jo. Når du serverer kage, kræves der også kun en lille serviet, før der kan guffes? Verdens nemmeste kage!
Sådan laver du drømmekage fra Brovst med ekstra topping – se billederne her:
Vores gæster var totalt begejstrede for drømmekagen med ekstra snask, også selvom det jo egentlig bare er en gammelkendt klassiker.
De klassiske retro kager er altid en succes og det var et særligt hit med den ekstra mængde topping.
Vores gæster var vilde med bunden også. Jeg var ret så spændt på om den mon var blevet for tør. Det kan være svært at lure, om bunden har fået for meget, når der er topping på.
Alt klappede og det var bare et hit at bage en bradepandekage som festkage i sommerhuset.
Drømmekagen kunne sagtens laves dagen før og alle ingredienser var at finde i skuffer og skabe.
På selve dagen, kunne kagen bare pakkes ud og stilles på kagebordet. Voila.
Skal du kræse lidt ekstra en dag, anbefaler jeg dig at prøve varianten med ekstra topping på din drømmekage. Du vil ikke fortryde det 🙂
Håber du har haft en god weekend/efterårsferie? Åh det har vi!
Det har været nogle skønne fridage, med gæster, familie, afslapning og friluftsaktiviteter. Rigeligt med søvn, lækkert mad, grin, snak, god musik, krimi, gåture og festivitas. Alt hvad hjertet kan begære 🙂
Nu skal rytmen og feriedriverlivet aflæres, for i morgen kalder hverdagen igen.
Det bliver også ok, men jeg glæder mig allerede til næste sommerhusbesøg.
Åh suk – det skønneste sted i verden altså. Jeg lader bare SÅ godt op dér. Det er altså det bedste der er sket for mig længe, det sommerhus. Det indrømmer jeg gerne <3
Tak fordi du læser med her på bloggen – til hverdag, til fest, på ferier og når jeg bevæger med hid og did.
Få inspiration til flere gode opskrifter på lækre drømmekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Hvorfor er der forskellige typer af drømmekage dej?
Jeg vil gerne to drømmekager med forskellige topping. Den ene drømmekage m. havregryn for dem med nøddeallergi og for fødselsdagspigen der vil have ekstra kokos topping på den anden drømmekage.
Men selve dejen er forskellige på hver opskrift og jeg undre mig hvorfor?
Har bagt den en enkelt gang til arbejde! Run og stub blev spist og fik en masse ros👍🏻😊 Jeg brugte stor bradepande, men gangede da bare op med 1,5, og den blev perfekt 🥰
Hvorfor klumper dejen ?
Hvorfor klumper melet ?
God Jul Bagenørd.
Jeg har lovet min søn, at tage kage med til hans 40 års fødselsdag imorgen.
Kan kan jeg evt. lave drømmekagen som muffins?
Måske dagen før , idag?
Med venlig hilsen
Lajla
Hej,
Måske er det mig, men jeg synes din vejledning mangler noget.
Punkt 17 stopper midt i en sætning…..
Erder mere efter dette? Er ekstra topping ‘bare’ dobbelt op, af den almindelige topping eller kommer der mere/andet på?