Koteletter, flødekartofler og melonsalat med feta og basilikum

Wauw! Se så lige her hvor smuk en salat man kan frembringe af næsten kun 2 ingredienser.

Melon

Blokfeta

og et par basilikumblade. That’s it.

Tak til min kære søster for tippet om den smukke salat som vi er kommet til at elske herhjemme. Sundhedsværdien i den “grønne” salat kan vist diskuteres. Kalorierne tikker og tæller men den er SMUK og den smager så godt at man næsten får lyst til at nøjes med den alene.

Hvordan du laver melonsalat behøver jeg vist ikke anføre her. Salaten er så simpel at du vist har regnet den ud? 😉

og hvad kan man så spise til sådan en melonsalat?

Tja jeg faldt for den nemme løsning i dag. Det er jo ferie endnu, selvom man ikke lige kan få øje på sommeren når man kigger ud af vinduet. Jeg tilbragte meget af dagen i min læsestol. Det SKØNNESTE sted at fordrive ferietiden, når der er skyer for solen.

Min mand havde været på indkøb og kom hjem med 2 kg kartofler i skiver fra supermarkedets køledisk. “Skønt med impulsive indkøb” sagde jeg til min kære mand, men det gav lidt hovedbrud, for vi havde ikke plads i fryseren til den store kartoffelpose.

Sjovt nok er det kun mig der kan huske om der er plads i vores fryser. Er det også sådan hjemme hos jer? 😉 Nå men kartoflerne måtte bruges til aftensmaden (og den sidste halvdel gemmes til i morgen). Der var en opskrift bagpå posen. Den skulle prøves.

Kartofler i skiver hældes i et fad. Ej hvor er det LET! Perfekt til en doven feriehund som mig!! Hvidløg, krydderier og fløde hældes over. Ost fordeles over til sidst.  DSC_6830Ind i ovnen i et fad i 20 minutter på 175 grader varmluft. Hov. Jeg tilsatte forresten også 2½ dl. bouillon

Dagens kød blev også af den nemme slags. Marinerede nakkekoteletter. 7 minutter på en pande. Vendes. 7 minutter igen. 

DSC_6842Møre, lækre saftige nakkekoteletter.

Kartoflerne? Hm, hm. De fik vidst lidt for længe. Ihvertfald var alt fløden fordampet (god dammit). Kartoflerne var kogt næsten tørre også selvom jeg havde tilsat ekstra bouillon. Hvis du vil gøre mig kunsten efter, skal du bruge et fad med høj kant tænker jeg? Mit store kartoffelfad har en for stor overflade og alt for meget væde fordamper. Jeg skulle have lagt staniol over. Øv det husker jeg næste gang

Om flødekartofler af købte kartoffelskiver smager bedre, skal jeg ikke kunne sige. Personligt synes jeg at de købte kartofler er meget melede? Men det plejer jo ikke at gøre noget til flødekartofler.

Melonsalaten var der dog ikke noget at udsætte på. Den lyste op på middagsbordet. Farvestrålende, indbydende, smuk og det var den der havde været hurtigst at lave? Unfair 😉 DSC_6848Sådan så den samlede menu ud. Lynhurtig menu. Kartoflerne smagte ganske glimrende, selvom fløden var pist væk. Bouillonen og fløden havde heldigvis nået at afgive smag til kartoflerne inden fordampningen. Alle var glade og kartoflerne blev næsten spist. Når fløden er væk tæller kalorierne vel heller ikke,vel? 😉
DSC_6854Skynd dig ud i butikkerne eller på grønttorvet og køb store saftige meloner. Det er lige NU de er billige og allerlækrest.

Håber du nyder sommeren? Dejligt at solen og varmen vender tilbage igen. Regnvejrsdage er triste også selvom melonsalaten gjorde hvad den kunne for at muntre op idag 🙂

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Mette Fredin Jørgensen 2. august 2013 af 23:52- Svar

    Jeg kigger skam ofte med :). Men er bare ikke så god til at få kommenteret på indlæggene. Jeg har specielt nydt godt af dine indlæg om mad i rømertopft som har givet mig inspiration til selv at kaste mig ud i mad i en sådan. I sidste uge blev der lavet svinekæber med mørk øl, grøntsager og smagt til med fløde i rømertopfen. Mums det var godt. Nyder også dine indlæg om fredagskyllingen. Det er altid sjovt at se hvad du har fundet på 🙂
    Mvh Mette

    • Gitte Hansen 2. august 2013 af 23:58- Svar

      Hej Mette
      Dejligt med en trofast læser 🙂
      Godt at høre at du har fået gang i din Römertopf. Fantastisk opfindelse sådan en stegeso. Lyder lækkert med svinekøber. Det kan kun gå godt med de ingredieser. Tak for god inspiration.
      Min fantasi er efterhånden ved at slippe op med den fredagskylling. Min familie er SÅ traditionsbundne. Tænk at de foretrækker den klassiske, grillet med salt fredag efter fredag efter fredag. Ja det smager godt meen……
      Hyggeligt at have dig med her og god fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Mette Fredin Jørgensen 2. august 2013 af 01:05- Svar

    Ps. man kan også bare servere lagen ved siden af så kan man selv hælde den mængde på man vil have. Det skal ikke svømme i lage, bare lige lidt af siruppen dryppes på 🙂

    • Gitte Hansen 2. august 2013 af 09:49- Svar

      det var en god ide. Jeg kunne også forestille mig at den lage man ikke bruger vil kunne bruges til andre salater f.eks.?
      Super godt tip med den balsamico-dressing.
      Tak! 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Mette Fredin Jørgensen 2. august 2013 af 01:01- Svar

    Jeg elsker også den vandmelon med feta salat. Du skulle prøve udgaven med en lage hældt over lavet af balsamicoeddike og sukker samt et drys af ristede saltede græskarkerner. Så kommer man simpelthen i himlen 🙂
    1 dl lys balsamicoeddike
    85 g sukker (ca.1 dl)
    Du koger balsamicoeddiken og sukkeret i 1 minut og lader det køle af i en skål. Så står det og tykner lidt. Når det er afkølet hælder du det over vandmelon og feta og drysser med de ristede saltede græskarkerner. Det er fantastisk :).

    • Gitte Hansen 2. august 2013 af 09:48- Svar

      Hej Mette

      Hvor er du bare god! Tusind tak for den gode feedback!

      Det lyder da lækkert med balsamicosukkerlagen, kan godt forestille med at det vil smage lækkert. Det må jeg da absolut prøve. De saltede græskarkerner var da også en god idé. Skønt med læsere som dig, der har lyst til at kigge med og som give gode ideer retur 🙂

      Fortsat god dag til dig

      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar