Rabarberkage med marengs.  Uhm  – i dag får du opskriften på en skøn kage med rabarbertærte med marengs. Skøn kage.

Jeg elsker bare rabarber og mine rabarber i haven er heldigvis gavmilde og de giver godt.

Det er som om, at sommerens rabarber får kagebage-test-iveren igang. Kan jeg mon bage en ny rabarberkage der vl være endnu bedre end den forrige?

JA! På en eller anden måde er den seneste rabarberkage altid den bedste 🙂

Rabarberkage med marengs - rabarber kage

Dagens lækre rabarberkage er med sukkerbrødsbund og marengstopping. En slags bedstefars skæg kage, bare med rabarber. En svampet kage.

Klart en af mine rabarberkagefavoritter!

Syrlighed fra rabarberne og sukkersød marengs er den perfekte kombination.Kagen blev nydt i sommersol i haven.

Rabarberkage med marengs - rabarber kage

Her har jeg bagt kagen og taget nye billeder 21.6.25 – rabarberkagen er her bagt i et ildfast fad på 20×30 cm

I dag er der rabarberkage på bloggen. Igen 😉Rabarberkage med marengs - rabarber kageJep, og du må have tålmodighed med mig, for jeg har FLERE rabarber i haven. Rækken af opskrifter med rabarber fortsætter 🙂

Tjek dette indlæg ud og bliv inspireret til endnu flere rabarberlækkerier.

Rabarberkage med marengs - rabarber kageHer kommer smagen af sommer.

Opskriften på rabarberkage med marengs rækker til  to tærtefade eller en halvstor bradepande. Bare spring på.

Rabarberkage med marengs – opskriften på lækker rabarber kage

Rabarberkage med marengs - rabarber kage
Rabarberkage med marengs - smagen af sommer
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Portioner: 2 tærter
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kagebund:

  • 550-600 gram rabarber vendt med 40 gram sukker (½ dl) + 1 tsk vaniljesukker. fintsnittet i 1-2 cm stykker. Anden frugt, andre bær kan bruges. Du kan også bruge marmelade
  • 100 gram smeltet smør du kan også bruge blødt smør
  • 170 gram sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 240 gram hvedemel ca. 4 dl
  • 2 dl. skyr ell. tykmælk/ymer/ yoghurt/creme fraiche ell. lign Mælk kan også bruges
  • 5 æggeblommer

Marengs

  • 5 æggehvider
  • 250 gram sukker

Sådan gør du

  • Snit rabarberne og vend dem med ½ dl sukker og vaniljesukker og lad dem trække, imens du rører dejen sammen. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
    Rabarberkage med marengs - rabarber kage
  • Tilsæt surmælksprodukt eller mælk og smeltet smør (eller blødt smør). Tilsæt mel og bagepulver og vend let med dejskraber, til melet er opløst og dejen er klumpefri
    Rabarberkage med marengs - rabarber kage
  • Smør en lille bradepande eller to tærtefade og fordel dejen i fadene. Fyldes kun max. ½, der skal jo være plads til marengsen
    Rabarberkage med marengs - rabarber kage
  • Fordel rabarberstykkerne på dejen. Tryk stykkerne lidt ned i dejen.
    Rabarberkage med marengs - rabarber kage
  • Forbag kagebundene ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) afhængigt af formens størrelse. bundene skal føles lidt faste og let gyldenbrune.
    Rabarberkage med marengs - rabarber kage

Marengs:

  • Pisk æggehviderne let stive, til toppene kan "stå selv". Tilsæt sukker meget langsomt lidt efter lidt og pisk marengsen til en tyk, sej, blank marengs. Det tager minimum 5-10 minutter
    Rabarberkage med marengs - rabarber kage
  • Fordel marengstoppingen på kagen/kagerne og fortsæt bagningen 20 minutter til marengsen er gyldenbrun, fast og sprød. Føles den for blød, så bag den nogle minutter ekstra
    Rabarberkage med marengs - rabarber kage
  • Afkøl lidt, før servering
    Rabarberkage med marengs

Noter

Du kan bruge alle slags bær/al slags frugt til kagen. Prøv også denne bedstefars skæg med æbler
Marmelade/syltetøj kan også bruges
Kan man bruge frosne rabarber? 
Jeps, vend dem bare i lidt kartoffelmel iblandet sukker først, da frosne rabarber afgiver en del væde
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Rabarberkage med marengs - rabarber kage

 En nem kage med rabarber og marengstop – en dejlig rabarbertærte med marengsRabarberkage med marengs - rabarber kage

Rimeligt fedtfattig er den også. 100 gram smør er ikke meget til to kager. Tricket er skyr /tykmælk ell. lign..

Jeg havde en rest i køleskabet. Tænke tænke hvad kan man bruge den til, når man er en ihærdig fanatisk stop madspild-type?

Man kan putte skyr i rabarberkagen, så får man nemlig både en mere fedtfattig og “svampet” rabarberkage.

To gevinster i én! Du kan erstatte skyr med tykmælk/yoghurt/ymer etc. og mælk sagtens også. Rabarberkage med marengs - rabarber kageSmør dit bedste kagefad eller her, som jeg, to smukke tærtefade (jeg er helt VILD med dem! De kunne engang kan købes i TIGER-butikken for en 50’er) Rabarberkage med marengs - rabarber kage

Rabarberkage med marengs - rabarber kage

Færdigpisket marengs. Den er fin, når du kan trække små toppe i marengsen og den er pisket sej, tyk, blank og skinnende. Rabarberkage med marengs - rabarber kage Sådan ser kagerne ud efter 20 minutters bagning. Nu er de klar til marengs. Fordel marengstoppingen på kagen/kagerne og fortsæt bagningen 20 minutter.  Rabarberkage med marengs - rabarber kage

Voila! Så er der lækre sommer rabarberkager med marengslåg.

 Der var kaffegæster. En helt speciel kaffegæst. Min kusine som jeg ikke har set i 20 år. TYVE ÅR!

Snakken gik lystigt, som var det i går vi sidst havde været sammen. Skønt at se hende igen. Lad der ikke gå 20 år igen! 😉

Kagen var SÅ lækker – den blev godkendt af både den søde kusine og min familie.

Der er blevet spist en hel del stykker rarbarberkage i løbet af dagen. Elsker bare kage – både at lave den og spise den bagefter,

Godt min familie, naboer eller kusiner kan hjælpe 🙂

Rabarberkage med marengs er jeg altså bare vild med. Den lækreste bedstefars skæg kage med friske rabarber.

Tjek også denne opskrift på bedstefars skæg kage ud. De 2 kager minder meget om hinanden,

Har du kun rabarber på frost, så kan du sagtens bruge dem. Vend dem lige i lidt kartoffelmel iblandet sukker først, da frosne rabarber afgiver en del væde.

Du kan også koge en kompot og bruge i kagen i stedet for friske rabarber? Få en god opskrift på rabarberkompot her Rabarberkage med marengs - rabarber kage

…og der er FLERE af disse lækre stængler i haven. Har allerede den næste rabarberkage på vej…Rabarberkage med marengs - rabarber kage

Få flere gode nemme opskrifter på rabarberkager med marengs her:

1.

Herregårdskage med rabarber & kokos marengs
En saftig og lækker rabarberkage med kokosmarengs
Se opskriften her
Herregårdskage med rabarber & kokos marengs

2.

Rabarberkage med kokosmarengs - opskrift
En lækker Bedstefars Skæg kage med kokosmarengs og rabarberkompot
Se opskriften her
Rabarberkage med kokosmarengs - opskrift

3.

Marengsroulade med rabarber og flødeskum
Nem og lækker marengsoulade med rabarber og flødeskum
Se opskriften her
Marengsroulade med rabarber flødeskum

4.

Bedstefars skæg kage med rabarber - opskrift
Rabarberkage med marengstop - bedstefars skæg
Se opskriften her
Bedstefars skæg kage med rabarber - opskrift

5.

Rabarberkage med marengslåg og mandler
En lækkerkage med rabarber og marengs
Se opskriften her
Rabarberkage med marengslåg og mandler

6.

Marengsreder med rabarberskum - opskrift
Marengs fuglereder med rabarber flødeskum
Se opskriften her
Marengsreder med rabarberskum - opskrift

Rabarberkage med marengs - rabarber kage

Lad gerne kage afkøle lidt før du skærer den ud, ellers så kan marengsen smuldre, som du kan se her 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.