Gryderet med skært oksekød. Uhm her får du opskriften på en lækker sammenkogt ret – en rigtig dejlig gryderet med mørt og lækkert oksekød.
En lækker gullash kan man spise både sommer og vinter, ikke?
Her får du opskriften på en god gryderet med oksekød – faktisk er det en slags gullash eller ungarsk paprikagryde, som den også kaldes.
Gryderetten kan simre en dag hvor du har god tid. Jo længere tid retten simrer, jo mere mørt bliver kødet og jo lækrere bliver den.
Du kan nøjes med 2-3 timer, men lad den gerne simre længere tid, i weekenden måske?
En af hemmelighederne en god gullash er ….god tid, lækkert kød og gerne rigeligt med løg.
Det er nemt at lave denne gryderet, du skal blot starte i rigtig god tid. Gryderetten kan du lave med få ingredienser.
Skært oksekød eller oksekød i tern er en af grundingredienserne i retten, sammen med paprika, gulerødder og tomat.
Du kan sagtens nøjes med kun at bruge ½ kg til retten, da oksekød jo er ret dyrt at købe. Du bestemmer. Al slags oksekød i tern kan bruges til: oksesmåkød, oksemellemskært?
Oksekødet kan også udskæres af f.eks. oksetykkam eller oksebovklump.
Bare gå på jagt efter et godt tilbud eller måske du kan finde et dato tilbud? Det gjorde vi – lækker aftensmad til flere dage.
Jeg iler med at bringe dig opskriften. Den er nem og du får den lige her:
Gryderet med skært oksekød – opskrift på lækker sammenkogt ret
Ingredienser
- ½-1 kg skært oksekød du kan nøjes med ½ kg. Oksesmåkød eller oksekød i tern
- Salt/peber
- 25-50 gram smør til stegning
- 3-4 løg finthakkede
- 2 oksebouillonterninger
- 3-4 fed hvidløg du kan nøjes med færre
- 3 gulerødder i små tern eller skiver
- 1-3 peberfrugter i skiver eller grove tern. Alle farver kan bruges. Kan også udelades
- 3-4 spsk sød paprika jeg brugte edelsüss paprika, der er mild i smagen. Smag til
- 2 dåser flåede tomater
- ½-1 liter kogende vand brug kun ½ liter, hvis du kun bruger ½ kg kød
- 2½ dl. fløde gerne madlavningsfløde
- 2½ dl. mælk kan erstattes med fløde
- 3-4 laurbærblade kan udelades
- evt. kulør
- evt. jævning evt. majsstivelse
- Tilbehør: ris eller kartoffelmos
Sådan gør du
- Svits hvidløg, løg og steg til løgene er blevet klare. Tilsæt bouillonterningerne og brun nu kødet i smør. Krydr godt med salt, peber og paprika. Gem gerne lidt krydderier til sidst, hvor du smager til.
- Skræl gulerødder og skær i små tern og tilsæt sammen med peberfrugt
- Al slags peberfrugt kan bruges, men peberfrugt kan også udelades eller erstattes med andre grøntsager.
- Hæld flåede tomater, kogende vand og laurbærblade ved og lad nu retten simre 2-3 timer med låg ved svag varme. Kan sagtens simre længere tid. Du kan tilsætte lidt kulør, men det kan udelades.
- Tilsæt fløde og mælk og kog retten op. Jævnes evt. Smag retten til evt. med mere salt, peber og mere paprika
- Servér med ris eller kartoffemos
Noter
Andre grøntsager kan bruges. Kan laves uden laurbær
En dejlig gullash med skært oksekød – nydes gerne med kartoffelmos eller ris
Skøn sammenkogt ret med oksekød i tern. En lækker simreret – comfort food af allerbedste slags. Smagen er skøn! Jeg brugte laurbærblade og rigeligt løg og hvidløg. Laurbærblade giver en god gullash smag. Jeg siger det bare. 🙂
Når nu retten skulle simre så længe, så valgte jeg bare at hakke hvidløgene groft i. De giver bare så god smag til retten.
Jo længere tid retten simrer, jo mere smag får den. Krydr den gerne godt, med både salt, peber og paprika.
Sådan laver du gullash gryderetten – den dejlige sammenkogte ret med skært oksekød. Se billederne her:
Jeg kan godt lide en rigtig god paprikasmag i gryderetter som denne, men du kan sagtens nøjes med mindre paprika, hvis du synes.
Der er peberfrugt i, som der også er i “ungarsk paprikagryde”, så det kan vi også sagtens kalde retten. Kært barn har mange navne. 🙂
Du kan sagtens bruge 3 peberfrugter til retten, men du kan også nøjes med 1-2 stykker.
Jeg brugte madlavningsfløde, men du kan sagtens flotte dig og bruge rigtig piskefløde. Du bestemmer. Piskefløde giver en ekstra cremet smag, men anden fløde er også fint.
Gryderetten kan laves uden kulør, men jeg synes nu at kuløren pynter på farven. Her bestemmer du også igen. Kulør eller ej.
En lækker mør gullash med masser af smag. Har du en sjat rødvin, så tilsæt endelig også gerne den. Rødvin er jo godt i simreretter. Det vil kun give retten endnu mere saft og kraft.
Servér gerne en kartoffelmos til retten.Få en god opskrift her:
Vi spiste ris til denne gang og det smagte også rigtigt godt til. Totalt vinder ret.
God fornøjelse med gryderetten – jeg er sikker på at den også vil blive et hit hjemme hos dig. Servér den for din familie, eller dine gæster, som en lækker luksus ret.
Prøv også denne opskrift på gullash eller denne lækre opskrift på Bøf Stroganoff. Du skulle også prøve denne oksegryde med tomat flødesovs?
Få flere gode opskrifter på simremad ved at klikke her eller se med nedenfor.
Få flere gode nemme opskrifter på gullash her eller andre retter med skært oksekød her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Ideen til dagens gullash opstod, fordi vi har gang i et “tøm fryser” projekt. Vi og gør hvad vi kan for at få brugt kødet fra fryseren. Denne gang fandt vi guld i fryseren. 🙂
hej
jeg prøvede din opskrift på din gullash -langsommelig sammenkogt simregryde på min familie wow den glid ned jeg vil lige sige min mand er meget konservativ med mad angående , men han var vild med den :-).
du er blevet min mad guru
mvh Anita Friis