Lækker suppe med kylling, løg og grønne asparges

  • Lækker suppe med kylling, løg og asparges

Lækker suppe med kylling, løg og asparges

Stemmerne på Bagenørdens FB-side er talt op. Valget stod mellem bananbrød, cookies eller suppe. Der var dødt løb for det glade Bagenørden-heppekor. 5 stemmer til bananbrød og 5 stemmer til suppe. Den hårde dommer måtte træffe en beslutning.Lækker suppe med kylling, løg og aspargesDet blev simresuppen, men halløj i skuret hvor er den da også god!

En totalt selvopfunden stop-madspilds-suppe lavet af en rest kylling og et bundt asparges fra køleskabet, med tæt-på-overskredet-holdbarhedsdato.  Kan du ikke lige opdrive friske grønne asparges, kan asparges fra glas også bruges. Friske er bare nummer ét. DSC_9000Jeg fandt lidt stegesky i fryseren til overs fra en marineret culottesteg . Hvor var det godt jeg havde gemt denne lille portion! Det gav smag og kraft til suppen og den blev bare så smagfuld og lækker! Bare lige en lille påmindelse til dig om at gemme stegesky når du steger stege, også selvom det kun er en lille bitte portion.

Har du ikke lige en portion stegesky kan du bruge oksefond ( kan  købes i små bægre) eller en ekstra oksebouillonterning. Har du ikke lige en kyllingerest, kan du bruge 2-3 kyllingeschnitzler. Lækker suppe med kylling, løg og aspargesHer kommer opskriften på den lækre kyllingesuppe:

Lækker suppe med kylling, løg og grønne asparges
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Lækker suppe med kylling, løg og friske grønne asparges
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Slow food - simremad
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 2-3 stykker kold kylling plukket i små bidder eller. 2-3 stykker kyllingeschnitzler
  • 1 spsk smør
  • Stegefond hvis du har (eller en oksebouillonterning)
  • 3 hønsebouillonterninger
  • 2 løg i skiver
  • 3 gulerødder i små tern
  • 1 bundt grønne asparges snittet i småstykker
  • 2 liter vand
  • 1½ dl fløde
  • Salt/hvidløgspeber
  • Lidt jævning
Sådan gør du:
  1. Pluk kyllingen og svits i smør og stegefond.
  2. Bruger du rå kyllingeschnitzler, skærer du dem i små strimler og svitser.
  3. Svits bouillonterningerne med
  4. Tilsæt løg og evt. lidt ekstra smør.
  5. Skræl gulerødder og skær i små tern. Tilsæt også dem.
  6. Hæld kogende vand ved og lad suppen simre under låg i 20 minutter ca., gerne mere.
  7. Ordn aspargesene imens. Skyl og skær dem i små 2-3 cm. stykker
  8. Tilsæt aspargesstykker til suppen og fløden også. Aspargesene skal max koge med i 10 minutter. Det er ærgerligt hvis de splatter for meget ud i suppen, så hold øje med at de ikke bliver for møre.
  9. Jævn suppen, til du synes den har en passende konsistens.
  10. Smag til med salt og hvidløgspeber
  11. Servér gerne med hvidløgsbrød til

Det var dette hvidløgsbrød vi spiste til. Et hurtigthævet bradepandebrød, der fungerer rigtigt godt som suppebrød og som lækkert madbrød til alle andre retter også. Du kan finde opskriften på det lækre hvidløgsbrød lige her.HvidløgsbrødBrødet er proppet med havregryn og er virkeligt let at lave. Der er rigeligt med hvidløgsdyp på toppen, så du behøver ikke smør på brødet. 
Totalt nem lørdagsmenu – suppen var så lækker at den sagtens kunne serveres en lørdag og så nem at den sagtens også vil kunne laves en hverdag. Lækker suppe med kylling, løg og asparges

Her ser du den nemme suppeproces i billeder fra start til slut:

De grønne asparges gav suppen en helt særlig god og lækker smag. Se om du kan opdrive dem i butikkerne endnu, selvom det jo nok er udenfor sæson nu? (okt.). Det var godt at jeg var påpasselig og holdt øje med at aspargesene ikke kogte ud. De mister ikke kun “bid” under kogningen, de mister nemlig også smag synes jeg. Kog dem derfor max. kun med i 5-10 minutter.
DSC_8999Jeg jævnede suppen lidt, men det er ikke sikkert du synes det er nødvendigt. Hvorfor bliver min suppe lidt rødlig spørger du nok? Tjo, fordi jeg brugte lidt stegesky fra en marineret culotte.

Sikke en god smag – men altså din suppe vil også blive rigtigt fin, hvis du bare koger den op på bouillon.

Spækket med lækkert kyllingekød og grønt. Uhm 🙂
Lækker suppe med kylling, løg og asparges Det var da godt nok en formidabel suppelivret der blev serveret på matriklen i dag. Det passede helt perfekt til de hjemvendte lystsejler-drenge, der kom frysende og sultne hjem kl.18.00. Simre-suppe er altså bare en perfekt efterårsret, næh – ved nærmere eftertanke, vel nærmere en helårsservering?

Denne suppe blev faktisk lavet for næsten ingen penge. En rest kylling, en rest fond, en rest fløde, en rest asparges og gulerødder der altid er i køleskabet. Nemt, hurtigt, lækkert og ultrabilligt, og så på en lørdag. Totalt fornem mad for ingen penge, næsten. Lækker suppe med kylling, løg og asparges

Som du nok kan fornemme er jeg ved at være “tilbage på sporet” – fuld af pep og hyperaktivitet i køkkenet. Jeg kæmper stadigvæk med svimmelhed og træthed, men mit blodtryk er støt stigende og jeg behøver ikke længere lange middagslure. Så fedt! Jeg har fået meget mere energi og hvor er det dog skønt!

Min kunst er nu, ikke at gå i gang med alt for mange gøremål, nu hvor hjernen er blevet klarere. Uh hvor er det svært for mig – når jeg jo vil det hele?! Både hjemme og på arbejdet er det en stor udfordring – måske min livsudfordring? – at vælge fra i drømmescenarierne og i mængden af muligheder. Jeg tror jeg skal arbejde lidt på at “holde mig selv nede” – og ordinere “sofa på recept” – som jeg hørte en læge sige det i denne uge. Sofakuren – den nupper jeg! 🙂

Skønt at være tilbage på sporet – jeg har savnet det og savnet at skrive til dig. Der er fuld gang i bloggen igen – selvom jeg fremover vil lægge bånd på mig selv og max. skrive indlæg hver 2. dag. Vist et rimeligt niveau for en skrivefrue med familie og fuldtidsjob?

Jeg er NØDT til at tvangsindlægge “Gitte-pauser”. Tror det er den klogeste – og mest langtidsholdbare – taktik. 😉

Fortsat rigtig god weekend til dig – og jep, imorgen – eller overmorgen – venter opskrift på et lækkert bananbrød 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Tove Pedersen 1. november 2015 af 12:18- Svar

    Hej Gitte
    Sikke da en lækker suppe – det er også suppetid nu hvor kulden langsomt sniger sig ind på os. Jeg gemmer også stegesky og o.l., dejligt lige at kunne tage det op og lade det give ekstra smag i en ret.
    Hvor er det dejligt at du har det meget bedre og er igang igen, men husk nu stadig at tage den med ro, ved godt det er svært når man som dig har så meget man gerne vil 🙂
    Jeg tror der sniger sig en portion kokosmakroner i ovnen her i dag og så skal der gang i en svinekam – i dag på den helt gammeldags facon med brun kartofler, rødkål og ikke mindst masser af dejlig sovs 🙂
    Knus og hav en god søndag…

    • Gitte Hansen 1. november 2015 af 16:44- Svar

      Hej søde Tove
      Lyder som den skønneste søndag hjemme hos dig. Uhm. Den emmer jo af hygge og lækre fristelser. ☺ Jeg prøver at passe på mig selv, får stadigvæk små ‘gok i nødden’ med påmindelser af min krop. Svimmelhed og en middagslur der trænger sig på ud af det blå. Jeg er ikke helt på toppen endnu, men på vej ☺
      Tusind tak for dine søde tanker og hilsner undervejs. God søndag til dig fortsat.
      Mange hilsner
      Gitte 💗

Læg en kommentar