Rabarberkage med marengs. Uhm – i dag får du opskriften på en skøn kage med rabarbertærte med marengs. Skøn kage.
Jeg elsker bare rabarber og mine rabarber i haven er heldigvis gavmilde og de giver godt.
Det er som om, at sommerens rabarber får kagebage-test-iveren igang. Kan jeg mon bage en ny rabarberkage der vl være endnu bedre end den forrige?
JA! På en eller anden måde er den seneste rabarberkage altid den bedste 🙂
Dagens lækre rabarberkage er med sukkerbrødsbund og marengstopping. En slags bedstefars skæg kage, bare med rabarber. En svampet kage.
Klart en af mine rabarberkagefavoritter!
Syrlighed fra rabarberne og sukkersød marengs er den perfekte kombination.Kagen blev nydt i sommersol i haven.

Her har jeg bagt kagen og taget nye billeder 21.6.25 – rabarberkagen er her bagt i et ildfast fad på 20×30 cm
I dag er der rabarberkage på bloggen. Igen 😉Jep, og du må have tålmodighed med mig, for jeg har FLERE rabarber i haven. Rækken af opskrifter med rabarber fortsætter 🙂
Tjek dette indlæg ud og bliv inspireret til endnu flere rabarberlækkerier.
Opskriften på rabarberkage med marengs rækker til to tærtefade eller en halvstor bradepande. Bare spring på.
Rabarberkage med marengs – opskriften på lækker rabarber kage

Ingredienser
Kagebund:
- 550-600 gram rabarber vendt med 40 gram sukker (½ dl) + 1 tsk vaniljesukker. fintsnittet i 1-2 cm stykker. Anden frugt, andre bær kan bruges. Du kan også bruge marmelade
- 100 gram smeltet smør du kan også bruge blødt smør
- 170 gram sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 240 gram hvedemel ca. 4 dl
- 2 dl. skyr ell. tykmælk/ymer/ yoghurt/creme fraiche ell. lign Mælk kan også bruges
- 5 æggeblommer
Marengs
- 5 æggehvider
- 250 gram sukker
Sådan gør du
- Snit rabarberne og vend dem med ½ dl sukker og vaniljesukker og lad dem trække, imens du rører dejen sammen. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
- Tilsæt surmælksprodukt eller mælk og smeltet smør (eller blødt smør). Tilsæt mel og bagepulver og vend let med dejskraber, til melet er opløst og dejen er klumpefri
- Smør en lille bradepande eller to tærtefade og fordel dejen i fadene. Fyldes kun max. ½, der skal jo være plads til marengsen
- Fordel rabarberstykkerne på dejen. Tryk stykkerne lidt ned i dejen.
- Forbag kagebundene ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) afhængigt af formens størrelse. bundene skal føles lidt faste og let gyldenbrune.
Marengs:
- Pisk æggehviderne let stive, til toppene kan "stå selv". Tilsæt sukker meget langsomt lidt efter lidt og pisk marengsen til en tyk, sej, blank marengs. Det tager minimum 5-10 minutter
- Fordel marengstoppingen på kagen/kagerne og fortsæt bagningen 20 minutter til marengsen er gyldenbrun, fast og sprød. Føles den for blød, så bag den nogle minutter ekstra
- Afkøl lidt, før servering
Noter
Du kan bruge alle slags bær/al slags frugt til kagen. Prøv også denne bedstefars skæg med æbler
Marmelade/syltetøj kan også brugesKan man bruge frosne rabarber?
Jeps, vend dem bare i lidt kartoffelmel iblandet sukker først, da frosne rabarber afgiver en del væde En nem kage med rabarber og marengstop – en dejlig rabarbertærte med marengs
Rimeligt fedtfattig er den også. 100 gram smør er ikke meget til to kager. Tricket er skyr /tykmælk ell. lign..
Jeg havde en rest i køleskabet. Tænke tænke hvad kan man bruge den til, når man er en ihærdig fanatisk stop madspild-type?
Man kan putte skyr i rabarberkagen, så får man nemlig både en mere fedtfattig og “svampet” rabarberkage.
To gevinster i én! Du kan erstatte skyr med tykmælk/yoghurt/ymer etc. og mælk sagtens også. Smør dit bedste kagefad eller her, som jeg, to smukke tærtefade (jeg er helt VILD med dem! De kunne engang kan købes i TIGER-butikken for en 50’er)
Færdigpisket marengs. Den er fin, når du kan trække små toppe i marengsen og den er pisket sej, tyk, blank og skinnende. Sådan ser kagerne ud efter 20 minutters bagning. Nu er de klar til marengs. Fordel marengstoppingen på kagen/kagerne og fortsæt bagningen 20 minutter.
Voila! Så er der lækre sommer rabarberkager med marengslåg.
Der var kaffegæster. En helt speciel kaffegæst. Min kusine som jeg ikke har set i 20 år. TYVE ÅR!
Snakken gik lystigt, som var det i går vi sidst havde været sammen. Skønt at se hende igen. Lad der ikke gå 20 år igen! 😉
Kagen var SÅ lækker – den blev godkendt af både den søde kusine og min familie.
Der er blevet spist en hel del stykker rarbarberkage i løbet af dagen. Elsker bare kage – både at lave den og spise den bagefter,
Godt min familie, naboer eller kusiner kan hjælpe 🙂
Rabarberkage med marengs er jeg altså bare vild med. Den lækreste bedstefars skæg kage med friske rabarber.
Tjek også denne opskrift på bedstefars skæg kage ud. De 2 kager minder meget om hinanden,
Har du kun rabarber på frost, så kan du sagtens bruge dem. Vend dem lige i lidt kartoffelmel iblandet sukker først, da frosne rabarber afgiver en del væde.
Du kan også koge en kompot og bruge i kagen i stedet for friske rabarber? Få en god opskrift på rabarberkompot her
…og der er FLERE af disse lækre stængler i haven. Har allerede den næste rabarberkage på vej…
Få flere gode nemme opskrifter på rabarberkager med marengs her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.


Lad gerne kage afkøle lidt før du skærer den ud, ellers så kan marengsen smuldre, som du kan se her 🙂
Hej Gitte
Bedstefars skæg kagen fryser jeg glad og gerne hver gang jeg bager.Så har jeg altid kage hvis der kommer uventet gæster
Det eneste det kræver er bare en plastic æske med låg (gl is æsker fra Netto ell Brugsen,så marengsen ikke bliver trykket)og så kræver det en god skarp kniv ,og sirlig målt udskæring der passer i str med æskerne,løftes forsigtigt op af bradepanden,med en paletkniv
Voila,så er der kage ,ryger lige i mikroovnen et par omdrejninger,?…..Så er der kaffe og kage………….og glade ansigter rundt om bordet
Hilsner fra Grethe
Den ser godt nok lækker ud! Så ved jeg hvad mine rabarber skal bruges til ?
Har du prøvet at fryse den ned?
Hilsen Betina
Hej Gitte,
din rabarbertærte er simpelthen bare den bedste, jeg nogensinde har smagt! Vores gæster var helt vilde med den; den var perfekt som dessert efter en god grillmenu 🙂
Venlig hilsen
Emmy
Hej igen. Selv tak for kommentaren 😉 Det fungerede rigtig godt med de hele æg og den blev nemlig meget let og luftig. Jeg gjorde det nu mest fordi jeg havde nogle pasteuriserede æggehvider og så hele æg. Derfor prøvede jeg det sådan, så det var jo bare et held, at det måske endda var bedre på den måde:) I hvert fald var både jeg selv og mine gæster rigtig vild med den og gæsterne ville gerne have opskriften 🙂 En helt anden ting er, at så vid jeg ved kan man godt fryse de pasteuriserede æggehvider, så på den… Læs mere »
Super god kage som jeg lige har bagt. Brugte dog 3 hele æg i stedet for 3 æggeblommer i dejen, da det passede bedre med hvad jeg havde derhjemme, og det fungerede fint. Dejligt med dine gode råd undervejs f.eks. med ikke at piske æggehviderne for længe osv:)