Mørbradbøffer med peberfrugt i lækker pebersauce

  • Mørbradbøffer med peberfrugter i peberflødesauce

*Indlægget er delvist sponsoreret*

Jeg er vild med simreretter. Helt vild faktisk. Så vild at bloggen svømmer over med simreretter til både sautérpande og Römertopf.

Hvorfor jeg er fan af simreretterne? 

Det er såmænd fordi retterne kan laves færdigt i ét, så både kød og tilbehør bliver tilberedt under ét og samme låg. Alt tager smag fra hinanden, både kød og grønt. Maden bliver lækker mør, især hvis du har tid til at lade den simre længe.

Åh jeg er altså bare fan! 🙂Mørbradbøffer med peberfrugter i peberflødesauceOfte laver jeg en lækker flødesauce til simreretterne, og i dag blev det en lækker flødepebersauce.

Dagens ret blev lavet i min nye sautérpande. Nu kommer der lige lidt reklame. Jeg har nemlig fået en pande til test af Scanpan. Jeg har længe været hemmeligt forelsket i Scanpans produkter og nu folder jeg så min benovelse ud. Det er altså gode produkter de leverer.

Jeg kan tippe dig om at tjekke Scanpans hjemmeside ud, for de har tit gode tilbud, som gør, at produkterne kommer væsentligt ned i pris. Sådan sér min nye sautérpande ud. Det er en dyb pande med låg, med plads til flere liter. Perfekt til simreretter til mange.
Mørbradbøffer med peberfrugter i peberflødesauceTænker du nu: “Øv jeg har ingen stegepande fra Scanpan? Så kan jeg vel slet ikke være med her?”.

Jo det kan du. Fortvivl ej. Du kan sagtens bruge en almindelig pande med låg. Håber du har en god pande, hvor maden ikke nemt brænder på? Jeg må indrømme, at det gør maden faktisk aldrig på en Scanpan. Nej nu lyder jeg alt for sælgeragtig, men altså, det passer. Jep – jeg er vild med min Scanpan 🙂

Dagens ret er en nem mørbradret med lækker pebersauce. Jeg har brugt rigeligt med løg og peberfrugt i retten, og netop disse grøntsager går rigtigt godt i spænd med pebersaucen.

Jeg brugte denne lækre pebersauce og en BUKO peberflødeost til at jævne retten med. Genialt. Du skal ikke være bange for at saucen bliver for pebret. Smag til og dosér evt. pebermængden med mådehold . Jeg er vild med fløde-pebersauce og er da sikker på, at du også vil være det. 🙂Mørbradbøffer med peberfrugter i peberflødesaucedsc_2831Den gode Buko-ost har så fin og lækker en pebret smag, at den er helt perfekt som “sauce-afrunder!

Osten giver en flødeagtig pebret-smag, som ikke kender sin mage. Håber du vil kunne opdrive den, men hvis ikke, så kan andre flødeoste sagtens bruges også. Bare lige et tip til dig.

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Mon ikke du sidder klar der og venter? 🙂

Mørbradbøffer med peberfrugt i lækker pebersauce
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Mørbradbøffer med peberfrugt i lækker pebersauce
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Slow food - simremad
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 afpudsede svinemørbrad
  • Lidt hvedemel
  • 2 svinebouillonterninger
  • Smør til stegning
  • 3 rødløg i skiver
  • 2 alm. løg i skiver
  • 2 peberfrugter i skiver
  • 1 bakke champignon eller 2 glas incl. væde
  • 1 bøtte Heinz pebersauce (kan du ikke opdrive den, så kan den fint undværes. Brug ekstra peber i så fald)
  • 125 gram Buko flødeost med peber (anden flødeost kan også bruges)
  • ½ liter kogende vand
  • Salt/peber
  • Jævning
  • Tilbehør: Fuldkornspasta
Sådan gør du:
  1. Afpuds svinemørbraden og skær den i bøffer
  2. Vend gerne bøfferne i hvedemel og svits dem 3-5 minutter ved svag varme med lidt smør
  3. Tag bøfferne af panden og hold dem varme på en tallerken beklædt med stanniol
  4. Svits bouillonterningerne i lidt ekstra smør på panden
  5. Svits løg, til løgene har skiftet farve. Tilsæt herefter peberfrugt og champignoner. Lad det svitse med
  6. Læg mørbradbøfferne på toppen af løg/peberfrugt og tilsæt kogende vand og pebersauce ved (hvis du har),
  7. Lad saucen simre et kvartér minimum, gerne længere tid.
  8. Tilsæt Buko flødeost og jævn herefter retten. Smag til med salt/peber
  9. Serveres med fuldkornspasta

 Dagens ret er er en totalt lækker opskrift, som er rigtig nem at tilberede også. Dét der tager længest tid, er faktisk at afpudse svinemørbraden?

Det er de genstridige sener du skal befri svinemørbraden for. Mine vittige børn indskyder, at jeg da vist må have s(c)eneskræk når jeg er så forhippet på at undgå de scener? Ha, ha, ja i er godt nok sjove hva-? 🙂Mørbradbøffer med peberfrugter i peberflødesauce, “Hvorfor er det så lige at du vender dine mørbradbøffer i mel?” Tjo godt spørgsmål.  Måske det sker uden de større refleksioner? Måske det bare skyldes, at  min egen mor altid har gjort det?

Det fungerer også altid bedre i  jævningssituationer, at svinemørbraden har fået “melpanering”. Sådan ser de panerede mørbradbøffer ud:Mørbradbøffer med peberfrugter i peberflødesauceMørbradbøfferne er også nemmere at stege og de hænger ikke så nemt i, når de har fået nel-panering. Det er i hvert fald min hemmelige teori? Kig med på hele tilberednings-processen her:

Jeg har brugt mega-mange løg og mega-mange grøntsager til retten, men det er jo også dét, der giver ekstra meget smag synes jeg? Brug gerne de grøntsager du har.

Dagens menu er en lettilgængelig ret, der vil passe fortrinligt til både hverdag og fest.
Mørbradbøffer med peberfrugter i peberflødesauceHvis du ikke har tålmodighed til at vente på simreretten i timevis, kan den fint jævnes, efter minimum et kvarters tid. Jo længere tid du giver retten, jo bedre, men kort tid kan også gøre det. Smag  til med ekstra salt/peber og evt. lidt Engelsk Sauce.

Vi spiste fuldkornspasta til, men du bestemmer. Ris, kartofler, salat?
Mørbradbøffer med peberfrugter i peberflødesauce

Ja videre fotogent er det godt nok ikke, det kan jeg godt se. Det ligner…..ruskomsnusk? Fortvivl ej. Det er det jo bare slet, slet ikke. Det er da nemlig bare en rigtig lækker mørbradret (der bare ikke kan lide at blive gennemfotograferet i alt for sølle vinterbelysning. Hvem kan det??  🙂Mørbradbøffer med peberfrugter i peberflødesauce

Bon appetit 🙂 Mange hilsner Gitte

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Janne 1. januar 2017 af 10:25- Svar

    Hej Gitte

    Kan man ikke bruge sin stegeso til denne opskrift når man ikke lige har en pande med låg.

    Janne

    • Gitte Hansen 1. januar 2017 af 17:19- Svar

      Hej Janne
      Jo det vil du helt bestemt kunne. Rigtig god fornøjelse med retten. En stegeso er jo komplet fantastisk 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Bettina 9. december 2016 af 13:56- Svar

    Hejsa
    Det lyder rigtig lækkert, men hvor køber du den pebersovs jeg kan ikke finde den?
    Hilsen Bettina

    • Gitte Hansen 9. december 2016 af 20:11- Svar

      Hej Bettina
      Jeg var heldig at finde den i Kiwi eller Netto i en rodekasse. Den er rigtig god. Håber det lykkes dig at opdrive den, ellers må du være ekstra rundhåndet med peberbøssen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

      • Bettina 10. december 2016 af 15:32- Svar

        Ok men tænker at så skal der vel noget andet sovs i eller hvad?

        • Gitte Hansen 10. december 2016 af 20:08- Svar

          Måske lidt ekstra fløde eller en flødeost med peber måske? Du kan også bruge engelsk sauce – det giver også en rigtig god smag 🙂
          Håber retten vil smage dig 🙂
          Mange hilsner
          Gitte

Læg en kommentar