Kylling med pikantost i baconsvøb – ovnstegt, saftig og lækker

  • Kylling med pikantost i baconsvøb - ovnstegt, saftig og lækker

Vi er taget i sommerhus. Begge børn er med. Manden også. Vi er samlet alle mand. Brændeovnen buldrer. Vi snakker og pludrer og har spist lækkert mad. Alt er godt 🙂

Maden var klar på ingen tid. Den lavede sig selv færdig i ovnen imens vi pakkede ud og tændte op. En overraskende lækker menu, når man tænker på hvor nem den var at lave.

Kylling med pikantost i baconsvøb - ovnstegt, saftig og lækker

Måske du allerede kender dagens ret? Kyllingeschnitzler med pikantost i baconsvøb? En genial ret, når det skal gå hurtigt i køkkenet. Vi spiste verdens nemmeste pastaret til; pasta vendt med ærter og og smør. En creme fraichedressing til som dip.  Voila! Forberedelserne til dagens ret tog 15 minutter og selv indkøbsturen gik legende let. En succes 🙂

Alle var glade og spiste med glubende appetit. Retten stryger direkte ind på listen over Familiens favoritter. Den smagte herligt! Jeg tror faktisk også retten skal overvejes næste gang vi skal have gæster? Den vil være nem at forberede i god tid. Genialt og den vil være et hit hos både store og små, er jeg helt sikker på.

Ikke mere snak. Nu til opskriften 🙂Kylling med pikantost i baconsvøb - ovnstegt, saftig og lækker

Kylling med pikantost i baconsvøb - ovnstegt, saftig og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kylling med pikantost i baconsvøb - ovnstegt, saftig og lækker
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kg kyllingeschnitzler
  • ½ pakke pikantost med krydderi (jeg brugte en grøn med urter)
  • 1 pakke bacon i skiver
  • Evt.: Barbecue- eller allround-krydderi
  • Salt/peber
  • Pastasalat:
  • 1 pk fuldkornspasta
  • 2 poser fine ærter (ca. 800 gram - optøede ærter)
  • Lidt smør
  • Salt
  • Creme fraichedressing:
  • 2½ dl creme fraiche rørt op med ½ tsk honning, salt/hvidløgspeber, ½ tsk tørret timian
Sådan gør du:
  1. Drys kyllingeschtnitzlerne med salt/peber og krydderi på begge sider.
  2. Skær en lomme i kyllingekødet og læg 1-2 tsk pikantost ned i den.
  3. Vikl en skive bacon omkring.
  4. Læg kyllingeschnitzlerne i et støbejernsfad eller en stegepande, der kan tåle ovnvarme
  5. Bag/steg kyllingebryst-schnizlerne ca. 30-40 minutter i en 175 grade varm ovn.
  6. Kyllingen skal være helt gennemstegt og bacon-skiverne sprøde
  7. Pasta med ærter:
  8. Kog fuldkornspasta og kogetiden er ved at være gået, så hæld det meste af kogevandet fra. Lad lidt blive tilbage i gryden. Tilsæt ærter, smør og salt.
  9. Server pastaen, når både ærter og pasta er gennemvarmt.
  10. Rør creme fraiche-dressingen og servér.

Kylling med pikantost i baconsvøb - ovnstegt, saftig og lækkerUhm – en skøn menu og så nem og enkel. Flødeosten giver både fugt og smag til kyllingen og det fungerer bare så godt. Baconskiverne gør, at kyllingen ikke tørsteger og så giver det jo også rigtig god smag. Bacon er det 6. krydderi ved du jo nok? 😉

Mør, saftig og virkelig velsmagende kylling. Den nemme pasta var også et hit og hvorfor har jeg dog aldrig tænkt på at lave den sådan før? Genialt at lade ærter tilberede sammen med pastaen og koge dem med i lidt af pastavandet. Ærterne gav smag til pastaen og jeg tænker også, at det er sundere, når kogevandet – og vitaminerne – ikke hældes fra?Kylling med pikantost i baconsvøb - ovnstegt, saftig og lækkerEt nemt og lækkert menutip er nu hermed givet videre til dig. Mon ikke også retten vil blive et hit hjemme hos jer? Som fredagsmenu, var den særligt nem. Om fredagen, må menuen godt være legende let, i hvert fald hjemme hos os. Om fredagen er vi alle lidt trætte ovenpå ugens stress og jag og kan ikke altid overskue de vilde køkkensysler. Kender du mon det? Jeg tror det 🙂

I dag havde vi også brug for en særligt nem menu. Vi kom blæsende fra storbyen og ud til fristedet på sommerhusgrunden og ankom faktisk da vi var skrubsultne.

Vi ankom kl. 18 og kl. 19 sad vi omkring spisebordet. Snakken gik livligt og maden blev rost i høje toner. Min datter, der er flyttet hjemmefra, udbrød: “Ej hvor smager det godt! Måske det er fordi det er det første rigtige måltid jeg har fået siden i mandags?” 😉

Dejligt at have familien samlet under mine vinger. En dejlig weekend venter forude. Måske vi tager på eventyr i morgen. Måske vi bare går en tur ved stranden. Måske vi bager en sirupskage og spiller et spil? På søndag skal vi helt sikkert bage boller og spise lun leverpostej.

Skønt med familietid forude. Jeg melder: Alt er godt. Håber også alt er vel hos dig og at du får den skønneste weekend 🙂

Glade, taknemmelige weekendhilsner fra  GitteKylling med pikantost i baconsvøb - ovnstegt, saftig og lækker

Mere inspiration

Læg en kommentar