Mørbradbøffer med peberfrugt i pebersauce. Jeg er vild med nemme retter med svinemørbrad og i dag får du opskriften på endnu én.
Denne ret lavede jeg i min sautérpande, men du kan også lave den i gryde eller i et fad i ovnen.
En skøn ret, hvor både kød og grøntsager tager smag fra hinanden. Maden – og kødet – bliver lækker mørt.
Svinemørbrad bliver hurtigt gennemstegt, så denne ret kan du hurtigt lave.
Ofte laver jeg en lækker flødesauce, når jeg laver mørbradbøf. I dag blev det en lækker flødepebersauce.
Nederst i dette indlæg kan du se flere opskrifter med mørbrad.
Dagens ret er en nem ret med mørbradbøffer i en lækker pebersauce. Jeg har brugt rigeligt løg og peberfrugt i retten også.
Netop disse grøntsager går rigtigt godt i spænd med pebersaucen.
Jeg brugte denne lækre pebersauce og en BUKO peberflødeost til at jævne retten med. Genialt. Begge dele gjorde sovsen ekstra cremet. Retten kan sagtens laves bare med almindeligt peber.
En skøn smag og ikke for pebret. Smag gerne til, så pebersovsen får en smag som passer til dine smagsløg.
Jeg er vild med fløde pebersauce og det bliver du også, tror jeg. 🙂
Den gode Buko-ost har så fin og lækker en pebret smag, at den er helt perfekt som “sauce-afrunder”. Faktisk bruger jeg den i stedet for fløde i denne sovs.
Osten giver en flødeagtig pebret-smag. Kan du ikke lige finde denne flødeost i din butik, så kan andre flødeost også bruges. Fløde også.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Mørbradbøffer med peberfrugt i pebersauce – få opskrift her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1-2 svinemørbrad afpudsede. Kan erstattes med f.eks. koteletter, kylling eller kalkun
- 5-6 spsk hvedemel
- 2 svinebouillonterninger
- Smør til stegning
- 3 rødløg i skiver
- 2 alm. løg i skiver
- 2 peberfrugter i skiver
- 300 gram champignon eller 2 glas incl. væde
- 200 gram pebersauce jeg brugte Heinz. Kan erstattes med ekstra peber
- 125 gram Buko flødeost med peber anden flødeost kan også bruges. 2½ dl fløde kan bruges
- ½ liter kogende vand
- Salt/peber
- Jævning
- Tilbehør: Fuldkornspasta
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbraden og skær den i bøffer
- Vend gerne bøfferne i hvedemel og steg dem 3-5 minutter ved svag varme med lidt smør. Jeg brugte min sautérpande, men anden stegepande kan også bruges.
- Tag bøfferne af panden og hold dem varme på en tallerken under med stanniol
- Svits bouillonterningerne i lidt ekstra smør på panden, hvor mørbradbøfferne har stegt. Skræl løg og og skær dem i skiver. Svits løg med på panden, til løgene har skiftet farve. Tilsæt herefter peberfrugt og champignoner.
- Læg mørbradbøfferne på toppen af løg/peberfrugten på panden og tilsæt kogende vand og pebersauce ved. Lad saucen simre et kvartér minimum, gerne længere tid.
- Tilsæt Buko flødeost og jævn herefter retten. Smag til med salt/peber og evt. engelsk sauce. Du kan tilsætte kulør til retten
- Serveres gerne med fuldkornspasta, men er også lækker med ovnkartofler.
Noter
Mørbrad i pebersauce – en nem ret du kan lave på pande, i gryde eller i ovn
Dagens ret er er en totalt lækker opskrift, som er rigtig nem at tilberede også. Dét der tager længest tid, er faktisk at afpudse svinemørbraden?
Det er de genstridige sener du skal befri svinemørbraden for.
Mine vittige børn indskyder, at jeg da vist må have s(c)eneskræk når jeg er så forhippet på at undgå de sener? Skøn humør mine børn har. 🙂
Jeg brugte 2 svinemørbrad, men du kan sagtens nøjes med én. Jo mere kød jo bedre. Du kan også lave retten med f.eks. svinekoteletter, kylling eller kalkun?
Sådan laver du mørbradbøffer med peberfrugt i pebersauce – se billederne her:
Jeg har brugt mange løg og mange grøntsager til retten. Det giver retten en rigtig god smag, men bare brug dem du har.
Dagens menu er en nem ret, du kan lave både som nem aftensmad til hverdag eller til gæster i weekenden.
Retten kan laves på ½ time, men du kan sagtens lade mørbradbøfferne simre længere tid.
Smag til med ekstra salt/peber og evt. lidt Engelsk Sauce. Det er godt at bruge, når du smager gryderetter til.
Vi spiste fuldkornspasta til, men du bestemmer. Ris, kartofler, salat?
Min ret er ikke helt så fotogen her, men den smagte skønt. Du kan tilsætte lidt kulør til retten, så den får lidt “kulør”.
Spring du bare på den lækre ret. Kan du ikke opdrive pebersauce i din butik, så vær lidt ekstra rundhåndet med peberkværnen. 🙂
God forønjelse med retten.
Prøv også denne ret med svinemørbrad og peberfrugt eller min livret: mørbrad a la creme.
Få flere opskrifter med svinemørbrad her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7,
hej.
manden og vil prøve opskriften i næste uge. hvor kan jeg købe flødeosten med peber og den pebersovs?
på forhånd tak 🙂
umm vi glæder os meget ,så vi vil frygtelig gerne finde de ting-de er jo lidt specielle 😉
mvh Gitte 🙂
Hej Gitte
Kan man ikke bruge sin stegeso til denne opskrift når man ikke lige har en pande med låg.
Janne
Hejsa
Det lyder rigtig lækkert, men hvor køber du den pebersovs jeg kan ikke finde den?
Hilsen Bettina