Gullash af skært oksekød – ungarsk paprikagryde

  • Lækker gullash af skært oksekød - ungarsk paprikagryde

Lækker gullash af skært oksekød - ungarsk paprikagryde

En lækker gullash kan man altså spise både sommer og vinter, ikke?

Her får du opskriften på en lækker ungarsk paprikagryde – der kan simres en råkold sommerferiedag – eller en weekenddag hvor du har god tid.

Hemmeligheden bag en god gullash er nemlig….god tid, lækkert kød og rigeligt med løg 😉

Lækker gullash af skært oksekød - ungarsk paprikagryde

DSC_6053

Det er nemt at lave gullash, du skal blot starte i rigtig god tid.

Jeg iler med at bringe dig opskriften:

Gullash af skært oksekød - ungarsk paprikagryde
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker gullash - god stærk ungarsk paprikagryde
Forfatter:
: Mormormad - klassiske oldschool retter
: Slow food - simremad
Portioner: 12 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kilo skært oksekød
  • 6 hakkede løg
  • 5 fed hvidløg
  • 25 gram smør
  • 8 gulerødder i skiver
  • 3 peberfrugter
  • ½ tsk tørret chilipulver
  • 8 spsk stødt paprika
  • Salt/peber
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 liter kogende vand
  • 2½ dl. fløde
  • 2½ dl. mælk
  • Jævning
  • Tilbehør: ris eller kartoffelmos
Sådan gør du:
  1. Svits oksekødet i smør.
  2. Tilsæt hvidløg og løg og steg til løgene er blevet klare
  3. Tilsæt paprika, chili og salt og peber.
  4. Tilsæt gulerødder
  5. Tilsæt peberfrugt i grove stykker
  6. Tilsæt flåede tomater og kogende vand og lad nu retten simre 4-5 timer ved svag varme
  7. Fløde og mælk tilsættes kort før servering.
  8. Retten jævnes og smages til.
  9. Servér med ris eller kartoffemos

Lækker gullash af skært oksekød - ungarsk paprikagrydeNår nu retten skulle simre så længe, så valgte jeg bare at hakke hvidløgene groft i. En hel håndfuld hvidløg giver smag og kraft og en god ånde :-)(ej, bare rolig, hvidløgsdampene når at fordampe før servering 😉
DSC_6043

Her ser du billedanvisninger fra start til slut:

Jeg har et lille dræberglas med tørret chili, som jeg kun bruger med varsomhed. Måske du synes der er rigeligt paprika i, og at retten ikke har brug for mere krydderi? ½ tsk chili kunne retten fint klare, synes jeg, men du bestemmer.
DSC_6057

Der er mange peberfruger i, derfor drister jeg mig også til at kalde retten “ungarsk paprikagryde”? Peberfrugten skal skæres i grove tern, for ikke at koge helt til mos i den lange tilberedningstid.DSC_6068 DSC_6076 Jeg brugte cremefine fløde, men brug gerne rigtigt piskefløde, hvis du foretrækker det. Cremefine har jeg altid på lager i køleskabet, for det kan holde sig længe. Smart, hvis man ikke gider købe ind hver dag (og det gør jeg nemlig ikke);-) DSC_6099Voila. Så er der serveret.

En lækker mør gullash med masser af smag. Har du en sjat rødvin, så stop den endelig også gerne i. Det vil kun give mere saft og kraft. Jeg havde lyst til også at putte bacon i, men tænkte alligevel at det ville være forkert? Måske der faktisk er regler for hvad der skal og må være i en ægte gullash/ ungarsk paprikagryde? Gør mig gerne klogere og bidrag gerne, hvis du kan 🙂

Lækker gullash af skært oksekød - ungarsk paprikagryde Ja man kan sige at det er “so last year” at servere gullash i juni? Om ikke andet så “so last season”? 😉 Tja, tjo. Sådan kan det gå, når man har projekt “tøm fryser” i ferien. Vi skal snart til Norge igen – jubii – og gør hvad vi kan for at få brugt kødet fra fryseren inden.

Vores Norgetur kommer du til at høre mere til. Meget mere. Jeg satser på at blogge på ferien, hvis vi kan få internetforbindelsen til at fungere. Jeg ved ikke om det bliver den store kulinariske rejse du kommer på, hvis du følger med os og bloggen til Norge? Alt mad er jo dyrt deroppe, så vi plejer at klare os igennem med frosne koteletter og dansk dåsemad. Hurra! Nej rent gourmetmæssigt, ville jeg da klart foretrække at skulle til Italien, men ingen ærgrelser og beklagelser. Den norske natur opvejer alt med sin smuk-hed og vi glæder os helt vildt!

Hvad jeg så vil skrive om på bloggen? Tja, udflugter, småture, ingenting, fjeld, får og vafler og norsk Freia-chokolade måske?

Skønt med ferie og udsigt til god tid. I dag har vi skudt ferien igang med en kæmpe omgang hækklipperi. Den alt for lange hæk blev beskåret, så vi nu alle i familien har ømme musker og stive lemmer, men frit udsyn igen. Dejligt

Håber du nyder livet og sommeren og har lyst til at komme med på sommerferie til Norge igen 🙂

Lækker gullash af skært oksekød - ungarsk paprikagryde

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. anita Leth friis 6. januar 2016 af 12:04- Svar

    hej
    jeg prøvede din opskrift på din gullash -langsommelig sammenkogt simregryde på min familie wow den glid ned jeg vil lige sige min mand er meget konservativ med mad angående , men han var vild med den :-).
    du er blevet min mad guru
    mvh Anita Friis

    • Gitte Hansen 7. januar 2016 af 21:10- Svar

      Hej Anita
      Tusind tak for din søde besked, der gjorde mig rigtigt glad. Det er da ikke så ringe, at blive kaldt madguru? Wow så flotte ord! Tusind tak for dem. Det glæder mig meget, at du/I synes om simregryden. Skønt med langsommelige retter, med supermørt kød.
      Dejligt du tog dig tid til at skrive til mig – det var sødt af dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar