Rabarberkage med marengs. Uhm – i dag får du opskriften på en skøn kage med rabarber.
Jeg elsker bare rabarber og mine rabarber i haven er heldigvis gavmilde og de giver godt.
Det er som om, at sommerens rabarber får kagebage-test-iveren igang. Kan jeg mon bage en ny rabarberkage der vl være endnu bedre end den forrige?
JA! På en eller anden måde er den seneste rabarberkage altid den bedste 🙂
Dagens lækre rabarberkage er med sukkerbrødsbund og marengstopping. En slags bedstefars skæg kage, bare med rabarber. En svampet kage.
Klart en af mine rabarberkagefavoritter!
Syrlighed fra rabarberne og sukkersød marengs er den perfekte kombination.Kagen blev nydt i sommersol i haven.
Der var kaffegæster. En helt speciel kaffegæst. Min kusine som jeg ikke har set i 20 år. TYVE ÅR!
Snakken gik lystigt, som var det i går vi sidst havde været sammen. Skønt at se hende igen. Lad der ikke gå 20 år igen! 😉
I dag er der rabarberkage på bloggen. Igen 😉Jep, og du må have tålmodighed med mig, for jeg har FLERE rabarber i haven. Rækken af opskrifter med rabarber fortsætter 🙂
Tjek dette indlæg ud og bliv inspireret til endnu flere rabarberlækkerier.
Opskriften på rabarberkage med marengs rækker til to tærtefade eller en halvstor bradepande. Bare spring på.
Rabarberkage med marengs – få opskriften på en lækker rabarber kage her
Ingredienser
Kagebund:
- 500-700 gram rabarber + ½-1 dl sukker fintsnittet i 1-2 cm stykker. Anden frugt, andre bær kan bruges. Du kan også bruge marmelade
- 100 gram smeltet smør
- 170 gram sukker + 40 gram til rabarberstykkerne
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 240 gram hvedemel ca. 4 dl
- 2 dl. skyr ell. tykmælk/yoghurt/creme fraiche ell. lign. Mælk er også ok
- 5 æggeblommer
Marengs
- 5 æggehvider
- 250 gram sukker
Sådan gør du
- Snit rabarberne og vend dem med ½-1 dl sukker og lad dem trække, imens du rører dejen sammen.
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
- Tilsæt surmælksprodukt eller mælk og smeltet smør
- Tilsæt mel og bagepulver og vend let med dejskraber, til melet er opløst.
- Smør en lille bradepande eller to tærtefade og fordel dejen i fadene. Fyldes kun max. ½, der skal jo være plads til marengsen
- Fordel rabarberstykkerne på dejen. Tryk stykkerne lidt ned i dejen.
- Bag kagerne ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bager du i én kageform, måske 25 min..
Marengs:
- Pisk æggehviderne let stive, til toppene kan "stå selv". Tilsæt sukker meget langsomt lidt efter lidt og pisk marengsen til en tyk, sej, blank marengs.
- Fordel marengstoppingen på kagen/kagerne og fortsæt bagningen 20 minutter til marengsen er gyldenbrun
- Afkøl lidt, før servering
Noter
Du kan bruge alle slags bær/al slags frugt til kagen. Prøv også denne bedstefars skæg med æbler
Marmelade/syltetøj kan også brugesKan bages med frosne rabarber:
Vend dem i lidt kartoffelmel iblandet sukker først, da frosne rabarber afgiver en del vædeEn nem og rimeligt fedtfattig kage med rabarber og marengstop – en dejlig rabarbertærte
100 gram smør er ikke meget til to kager. Tricket er skyr /tykmælk ell. lign..
Jeg havde en rest i køleskabet. Tænke tænke hvad kan man bruge den til, når man er en ihærdig fanatisk stop madspild-type?
Man kan putte skyr i rabarberkagen, så får man nemlig både en mere fedtfattig og “svampet” rabarberkage.
To gevinster i én! Du kan erstatte skyr med tykmælk/yoghurt/ymer etc. og mælk sagtens også. Smør dit bedste kagefad eller her, som jeg, to smukke tærtefade (jeg er helt VILD med dem! De kunne engang kan købes i TIGER-butikken for en 50’er)
Færdigpisket marengs. Den er fin, når du kan trække små toppe i marengsen og den er pisket sej, tyk, blank og skinnende. Sådan ser kagerne ud efter 20 minutters bagning. Nu er de klar til marengs. Fordel marengstoppingen på kagen/kagerne og fortsæt bagningen 20 minutter.
Voila! Så er der lækre sommer rabarberkager med marengslåg.
Lad gerne kagen afkøle og sætte sig lidt før servering. Så tålmodig var jeg ikke, så mit stykke ser ikke helt så pænt ud 🙂Kagen var SÅ lækker – den blev godkendt af både den søde kusine og min familie.
Der er blevet spist en hel del stykker rarbarberkage i løbet af dagen. Elsker bare kage – både at lave den og spise den bagefter,
Godt min familie, naboer eller kusiner kan hjælpe 🙂
Rabarberkage med marengs er jeg altså bare vild med. Den lækreste bedstefars skæg kage med friske rabarber.
Tjek også denne opskrift på bedstefars skæg kage med rabarber ud. De 2 kager minder meget om hinanden,
Har du kun rabarber på frost, så kan du sagtens bruge dem. Vend dem lige i lidt kartoffelmel iblandet sukker først, da frosne rabarber afgiver en del væde.
Du kan også koge en kompot og bruge i kagen i stedet for friske rabarber? Få en god opskrift på rabarberkompot her
…og der er FLERE af disse lækre stængler i haven. Har allerede den næste rabarberkage på vej…
Få flere gode nemme opskrifter på rabarberkager med marengs her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Hej Gitte
Bedstefars skæg kagen fryser jeg glad og gerne hver gang jeg bager.Så har jeg altid kage hvis der kommer uventet gæster
Det eneste det kræver er bare en plastic æske med låg (gl is æsker fra Netto ell Brugsen,så marengsen ikke bliver trykket)og så kræver det en god skarp kniv ,og sirlig målt udskæring der passer i str med æskerne,løftes forsigtigt op af bradepanden,med en paletkniv
Voila,så er der kage ,ryger lige i mikroovnen et par omdrejninger,?…..Så er der kaffe og kage………….og glade ansigter rundt om bordet
Hilsner fra Grethe
Den ser godt nok lækker ud! Så ved jeg hvad mine rabarber skal bruges til ?
Har du prøvet at fryse den ned?
Hilsen Betina
Hej Gitte,
din rabarbertærte er simpelthen bare den bedste, jeg nogensinde har smagt! Vores gæster var helt vilde med den; den var perfekt som dessert efter en god grillmenu 🙂
Venlig hilsen
Emmy
Hej igen. Selv tak for kommentaren 😉 Det fungerede rigtig godt med de hele æg og den blev nemlig meget let og luftig. Jeg gjorde det nu mest fordi jeg havde nogle pasteuriserede æggehvider og så hele æg. Derfor prøvede jeg det sådan, så det var jo bare et held, at det måske endda var bedre på den måde:) I hvert fald var både jeg selv og mine gæster rigtig vild med den og gæsterne ville gerne have opskriften 🙂 En helt anden ting er, at så vid jeg ved kan man godt fryse de pasteuriserede æggehvider, så på den… Læs mere »
Super god kage som jeg lige har bagt. Brugte dog 3 hele æg i stedet for 3 æggeblommer i dejen, da det passede bedre med hvad jeg havde derhjemme, og det fungerede fint. Dejligt med dine gode råd undervejs f.eks. med ikke at piske æggehviderne for længe osv:)