Grove flutes. Her får du opskriften på hurtige flutes med havregryn og rugmel.
Hvorfor dog købe flutes, når det er mega nemt og hurtigt at bage dem selv? Nej vel?
I dag var jeg først hjemme kl. 17.30. Tro mig, kl. 18.30 var der alligevel en lækker servering klar: hjemmelavet tunsalat og lune nybagte grove flutes.
Hvordan kan det så lade sig gøre? Jo jeg har et par tricks i ærmet til dig. Speedhævning i ovn og spring en hæve-omgang over. That’s it 🙂
Flutes’ene blev rost til skyerne af familien. Vi blev enige om, at de købte flutes ikke når de hjemmelavede til sokkeholderne.
Der er MANGE flere fibre i de hjemmelavede flutes og der er altså også noget med duften af nybagt brød i huset.
Vi har et bjerg flutes til overs, helt perfekt til morgendagens madpakkecirkus. Nemt lige at smøre en sandwich, når der er en pose nybagte flutes på lager.
Jeg har fyldt ekstra mange fibre i dagens flutes – et bjerg hørfrø, havregryn og rugmel.
Lykkeligvis endte flutes’ene alligevel med at blive bløde og luftige, slet ikke hårde og tunge.
Vi spiste en lækker tunsalat til . Du kan også forsyne dig i bloggens spisekammer, hvor der er op til flere tunsalater på lager.
Flutes’ene vil passe perfekt som tilbehør til alle retter. Prøv dem som suppebrød, til et oste- eller brunchbord, til lasagne eller pastaretter med en god hvidløgssmør på?
De gode grov flutes vil være helt geniale som sandwich madpakkebrød. Bag en kæmpe portion og frys ned og tag op efterhånden som I har brug for dem.
Du bestemmer selv om du måske vil nøjes med lidt mindre havregryn og lidt mere hvedemel.
Dejen skal bare have sådan en konsistens, at du kan forme flutes med fingrene. Dyp dem evt. hænderne i lidt ekstra mel. Opskriften får du her til inspiration.
Hurtige nemme grove flutes uden hævning – få en god opskrift her
Ingredienser
- 1 liter lunken mælk kan erstattes med vand eller gerne surmælksprodukt
- 25 gram gær
- ½ tsk salt
- 2 tsk honning eller sukker
- 150 gram hørfrø
- 150 gram rugmel kan erstattes med anden meltype f.eks. grahams- eller fuldkornshvedemel
- 550-600 gram hvedemel tilsæt mel, til dejen slipper fad og fingre
- 100 gram havregryn
Sådan gør du
- Lun mælken og rør herefter gæren ud heri.
- Rør salt og honning i og tilsæt herefter hørfrø, rugmel og havregryn.
- Rør hvedemel i, lidt efter lidt, til dejen slipper fad og fingre.
- I starten kan du godt røre dejen med ske, men måske du synes det er nemmest at bruge hænderne, elpiskerens dejkroge eller en køkkenmaskine.
- Form flutes - eller form boller. Dyp hænderne i lidt mel, så går det lidt lettere.
- Læg flutes'ene på en bageplade beklædt med bagepapir. Der kan være ca. 20 flutes på en bageplade
- Pensl flutes'ene med mælk og drys med solsikkekerner/sesam eller græskarkerner.
- Sæt bagepladen i ovnen og lad flutes'ene speedhæve 15-20 minutter v. 50 grader alm. ovn
- Skru herefter temperaturen op til 200 grader varmuft.
- Bag flutes'ene 15-20 minutter eller til brødene er gyldne og sprøde.Sæt en skål vand ind i bunden af ovnen, det giver flot hævede, sprøde brød.
- Lad brødene hvile lidt før servering - men de kan også nydes varme. Smager skønt med iskoldt smør på og en skive ost.
Noter
Totalt lækre kurvertbrød eller grove mini flutes – perfekt til sandwich – hjemmelavet er bare bedst
Bag endelig en stor portion til fryseren og hiv en pose op en dag I bare ikke orker at lave hjemmelavet brød.
Selvom opskriften her er ultranem, er brødposer i fryseren altid et hit.
Hvordan kan man nu pludselig bage brød med kun 1 enkelt hævning? Tjo det er faktisk muligt.
Har du god tid, så lad dog gerne dejen hæve en halv time i skålen, før du former dine flutes.
Flutes’ene bliver mere bløde og luftige, hvis du lader dem hæve to gange. Disse blev faktisk også rigtigt fine, med kun en enkelt speedhævning.
Du bestemmer heldigvis helt selv over farten, tiden og overskuddet i dit køkken 🙂 Og her så lige et billede af en kæmpe dynge havregryn i røreskålen. Vi gjorde lige ugens havregrynsregnskab op. Vi har brugt 4 kilo på 1 uge! Helt vildt altså!
Vi er vilde med havregryn, for det giver mæthed længe og fylde i maven. Hvad bruger vi dog al den havregryn til?
To portioner af den koldhævede grunddej til morgenboller er blevet rørt. Havregrød x mange til de sultne teenagere og nu fiberflutes med næsten 3 dl i.
Der går MEGET havregryn til her i vores familie. Er havregryn vores brændstof? Tjo! Vores havregrynsregnstykke er i hvert fald nok svært at stikke.
Rigtig god fornøjelse med flute-bageriet til dig 🙂
Få flere opskrifter på hjemmelavede flutes her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Hej,
Er det korrekt, der stå 1 liter mælk?
Hilsen Annegrethe
Hej, tak for en god opskrift 🙂
Skal der 3 eller 8 dl havregryn i? Der står 3 i opskriften men 8 i teksten nedenunder.
På forhånd tak.
Hej Gitte.
Ingen spørgsmål herfra, jeg vil bare fortælle vi er meget glade for denne opskrift😊 De bliver dejlig grove, men ikke tørre og kedelige.
Hej mon der skal stå 7,5 dl mel ?
Ja jeg måtte i hvert fald tilsætte meget mere mel end det ? Dejen var totalt flydende ?
Jeg forstår ikke, hvordan du får dem så gyldne ved kun at pensle med mælk? Mine bliver aldrig gyldne, men beholder sin noget kedelige grålige dejagtige farve.
Hvis jeg nu har god tid og vælger at lade dem hæve 2 gange – foregår 2. hævning på bagepladen så i ovnen (ligesom bed speedhævning) ..?
Hilsen
Charlotte
Hej… Syntes godt nok jeg skulle bruge meget ekstra mel – nok 1 1/2dl ekstra – og dejen var stadig enormt klistret..
Hvad har jeg mon gjort galt? Dyppede også fingrene i mel da jeg skulle forme, men synes godt nok at det var svært..
Hej Gitte
Dem skal jeg afprøve i weekenden ? Lige et enkelt spørgsmål. Lader du bagepladen blive i ovnen, når du øger varmen fra 50 til 200 grader?
Hilsner fra Heidi