Suppe med kylling og asparges. I dag får du opskriften på en rigtig lækker hønsekødssuppe med grønne asparges og kyllingekød.
Stemmerne på Bagenørdens FB-side er talt op.
Valget stod mellem om dagens opskrift skulle være på bananbrød, cookies eller suppe.
Der var lige mange stemmer for hver ret, så jeg måtte træffe den hårde beslutning.Det blev suppen med kylling og asparges, du kommer til at høre om i dag. Halløj i skuret hvor er den da også bare god!
En totalt selvopfunden stop madspilds suppe lavet af en rest kylling og et bundt asparges fra køleskabet.
Både kylling og asparges skulle bruges og det var genialt lige at bruge lækkerierne til en god suppe.
Kan du ikke lige opdrive friske grønne asparges, kan asparges fra glas også bruges.
Friske er bare nummer ét. Både hvide og grønne asparges kan bruges. Jeg fandt lidt stegesky i fryseren til overs fra en marineret culottesteg .
Hvor var det godt jeg havde gemt denne lille portion! Det gav smag og kraft til suppen og den blev bare så smagfuld og lækker!
Bare lige en lille påmindelse til dig om at gemme stegesky når du steger stege, også selvom det kun er en lille bitte portion.
Har du ikke lige en portion stegesky kan du bruge oksefond ( kan købes i små bægre) eller en ekstra oksebouillonterning.
Har du ikke lige en kyllingerest, kan du bruge 2-3 kyllingebrystfiletter.
Her kommer opskriften på den lækre kyllingesuppe:
Suppe med kylling og asparges – nem og lækker opskrift
Ingredienser
- 3-400 grams kold kylling plukket i små bidder eller. 2-3 stykker stegt kyllingebrystfilet jo mere kylling, jo bedre suppe
- 1 spsk smør
- Kyllingefond hvis du har eller en ekstra hønsebouillonterning
- 3 hønsebouillonterninger
- 2 løg i skiver
- 3 gulerødder i små tern
- 4-5 grønne asparges snittet i småstykker kan erstattes med forårsløg eller 2-3 porrer
- 2 liter vand
- 1½ dl fløde kan udelades ell. eratattes med f.eks. flødeost
- Salt/hvidløgspeber
- Lidt jævning
Sådan gør du
- Pluk kyllingen og svits i smør og stegefond. Svits bouillonterningerne med
- Bruger du rå kyllingebrystfilet, så skør kødet i små strimler og svits det med
- Tilsæt løg og evt. lidt ekstra smør.
- Skræl gulerødder og skær i små tern. Tilsæt også dem.
- Hæld kogende vand ved og lad suppen simre under låg i 20 minutter ca., gerne mere.
- Skyl og skær aspargesene i 2-3 cm. stykker. Den nederste hårde stilk skal ikke med
- Tilsæt aspargesstykker til suppen og fløden også. Aspargesene skal max koge med i 5 og max.10 minutter. Det er ærgerligt hvis de splatter for meget ud i suppen, så hold øje med at de ikke bliver for møre.
- Jævn evt. suppen, til du synes den har en passende konsistens. Smag til med salt og hvidløgspeber
- Servér gerne med hvidløgsbrød til
Noter
En nem og lækker hønsekødssuppe med kylling og asparges
Vi spiste et lækkert hvidløbsbrød til suppen. Et hurtig hævet bradepandebrød fungerer rigtigt godt som suppebrød og som lækkert madbrød til alle andre retter også.
Du kan finde opskriften på det lækre hvidløgsbrød lige her.Brødet er proppet med havregryn og er virkeligt let at lave.
Der er rigeligt med hvidløgsdyp på toppen, så du behøver ikke smør på brødet.
Totalt nem lørdagsmenu. Suppen var så lækker, at den var rigtig fin som lækker ret en lørdag.
Den vil være et hit til hverdag eller som forret også?
Sådan laver du suppe med kylling og asparges – se billederne her:
De grønne asparges gav suppen en helt særlig god og lækker smag.
Se om du kan opdrive dem i butikkerne endnu og hvis ikke, så kan de sagtens udelades. Asparges på dåse er også fine.
Det var godt at jeg var påpasselig og holdt øje med at aspargesene ikke kogte ud. De mister ikke kun “bid” under kogningen, de mister nemlig også smag synes jeg. Kog dem derfor kun med i max.5-10 minutter.
Jeg jævnede suppen lidt, men det er ikke sikkert du synes det er nødvendigt.
Hvorfor bliver min suppe lidt rødlig spørger du nok? Tjo, fordi jeg brugte lidt stegesky fra en marineret culotte tror jeg.
Sikke en god smag – men altså din suppe vil også blive rigtigt fin, hvis du bare koger den op på bouillon eller anden fond.
Suppe fyldt med lækkerier – asparges og kyllingekød. Uhm 🙂
Det var da godt nok en formidabel suppelivret der blev serveret på matriklen i dag.
Det passede helt perfekt til familiens hjemvendte lystsejler-drenge, der kom frysende og sultne hjem kl.18.00.
Simre-suppe er altså bare en perfekt ret at servere året rundt og også genial som forret.
Denne suppe blev faktisk lavet for næsten ingen penge.
En rest kylling, en rest fond, en rest fløde, en rest asparges og gulerødder der altid er i køleskabet.
Nemt, hurtigt, lækkert og ultrabilligt, og så på en lørdag. Totalt fornem mad for ingen penge, næsten.
Fortsat rigtig god weekend til dig – og jep, imorgen – eller overmorgen – venter opskrift på et lækkert bananbrød 🙂
Hej Gitte Sikke da en lækker suppe – det er også suppetid nu hvor kulden langsomt sniger sig ind på os. Jeg gemmer også stegesky og o.l., dejligt lige at kunne tage det op og lade det give ekstra smag i en ret. Hvor er det dejligt at du har det meget bedre og er igang igen, men husk nu stadig at tage den med ro, ved godt det er svært når man som dig har så meget man gerne vil 🙂 Jeg tror der sniger sig en portion kokosmakroner i ovnen her i dag og så skal der gang… Læs mere »