cncpt-lb1
cncpt-tab-lb1
cncpt-mob1

Koteletter og lynstegte grøntsager med honning og timian

Koteletter med timian og lynstegte grøntsagerI dag skal du høre om en sund hverdagsmenu der kan laves på 20 minutter. Det passer! En helt perfekt ret, hvis du er ramt af hverdagstravlhed og/eller energien i køkkenet er gået fløjten.

Menuen er fyldt med grøntsager og magert kød og hvis du bruger fuldkornspasta, bliver menuen endnu sundere. Brug gerne de grøntsager du har på lager og/eller dem der trænger allermest til at blive brugt. Svinekoteletter kan fint erstattes med kyllingeschnitzler, kalkun eller måske oksekød – hakkebøf eller steaks måske?

Lækre saftige koteletter stegt sammen med lynstegte grøntsager vendt i timian og akaciehonning. Det er menuen du skal høre om idag.
Koteletter med timian og lynstegte grøntsager

En rigtig nem og fleksibel ret, der nemt vil kunne tilpasses til dit køkken. 🙂Koteletter med timian og lynstegte grøntsager

Koteletter og lynstegte grøntsager med honning og timian

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 4 pers.

Koteletter med lynstegte grøntsager med honning og timian
Det skal du bruge:
  • 4 koteletter - eller så mange I kan spise (koteletter kan erstattes af kyllingeschnitzler, kalkun, eller oksekød?)
  • Grøntsager skåret i smalle strimler:
  • 8-10 gulerødder
  • 3 rødløg
  • 2 peberfrugter, 1 rød og 1 gul
  • 1 spsk tørret timian
  • 2 tsk akaciehonning
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber - gerne hvidløgspeber
  • Olie og smør til stegning
  • Tilbehør: Pasta - gerne fuldkorn
Sådan gør du:
  1. Skær grøntsager i strimler og svits i olie
  2. Brug din allerstørste pande - og kniber det med plads, må du tage to i brug.
  3. Drys med krydderier og tilsæt honning
  4. Når grøntsagerne har stegt nogle minutter, skubber du dem til side på panden og gør plads til koteletterne. Læg lidt smør på panden og steg koteletterne 2-3 minutter på hver side.
  5. Vend grøntsagerne flere gange undervejs imens.
  6. Sikr dig at kød og grøntsager bliver ordentligt gennemstegt, så der ikke er frisk kødsaft på grøntsagerne ved servering.
  7. Bland kød og grøntsager godt sammen før servering
  8. Serveres straks - sammen med pasta

Genial ret, at stege kød og grøntsager sammen på den måde. Min familie var storfan “Hvornår skal vi have det her mad igen?” blev der sagt ved middagsbordet. Det må siges at være en god anbefaling. 🙂

Vi kunne fint nøjes med en kotelet pr. mand, når der var så mange grøntsager, men du bestemmer og kender din familie bedst og ved hvor meget I kan spise. DSC_1362DSC_1359 (2)

Maden var lynhurtig at lave og kan du finde plads nok på din pande, er opvasken også minimal. Jeg bruger mit store Scanpan-fad, der både kan gå i ovn og på komfur. Jeg elsker det, det er kæmpestort og giver mulighed for at stege tilberede både kød og tilbehør samtidigt. Det er så lækkert når kød og grønt får smag fra hinanden.

Kan du slet ikke få plads til hele molevitten på din pande, så brug gerne to. Kog i så fald kødpanden af med lidt vand og tilsæt stegeskyen til grøntsagerne, så de kan få lidt smag. Bland kød og grøntsager sammen til sidst og servér på 1 pande. Koteletter med timian og lynstegte grøntsagerKombinationen med timian og honning ved du jo jeg elsker, hvis du læser bloggen trofast. Se f.eks. denne populære opskrift på bagte rodfrugter. Som regel tilsætter jeg også Dijonsennep, men det sprang jeg over i dag.

Et tip om en anbefalelsesværdig, billig, nem, hurtig og ovenikøbet rimelig sund hverdagsret, er nu hermed videregivet til dig. 🙂

Måske den også snart skal på menuplanen hjemme hos dig en dag? 🙂
Koteletter med timian og lynstegte grøntsager

By | 2016-04-19T21:22:22+00:00 april 19th, 2016|Billigt hverdagsmad, Fedtfattige madretter, Mad til de travle|0 Comments

Læg en kommentar