Nem og sprød kartoffelpizza med mozzarella, løg og rosmarin

  • Nem kartoffelpizza med mozzarella, rosmarin og løg

Nem kartoffelpizza med mozzarella, rosmarin og løgLækker, lækker pizzaer der blev tryllet på matriklen, også selvom der var sådan en lille lækker fyr omkring benene.2015-08-14 07.23.54Pizza på grill blev det ikke til, heller ikke selvom de bliver overdådigt lækre. Jeg orkede ikke helt at rende frem og tilbage, ud og ind og kun lave 1 pizza af gangen. Jep – lidt kvadret hundehvalpemor er der vist alligevel over mig i dag. Hvorfor da? – Kalle sover jo bare – se da bare på billedet her? Jeg skulle hilse og sige at sover gør den ved GUD ikke hele tiden! 😉DSC_6980Jeg orkede ikke en dej der skulle æltes og hæve to gange, så det blev igen den ekstra hurtige “rør og smør ud på bageplade med dejskaber”- pizza jeg har skrevet om før, f.eks. her – det bliver altså rigtigt lækre pizzaer og de er så meget nemmere at lave end almindelige pizzaer. Nem pizza med løg, bacon og peberfrugtPizzaerne bliver fint sprøde, hvis du blot fyrer ovnen op på alt hvad den kan trække. Jeg har brugt det gode pizzamel til pizzaerne; durum- og tipo00-hvedemel og det blev altså nogle rigtigt gode pizzaer. Jeg var rundhåndet med olie og ost og det giver altså lækre pizzaer. Nem pizza med løg, bacon og peberfrugtJeg lavede 3 slags pizzaer af den nemme dej: 

  • kartoffelpizza med mozzarella, rosmarin og løg
  • løg, bacon og peberfrugt
  • skinke, champignon og løg

Nem pizza med løg, bacon og peberfrugt

Nem og sprød kartoffelpizza med mozzarella, løg og rosmarin
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Sprød pizza med kartoffel, rosmarin, mozzarella og løg. De to andre pizzaer var med løg, bacon og peberfrugt.
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Mad til to dage
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 liter lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk. salt
  • 500 gram durummel
  • 500 gram tipo00 hvedemel
  • Fyld (brug gerne dit yndlingsfyld i stedet):
  • Kartoffelpizza: 8 kartofler i tynde skiver, 2 kugler mozzarella, ½ løg i skiver og rosmarinkviste. Dryp med olie og drys med salt og hvidløgspeber
  • Pizza 2: ½ glas god tomatsauce, 1 løg i skiver, 200 gram bacon i tern og 1 peberfrugt i skiver. Revet ost og olie, salt, hvidløgspeber og oregano
  • Pizza 3: ½ glas god tomatsauce, 150 gram skinke i tern, 1 bakke champignon i skiver (jeg brugte glas), ½ løg i skiver, revet ost, olie, salt/hvidløgspeber og oregano.
Sådan gør du:
  1. Pizzadej:
  2. Rør gæren ud i det lunkne vand
  3. Tilsæt salt, sukker og citronsaft
  4. Tilsæt mel og rør til massen er som havregrød
  5. Beklæd 3 bageplader med bagepapir og fordel dejen herpå.
  6. Sæt pizzaerne i ovnen på 40 grader varmluft og lad dem hæve dér 15-20 minutter imens du klargør fyldet.
  7. Tag pizzaerne ud af ovnen og varm ovnen op på 275 grader varmluft imens du fordeler fyldet på pizzaerne.
  8. Kartoffelpizza:
  9. Bræk mozzarellakuglerne i små stykker og fordel på 1 af pizzaerne.
  10. Skær kartoflerne i milimetertynde skiver og fordel på pizzaen
  11. Læg rosmarinkviste på toppen, drys med salt og peber og dryp med lidt olie
  12. Pizza 2:
  13. Fordel tomatsaucen på pizzaen. Den kan ikke smøres ud, men skal lægges på i klatter. Brug en teske.
  14. Riv ost over (jeg brugte bare familieosten i køleskabet). Riv til pizzaen er dækket med ost.
  15. Fordel bacontern, løg og peberfrugt i skiver på pizzaen. Riv lidt ekstra ost over og drys med lidt salt, hvidløgspeber og oregano.
  16. Dryp med lidt olie til sidst.
  17. Pizza 3:
  18. Fordel tomatsauce på pizzaen.
  19. Riv ost over
  20. Fordel skinke, champignon og løg på pizzaen
  21. Riv lidt ekstra ost over
  22. Drys med salt/hvidløgspeber og oregano
  23. Bag pizzaerne 20-30 minutter v. 275 grader varmluft. Når du bruger varmluft, kan du sagtens bage 3 bageplader på en gang (jeg har godt nok en ovn med stor rumfylde, men jeg tænker da at en almindelig ovn også vil kunne klare 3 bageplader?)
  24. Lav en grøn salat imens pizzaerne bager i ovnen med en hvid dressing til.
  25. Pizzaerne er færdige når de er gyldne og sprøde. De skal have 20-30 minutter også selvom temperaturen er høj, men pas på de ikke brænder af. Kartoffelpizzaen er færdig til sidst.
  26. Servér pizzaerne rygende varme - det er nemmest at klippe stykkerne ud, men et pizzahjul kan også bruges

Der bliver 3 plader pizzaer ud af denne portion. Vi var 4 der spiste incl. 2 storsultne teenagere. Der blev 1 pizza til overs. Jeg skyder på at der vil være til 8  personer i denne portion?Nem kartoffelpizza med mozzarella, rosmarin og løgDet kan godt være du synes fremstillingsprocessen ovenfor virker uoverskuelig lang, men bare kast dig ud i det. Du vil finde ud af, at det er rigtigt meget nemmere at bage pizzaer på denne måde, samlet set. Det tog mig 1½ time alt. incl. at lave 3 store pizzaer, hvor familien har mad til 2 dage. Det er ikke lang tid, synes du vel?

Har du energi og overskud, og måske ikke en hundevalg ved fødderne, kan du sagtens lave tomatsaucen selv. Jeg købte dog denne lækre fra Gestus og wow for en lækker tomatsauce. Jeg kan – næsten – ikke lave den bedre selv. Hold øje med den. DSC_6975Tomatsaucen kan forresten godt undværes på pizzaerne, hvis du ønsker mere sprøde pizzaer. Tomatsaucen gør pizzaerne lidt blødere men giver til gengæld en rigtig god smag, så det er et svært dilemma.

Jeg brugte den gode pizzamel, durummel og tipo00 med særligt god bageevne. Brug den gerne, når du bager pizza. Melet kan købes i langt de fleste butikker. I Fakta ser poserne f.eks. sådan ud.
DSC_6976 Her kommer der billeder af pizzafremstillingsprocessen fra start til slut:

Jeg må indrømme, at det nok var kartoffelpizzaen der trak mest hos familien. Den var den absolut største succes. Den var sprød og lækker og knap så fed og “ostefyldig”. Der var fin god smag, selvom kartofler er ferske i smagen. Godt jeg puttede løg og rosmarin på; kartofler, rosmarin og løg er altså en god kombination.
DSC_6984Dryp med rigeligt olie, så bliver kartoflerne rigtigt sprødstegte på pizzatoppen. Kartoffelpizzaen skal have lidt længere tid end de andre pizzaer, for at kartoflerne bliver lækrest. Bare du lige er obs på det.Nem kartoffelpizza med mozzarella, rosmarin og løgDen grønne salat er uundværlig til pizza, hvis du spørger mig. Servér gerne tomatsalat i stedet eller al mulig andet blandet/frisk/grøn salat til?
DSC_7020 Jeg lavede en hurtig hvidløgsolie, til hurtigt at kunne dryppe på pizzaerne, hvis der var behov for lidt ekstra smag. Olie+2 hvidløgsfed+salt+hvidløgspeber røres sammen, og dryppes på pizzaerne når der spises ved bordet. Et trick jeg har fået med mig fra pizzamanden.DSC_6993Det var fileme nogle skønne pizzaer og jeg glæder mig allerede til frokosten i morgen. En teenagesøn glæder sig vist til fisketurens madpakke? 🙂
DSC_7016Bag endelig gerne pizzaer “as usual” – hvis du er mere fan af de sædvanlige pizzaklassikere. Rigtige pizzaer, især dem på grill, bliver jo også virkeligt lækre, men disse “smørbare” pizzaer er altså bare den nemmeste variant og smagsmæssigt kan de sagtens konkurrere. Har du endnu ikke forsøgt dig med dem, skal de da prøves, synes du ikke?

Fyldet kan varieres i det uendelige, brug endelig gerne dit yndlingsfyld jo.2015-08-15 12.38.32Nå men tilbage til den lille Kalle-fyr. Her sover den igen. Det kan jeg godt forstå. Den har spænet rundt hele dagen. Den er allermest vild med øreflipper, fingre og næsetipper. Gulvplanter er også ret spændende, men favorit nr. 1 er stadigvæk den gamle kat. Det er SÅ spændende at se den spise! Ærgerligt den ikke gider lege!

Kallefyren er blevet nusset dagen lang. Den er den mest klappede hund på jord tror vi. Her nyder den en lege-mosletur med hele familien, selvom den vel egentlig ser mest skræmt ud hér? 😉
2015-08-15 17.41.50Midt i legen “besvimer” den pludselig af træthed. Den sover ikke længe af gangen, men når den sover, er den helt væk som her. Den elsker at få nusset poter og mave imens den sover. Vi kender den allerede og den er så dygtig til at besørge i haven hver eneste gang. Hvor den en fin og dygtig hund.

2015-08-15 17.45.16Helt utroligt – sådan en nussehund vi har fået os – men alligevel legesyg også.  Der er højlydt blevet sagt”NEJ” flere gange i dag (ja vi er da også onde og slemme at brokke os over en smule blomsterballade og hårde bid i de sjove fingre og hår).

Den er bare skæg den Kallefyr. Se her. Her har den fundet ud af hvordan man sover i hundekurv. SÅ dygtig hund 🙂
2015-08-15 18.48.39Bloggens FB side spurgte jeg jer i dag om hvad I havde mest lyst til at høre om på bloggen i dag. Kage eller pizza. Langt de fleste valgte pizza, derfor pizza, men nogen skrev også “pizza og Kalle” eller “kage og Kalle”.

Jeg skal love for at der er en lille fyr der har indtaget scenen og allerede på få dage er blevet en rigtig populær og uimodståelig charmetrold. Den har krammet på jer derude og den soler sig i opmærksomheden. Den stornyder det 🙂

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Laila 8. februar 2017 af 19:32- Svar

    Hej

    Kan man gemme dejen, evt fryse den? Har lavet alt for meget☺️

    • Gitte Hansen 8. februar 2017 af 20:21- Svar

      Ups – det har jeg ikke prøvet? Du kan sagtens gemme den i køleskab også, den kan holde sig i 3-4 dage. Du kan jo evt. bage brød af det? Rør evt. lige lidt mere mel i.
      Håber svaret kommer I rette tid 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Lisbeth 30. september 2015 af 11:27- Svar

    Altså for en lækker pizza bund det blev 😄Havde ganske vist ikke så meget durummel i skabet (100 gram) så de blev lavet næsten kun med tipo 00. Lod dem hæve almindeligt på bagepladen i en time og var lidt smart og puttede tomatsovsen i en frysepose og klippede et lille hul – så det blev nemt spredt ud på dejen. Den kræsne teenager var vildt begejstret over pizza bunden – som nærmest blev som et flad foccacie brød – jeg har aldrig fået så meget ros for en hjemmebagt pizza. :mrgreen:Mums filimums – kan sørme godt anbefales og det er nu officielt vores yndlingspizza :mrgreen:

    • Gitte Hansen 1. oktober 2015 af 08:09- Svar

      Hej Lisbeth
      Jamen det lyder jo helt perfekt. Det glæder mig sådan at pizzaen blev en succes og at pizzaen nu er blevet jeres yndlings. Skønt!
      Tusind tak for din tilbagemelding og god fornøjelse i køkkenet fortsat :mrgreen:
      Mange hilsner
      Gitte

  3. anja 18. august 2015 af 17:18- Svar

    Super lækker pizza. Jeg putter dog pesto på bunden og når pizzaen er bagt så frisk spinat og parma skinke . Det også lækkert ☺

    • Gitte Hansen 21. august 2015 af 09:33- Svar

      Øj lyder super lækkert! Tak for dine gode tips og god fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar